Seitsemännen pojan seitsemäs poika

Orson Scott Card
fantasia, vaihtoehtohistoria
Seitsemännen pojan seitsemäs poika (Alvin #1) - Orson Scott Card7.24

Alkuteos ilmestynyt 1987. Suomentanut Jaakko Kankaanpää. Sivun 152 runon suomentanut Aale Tynni. Kannen piirros: Dennis Nolan. Sidottu.

Locus-palkinto (paras fantasiaromaani) 1988, Mythopoeic-palkinto 1988. Hugo-palkintoehdokas 1988, World Fantasy -palkintoehdokas 1988.

Jo lapsen syntymän hetki on täynnä ennusmerkkejä: pieni Peggy, yksi ”soihduista”, näkee kuinka jokin musta yrittää nielaista vauvan.

Alvin Junior syntyy 1800-luvun Amerikkaan, outoon maailmaan jossa loitsut, ennaltanäkeminen, lukujen lukeminen ja kaivonkatsomiset ovat arkipäivää. Seitsemännen pojan seitsemäntenä poikana hän saa haltuunsa mahtavat voimat, kyvyn nähdä sellaista mitä muut eivät näe.

Erikoisen syntymälahjansa vuoksi Alvin ei ole turvassa edes kotonaan; jokin nimetön paha yrittää lakkaamatta tuhota hänet. Vaikka kaikki näyttävät pitävän poikaa silmällä – kuin hänen kasvattamisensa olisi koko kylän yhteinen hanke – hänen ympärillään tapahtuu jatkuvasti onnettomuuksia. Mutta hän uhmaa luonnonlakeja, hän selviää kuin ihmeen kaupalla ehjin nahoin haavereista, jotka olisivat tavalliselle lapselle kuolemaksi. Vääjäämättä Alvin kasvaa kohti suurta ja merkillistä tulevaisuuttaan!

Seitsemännen pojan seitsemäs poika on nimekkään tieteiskirjailijan Orson Scott Cardin omaperäinen fantasiaromaani maailmasta, jossa historia on nyrjähtänyt radaltaan. Alvin-sarjan neljäs osa, Prentice Alvin, sai 1996 Amerikassa Locus Awardin eli parhaan fantasiaromaanin palkinnon. Myös kirjailjan Ender-trilogia on julkaistu suomeksi.

Arvosana kirjalle

Kirjan tilaus
Kampanja: Kokeile 30 päivää ilmaiseksi BookBeat

Julkaistu: 1997
Kustantaja: Otava
Tyylit: fantasia, vaihtoehtohistoria
Avainsanat: locus-palkinto, mythopoeic-palkinto
Alkuperäinen nimi: Seventh Son
Arvosanalla: 7.24/10
Arvosanoja: 153
Muokattu: lokakuu 07, 2011

Alvin -kirjasarja

Sarjan kuudetta osaa The Crystal City (2003) ei suomennettu.

"Alvin-sarja vie lukijansa toisenlaiseen Amerikkaan, maailmaan jossa loitsut, ennaltanäkeminen ja taikojen tekeminen ovat kansan arkipäivää."

Kuuluu yläsarjaan Otavan fantasiaromaani

Seitsemännen pojan seitsemäs poika (Alvin #1)7.24
Punainen profeetta (Alvin #2)7.08
Oppipoika Alvin (Alvin #3)7.02
Kisälli Alvin (Alvin #4)6.54
Sydäntuli (Alvin #5)6.76

Kirja-arvioita

8/10 |
helmikuu 17, 2008
Tämä ei juurikaan hävinnyt aiemmin lukemalleni Oppipoika Alvinille, ainakaan tyyliltään, mutta sisällöltä olisin kaivannut samanlaista kipinää kuin kolmososalla oli. Huomasi selvästi, että kirjailijakin oli tarkoittanut tämän pelkäksi ...