Paluu Pompeijiin

Kim M. Kimselius
fantasia, historia, nuoret, seikkailu
Paluu Pompeijiin (Aikamatkaajat, #1)7.02

Alkuteos ilmestynyt 1997. Suomentanut Sirkka-Liisa Sjöblom. Sidottu.

Aikamatkalle historiaan! Uusi nuortensarja yhdistää faktan ja fiktion

Kirjasarjan ensimmäisessä osassa Ramona on luokkaretkellä Italiassa ja vierailee muinaisen Pompeijin raunioilla. Äkkiä Ramonaan iskee outo väsymys ja hän vetäytyy hetkeksi lepäämään viileän leivintuvan uumeniin. Kun hän herää, on vuosi 79 ja kohtalokkaaseen tulivuorenpurkaukseen on aikaa kaksi viikkoa! Ramona tekee kaikkensa saadakseen kaupunkilaiset pakenemaan, mutta kuka nyt uskoisi mokomaa heikkojärkistä tyttöressua, joka on pukeutunut hassusti ja puhuu ”autoista”, ”lentokoneista” ja muista hullutuksista. Oikeastaan tytöstä voisikin saada hyvän orjan…

Arvona kirjalle


Julkaistu: elokuu 1, 2006
Kustantaja: Karisto
Tyylit: fantasia, historia, nuoret, seikkailu
Avainsanat: aikamatkustus
Alkuperäinen nimi: Tillbaka till Pompeiji
Arvosanalla: 7.02/10
Arvosanoja: 36
Tietoja päivitetty 24.12.2014

Kirja-arvioita

Matti Karjalainen (6/10) syyskuu 23, 2011
Yläastetta käyvä Ramona on luokkaretkellä Italiassa tutustumassa muinaisen Pompeijin kaupungin raunioihin, kun hän saa oudon päänsärkykohtauksen, ja vetäytyy lepäämään hetkeksi syrjään koulutovereistaan. Kun sankarittaremme havahtuu, ... (lue lisää)
Jackalbury (6/10) lokakuu 24, 2007
'Paluu Pompeijiin' oli minusta aika pliisu kirja, hiukan ontuva ja pikakelauksen omainen. Kirjan luki kyllä läpi, mutta se oli paikoin kamalan ennalta arvattava. Pikemminkin 'Paluu Pompeijiin' on ala-asteen historiankirjan Antiikin Rooma-osuus ... (lue lisää)
stuuli (10/10) lokakuu 7, 2007
Todella hyvä kirja sarja ei ole tylsä, riittävästi mutkikkaita tilanteita ja tottakai kirjasta löytyy myös romantiikkaa. Itse pidän juuri tämän kaltaisista kirjoista ja myös aikamatkailu on plussaa. Jos joku ajattelee että kirjailijahan on ... (lue lisää)
people (9/10) joulukuu 6, 2016
[ Juonipaljastuksia- avaa tästä ] ... (lue lisää)