Paluu Pompeijiin (Aikamatkaajat, #1)
Keskiarvo 3.51
3.51 tähteä
Anna arvosana
star1
star2
star3
star4
star5
star6
star7
star8
star9
star10

Arvosanoja (36)
Kirjahyllytilastot

Paluu Pompeijiin

Kim M. Kimselius
Julkaistu: elokuu 1, 2006 (Karisto)
Alkuperäinen nimi: Tillbaka till Pompeiji
Tyyppi: spekulatiivinen fiktio
Tyylit: fantasia, historia, nuoret, seikkailu
Avainsanat: aikamatkustus

Alkuteos ilmestynyt 1997. Suomentanut Sirkka-Liisa Sjöblom. Sidottu.

Aikamatkalle historiaan! Uusi nuortensarja yhdistää faktan ja fiktion

Kirjasarjan ensimmäisessä osassa Ramona on luokkaretkellä Italiassa ja vierailee muinaisen Pompeijin raunioilla. Äkkiä Ramonaan iskee outo väsymys ja hän vetäytyy hetkeksi lepäämään viileän leivintuvan uumeniin. Kun hän herää, on vuosi 79 ja kohtalokkaaseen tulivuorenpurkaukseen on aikaa kaksi viikkoa! Ramona tekee kaikkensa saadakseen kaupunkilaiset pakenemaan, mutta kuka nyt uskoisi mokomaa heikkojärkistä tyttöressua, joka on pukeutunut hassusti ja puhuu ”autoista”, ”lentokoneista” ja muista hullutuksista. Oikeastaan tytöstä voisikin saada hyvän orjan…

muokattu 24.12.2014

Muita kirjoja joista saatat pitää

JoulutarinaLumotarSavuvuori (Etsijät, #3)Eragon (Perillinen, #1)Kohtalon koukkuja (Chrestomancin maailmat, #4)

Kirja-arvioita (4)

stuuli avatar
Kirjoittanut
5.0
Todella hyvä kirja sarja ei ole tylsä, riittävästi mutkikkaita tilanteita ja tottakai kirjasta löytyy myös romantiikkaa. Itse pidän juuri tämän kaltaisista kirjoista ja myös aikamatkailu on plussaa. Jos joku ajattelee että kirjailijahan on ruotsalainen ja kansikin näyttää tylsältä, voi erehtyä pahan kerran.
Matti Karjalainen avatar
Kirjoittanut
3.0
Yläastetta käyvä Ramona on luokkaretkellä Italiassa tutustumassa muinaisen Pompeijin kaupungin raunioihin, kun hän saa oudon päänsärkykohtauksen, ja vetäytyy lepäämään hetkeksi syrjään koulutovereistaan. Kun sankarittaremme havahtuu, on rauniokaupunki herännyt eloon, ja hän tajuaa kauhukseen siirtyneensä ajassa taaksepäin, kohtalokkaaseen vuoteen 79 eaa saakka. Sankarittaremme tutustuu paikalliseen perheeseen, ja kiintyy erityisesti sen poikaan, suunnilleen samanikäiseen ja ... (lisää)
Jackalbury avatar
Kirjoittanut
3.0
'Paluu Pompeijiin' oli minusta aika pliisu kirja, hiukan ontuva ja pikakelauksen omainen. Kirjan luki kyllä läpi, mutta se oli paikoin kamalan ennalta arvattava. Pikemminkin 'Paluu Pompeijiin' on ala-asteen historiankirjan Antiikin Rooma-osuus fiktioksi kirjoitettuna. Kirja oli kyllä aivan luettava ja siinä on aineksia parempaan. Tosin Ramonan ällö naiivius kävi välillä hermoille. Mutta kaiken kaikkiaan hieman keskivertoa alhaisempi kirja. Suosittelen Antiikin Roomasta kiinnostuneille. Arvosana: 6-.
people avatar
Kirjoittanut
4.5
[ Juonipaljastuksia- avaa tästä ]
Paikalla 2 jäsentä ja 39 vierailijaa
Pisania, sterle
Uusin jäsen: Topi Kopakkala
Jäseniä yhteensä: 9455