Yläilmoissa – Onttujen kolmas kirja

Terry Pratchett
fantasia, nuoret
Yläilmoissa – Onttujen kolmas kirja (Bromeliad-trilogia #3) - Terry Pratchett7.36

Alkuteos ilmestynyt 1990. Suomentanut Katja Ruunaniemi. Sidottu.

Ilmojen sankarit vauhdissa – onttuja ei pidättele mikään!

Jälleen kerran reipas onttujoukko lähtee matkantekoon, kun kotia ei löytynyt edes hylätystä louhoksesta. Onttujen matkassa kulkeva, nasevia elämänohjeita jakeleva Kapine näet tiedottaa, että heidän on määrä lähteä sinne mistä he ovat aikoinaan tulleetkin: avaruuteen! Ja avaruuteen pääsee jostakin Floridasta, jonne mennään jollain uudella menopelillä, Concordella...

Muitakin menopelejä pienet ilmojen sankarit joutuvat käyttämään, ennen kuin koti kajastaa näköpiirissä. Lentokone vaihtuu hanhien kyytiin ja lopulta suihkitaan ulkoavaruudessa.

Yläilmoissa on nuorille lukijoille suunnatun onttutrilogian hieno päätösosa, täynnä vauhtia, viihdettä ja salakavalan syväluotaavaa viisautta. Sarjan edelliset osat olivat Suuri ajomatka ja Louhoksen valtiaat.

Keskustelua: Terry Pratchett :: viestejä 116 kpl
Arvosana kirjalle


Julkaistu: lokakuu 29, 2007
Kustantaja: Karisto
Tyylit: fantasia, nuoret
Avainsanat: huumori
Alkuperäinen nimi: Wings
Arvosanalla: 7.36/10
Arvosanoja: 56
Muokattu: helmikuu 21, 2019

Bromeliad-trilogia -kirjasarja

Sarjan nimi on viittaus siihen, että eräät pienet sammakot elävät koko elämänsä ananaskasvien eli bromelioiden (engl. bromeliads) sisällä. Nimi viittaa myös David Eddingsin Belgarionin taruun (Belgariad) ja Homeroksen Iiliakseen (Iliad).

Suuri ajomatka – Onttujen ensimmäinen kirja (Bromeliad-trilogia #1)7.10
Louhoksen valtiaat – Onttujen toinen kirja (Bromeliad-trilogia #2)6.76
Yläilmoissa – Onttujen kolmas kirja (Bromeliad-trilogia #3)7.36

Kirja-arvioita

8/10 |
elokuu 09, 2016
Nyt on tämäkin lyhyt sarja tullut luettua kirjat olivat kaikki nopeasti luettuja. Tämä osa oli mielestäni paras mutta minusta tarina jää kesken sen pitäisi vielä jatkua. Juoni oli tässä paras mutta kirjoja lukiessa en saanut kyllä kertaakaan nauraa.
8/10 |
toukokuu 11, 2008
'Yläilmoissa' sijoittuu päällekkäin aiemman osan 'Louhoksen valtiaat' kanssa. Nyt seurataan Masklinin, Angalon ja Gurderin matkataan Floridiaan Kapistuksen kanssa, jotta Kapistus voisi kutsua Aluksen hakemaan entisten isäntiensä jälkeläiset ...