Seitsemännen pojan seitsemäs poika (Alvin, #1)
Keskiarvo 3.61
3.61 tähteä
Anna arvosana
star1
star2
star3
star4
star5
star6
star7
star8
star9
star10

Arvosanoja (150)
Kirjahyllytilastot

Seitsemännen pojan seitsemäs poika

Orson Scott Card
Julkaistu: 1997 (Otava)
Alkuperäinen nimi: Seventh Son
Tyyppi: spekulatiivinen fiktio
Tyylit: fantasia, vaihtoehtohistoria
Avainsanat: locus-palkinto, mythopoeic-palkinto

Alkuteos ilmestynyt 1987. Suomentanut Jaakko Kankaanpää. Sivun 152 runon suomentanut Aale Tynni. Kannen piirros: Dennis Nolan. Sidottu.

Locus-palkinto (paras fantasiaromaani) 1988, Mythopoeic-palkinto 1988. Hugo-palkintoehdokas 1988, World Fantasy -palkintoehdokas 1988.

Jo lapsen syntymän hetki on täynnä ennusmerkkejä: pieni Peggy, yksi ”soihduista”, näkee kuinka jokin musta yrittää nielaista vauvan.

Alvin Junior syntyy 1800-luvun Amerikkaan, outoon maailmaan jossa loitsut, ennaltanäkeminen, lukujen lukeminen ja kaivonkatsomiset ovat arkipäivää. Seitsemännen pojan seitsemäntenä poikana hän saa haltuunsa mahtavat voimat, kyvyn nähdä sellaista mitä muut eivät näe.

Erikoisen syntymälahjansa vuoksi Alvin ei ole turvassa edes kotonaan; jokin nimetön paha yrittää lakkaamatta tuhota hänet. Vaikka kaikki näyttävät pitävän poikaa silmällä – kuin hänen kasvattamisensa olisi koko kylän yhteinen hanke – hänen ympärillään tapahtuu jatkuvasti onnettomuuksia. Mutta hän uhmaa luonnonlakeja, hän selviää kuin ihmeen kaupalla ehjin nahoin haavereista, jotka olisivat tavalliselle lapselle kuolemaksi. Vääjäämättä Alvin kasvaa kohti suurta ja merkillistä tulevaisuuttaan!

Seitsemännen pojan seitsemäs poika on nimekkään tieteiskirjailijan Orson Scott Cardin omaperäinen fantasiaromaani maailmasta, jossa historia on nyrjähtänyt radaltaan. Alvin-sarjan neljäs osa, Prentice Alvin, sai 1996 Amerikassa Locus Awardin eli parhaan fantasiaromaanin palkinnon. Myös kirjailjan Ender-trilogia on julkaistu suomeksi.

muokattu 07.10.2011

Muita kirjoja joista saatat pitää

Jadevaltaistuin (Temeraire, #2)Varjojen alkemisti (Kardinaalin miekat, #2)Kerjäläisprinsessa (Gigi ja Henry, #1)Susikuningatar (Gigi ja Henry, #3)Kellopelikuningas (Gigi ja Henry, #2)

Kirja-arvioita (1)

TheDarkMission avatar
Kirjoittanut
4.0
Tämä ei juurikaan hävinnyt aiemmin lukemalleni Oppipoika Alvinille, ainakaan tyyliltään, mutta sisällöltä olisin kaivannut samanlaista kipinää kuin kolmososalla oli. Huomasi selvästi, että kirjailijakin oli tarkoittanut tämän pelkäksi pohjustukseksi - kirja oli oikeastaan kuvausta Al Juniorista, loppu vain hieman viittasi tulevaan. Kirjailijan tyyliä ei kumminkin voi kuin ihmetellä. Hän saa tekstin kuin tekstin elämään, huolimatta paikoittaisista, tylsistä jaksoista. Kirjan ... (lisää)
Paikalla 1 jäsen ja 59 vierailijaa
irales
Uusin jäsen: Olivia
Jäseniä yhteensä: 9563