Louhoksen valtiaat – Onttujen toinen kirja (Bromeliad-trilogia, #2)
Keskiarvo 3.38
3.38 tähteä
Anna arvosana
star1
star2
star3
star4
star5
star6
star7
star8
star9
star10

Arvosanoja (76)
Kirjahyllytilastot

Louhoksen valtiaat – Onttujen toinen kirja

Terry Pratchett
Julkaistu: lokakuu 31, 2006 (Karisto)
Alkuperäinen nimi: Diggers
Tyyppi: spekulatiivinen fiktio
Tyylit: fantasia, nuoret
Avainsanat: huumori
Osallistu keskusteluun (viestejä 108 kpl)

Alkuteos ilmestynyt 1990. Suomentanut Katja Ruunaniemi. Sisäsivujen oheiskuvat: David Wyatt. Sidottu.

Onttujen huima matka Ulkomaailmassa jatkuu!

Onttujen rohkea pakomatka ainoasta tuntemastaan maailmasta – purku-uhan alle joutuneesta tavaratalosta – johtaa heidät hylätylle louhokselle, missä he aloittelevat uutta elämää. Hetken rauhaa ei löydy sieltäkään, sillä talvi painaa päälle, ruokaa ei ole ja kauhukseen ontut huomaavat myös, että uuden kodin liepeillä alkaa parveilla ihmisiä. Louhos aiotaan avata uudelleen, ja onttujen on aloitettava taistelu kotinsa puolesta. Mieliä hämmentää lisäksi kysymys siitä, onko onttujen tavarataloaikojen jumala, Velj. Arnold, edelleen olemassa – ja mistä ontut oikeasti ovatkaan kotoisin…

Huippusuositun Terry Pratchettin nuortenkirjatrilogian toinen osa on jälleen täynnä vauhtia, viihdettä ja salakavalan syväluotaavaa viisautta! Sarjan ensimmäinen osa oli nimeltään Suuri ajomatka.

muokattu 24.08.2016

Muita kirjoja joista saatat pitää

Ansa (Mahtavat 12, #2)Keskiyö ylläni (Kiekkomaailma (nuortenkirjat), #5)Paimenen kruunu (Kiekkomaailma (nuortenkirjat), #6)Gregin kirous (Eeppisten epäonnistumisten sarja, #2)Avain (Mahtavat 12, #3)

Kirja-arvioita (3)

Dark Clark avatar
Kirjoittanut
4.0
"Louhoksen Valtiaat" jatkaa samaa rataa kuin edellinen osa. Hieman tässä alkaa jo miettiä, että miten onttujen mahtaa käydä, heillä kun on edessään suuri matka, eikä kahden kirjan aikana ole päästy kovinkaan pitkälle eteenpäin. Onttujen "uskonto" saa omat lahkonsa ja marttyyrinsa, ja jotkut kohtaukset (etenkin ihmisten ja onttujen kohtaamisista) tuovat elävästi mieleen yhden elokuvan, jonka nimeä en nyt saa päähäni.
Yllatuus avatar
Kirjoittanut
4.0
Minusta tämä oli parempi kuin ensimmäinen osa. Juoni oli parempi ja tykkäsin siintä kun päähenkilö "vaihtui" välillä. Mutta kumpaakaan kirjaa lukiessani en ole kertaakaan kyllä nauranut. Kirjassa on välillä aika tylsiä kohtia.
Jackalbury avatar
Kirjoittanut
2.0
Pratchett on taas vauhdissa ja irvailee nykymaailman asioilla onttujen näkökulmasta käsin. Louhoksen valtiaat ei ole yhtä vauhdikas ja jännittävä kuin Suuri ajomatka, vaan keskittyy muuten paitsi lopussa kuvaamaan syvällisempiä ja filosofisempia asioita onttujen kautta. Esim. jumaluuden olemassa olo on yksi pohdinnon kohteista. Lopussa taas pistetään vauhdiksi ja kirjaa loppuu tavallaan kesken, jättäen Masklinin tarinan seuraavaan kirjaan. Kirja oli aivan hyvää, rauhallista ja ... (lisää)
Paikalla 63 vierailijaa
Uusin jäsen: Topi Kopakkala
Jäseniä yhteensä: 9455