Yläilmoissa – Onttujen kolmas kirja (Bromeliad-trilogia, #3)
Keskiarvo 3.68
3.68 tähteä
Anna arvosana
star1
star2
star3
star4
star5
star6
star7
star8
star9
star10

Arvosanoja (56)
Kirjahyllytilastot

Yläilmoissa – Onttujen kolmas kirja

Terry Pratchett
Julkaistu: lokakuu 29, 2007 (Karisto)
Alkuperäinen nimi: Wings
Tyyppi: spekulatiivinen fiktio
Tyylit: fantasia, nuoret
Avainsanat: huumori
Osallistu keskusteluun (viestejä 108 kpl)

Alkuteos ilmestynyt 1990. Suomentanut Katja Ruunaniemi. Sidottu.

Ilmojen sankarit vauhdissa – onttuja ei pidättele mikään!

Jälleen kerran reipas onttujoukko lähtee matkantekoon, kun kotia ei löytynyt edes hylätystä louhoksesta. Onttujen matkassa kulkeva, nasevia elämänohjeita jakeleva Kapine näet tiedottaa, että heidän on määrä lähteä sinne mistä he ovat aikoinaan tulleetkin: avaruuteen! Ja avaruuteen pääsee jostakin Floridasta, jonne mennään jollain uudella menopelillä, Concordella...

Muitakin menopelejä pienet ilmojen sankarit joutuvat käyttämään, ennen kuin koti kajastaa näköpiirissä. Lentokone vaihtuu hanhien kyytiin ja lopulta suihkitaan ulkoavaruudessa.

Yläilmoissa on nuorille lukijoille suunnatun onttutrilogian hieno päätösosa, täynnä vauhtia, viihdettä ja salakavalan syväluotaavaa viisautta. Sarjan edelliset osat olivat Suuri ajomatka ja Louhoksen valtiaat.

muokattu 21.02.2019

Muita kirjoja joista saatat pitää

Avain (Mahtavat 12, #3)Ansa (Mahtavat 12, #2)Keskiyö ylläni (Kiekkomaailma (nuortenkirjat), #5)Paimenen kruunu (Kiekkomaailma (nuortenkirjat), #6)Gregin kirous (Eeppisten epäonnistumisten sarja, #2)

Kirja-arvioita (2)

Jackalbury avatar
Kirjoittanut
4.0
'Yläilmoissa' sijoittuu päällekkäin aiemman osan 'Louhoksen valtiaat' kanssa. Nyt seurataan Masklinin, Angalon ja Gurderin matkataan Floridiaan Kapistuksen kanssa, jotta Kapistus voisi kutsua Aluksen hakemaan entisten isäntiensä jälkeläiset takaisin kotiin. Kirjassa oli rutkasti Pratchettin mestarillista komiikkaa, jossa samalla asetettiin kyseenalaiseksi monia ihmisten maailman ilmiöitä ja asioita. Kirja myös onnistui lopussa koskettamaan filosofisella pohdinnallaan ihmisen ... (lisää)
Yllatuus avatar
Kirjoittanut
4.0
Nyt on tämäkin lyhyt sarja tullut luettua kirjat olivat kaikki nopeasti luettuja. Tämä osa oli mielestäni paras mutta minusta tarina jää kesken sen pitäisi vielä jatkua. Juoni oli tässä paras mutta kirjoja lukiessa en saanut kyllä kertaakaan nauraa.
Paikalla 1 jäsen ja 42 vierailijaa
Eija
Uusin jäsen: Sirpa Latvalehto
Jäseniä yhteensä: 9454