Näkijän sota (Näkijän kirja, #4)
Keskiarvo 3.99
3.99 tähteä
Anna arvosana
star1
star2
star3
star4
star5
star6
star7
star8
star9
star10

Arvosanoja (186)
Kirjahyllytilastot

Näkijän sota

Lene Kaaberbøl
Julkaistu: lokakuu 2, 2007 (Otava)
Alkuperäinen nimi: Skammerkrigen
Tyyppi: spekulatiivinen fiktio
Tyylit: fantasiakorkea fantasia, nuoret

Alkuteos ilmestynyt 2003. Suomentanut Annika Eräpuro. Kannen kuva: Peter Madsen. Sidottu.

Kansainvälisesti huippusuosittu fantasiasarja päättyy

Lohikäärmelordi, johon edes Näkijän katse ei tehoa, laajentaa valtakuntaansa viekkaudella ja väkivallalla. Pieni kapinallisten joukko kokoaa rivejään vastaiskuun. Johtajakseen he tahtoisivat Nicon, jonka Drakan on vääryydellä syrjäyttänyt vallasta. Mutta Nico ei halua sotapäälliköksi. Hänellä on oma, uhkarohkea suunnitelma, jonka hän aikoo toteuttaa yksin. Näkijän lapset Dina ja Davin eivät kuitenkaan päästä ystäväänsä yksin matkaan. Voiko Drakanin lyödä hänen omilla aseillaan, vai tarvitaanko siihen jotakin miekkaa väkevämpää?

Lopullisen taistelun koittaessa on 14-vuotiaan Dinan kasvettava kantamaan Näkijän lahjaansa ylpeänä – käyttämään sitä rohkeasti pahantekijöitä vastaan.

Tanskalaisen Lene Kaaberbølin (s. 1960) neliosaisen sarjan keskiaikainen fantasiamaailma on lumonnut tiensä kaikenikäisten lukijoiden sydämiin. Viidelletoista kielelle käännetyssä sarjassa ovat aiemmin ilmestyneet Näkijän tytär, Näkijän amuletti ja Käärmeen lahja. Tuottelias kirjailija tunnetaan myös suositun W.i.t.c.h.-sarjan yhtenä tekijänä.

”Kirjailija on taikonut tekstin niin eläväksi ja läheiseksi, että on kuin itse seikkailisi mukana.” – Pohjolan työ

muokattu 12.03.2016

Muita kirjoja joista saatat pitää

Maresin voima (Punaisen luostarin kronikoita, #3)Varjo ja riipus (Grishaversumi, #1)JäälohikäärmeTulisydänLasipalatsi (Throne of Glass, #1)

Kirja-arvioita (5)

Mirel avatar
Kirjoittanut
4.0
Näkijän sota vie näkijän kirjat päätökseen. Kirja oli todella mukaansa tempaava, mutta mielestäni se ei ollut aivan yhtä hyvä kuin kirjan kolmos osa, joka on mielestäni näkijän kirjoista paras. Nicoa olisin kaivannut lisää, hänen ajatuksensa ja tekonsa syyt jäivät yllättävän vähälle, vaikka koko kirja on periaatteessa hänen matkansa ympärille rakennettu. Näkijän sota vastaa moniin vastaamattomiin kysymyksiin, vaikka jo kerkesin useasti pelätä että se jättää niihin vastaamatta. Aivan ihana kirja, lukekaa!
Kirjakaapin tyttö avatar
Kirjoittanut
4.0
Pidin todella koko tästä sarjasta, mutta luin sen ehkä hieman liian vanhana. Olisin todella halunnut, että päähenkilö olisi ollut pari, kolme, neljä vuotta vanhempi. Muuten ihan tosi mukava sarja :)
lina avatar
Kirjoittanut
5.0
Kirja oli hyvä mutta mielestäni 3 osa oli parempi. Kaivasin enemmän nicon ajatuksia ja tekemisiä. Toivoin, että hänelle ja dianalle syntyisi, jonkinlainen kipinä, vaikka hän onkin vanhempi, mutta niin ei käynyt. Ei mikään paras kirja, mutta ihan hyvä kuitenkin
Krjatoukka avatar
Kirjoittanut
4.0
Kirja oli ihana, oli pakko lukea koko sarja kerralla! Rakastin kirjasarjan miljöötä ja juoni oli jännittävä. Se ei onneksi ollut lainkaan ennalta arvattava! Siinä oli tarpeeksi psyykkista ja fyysista raakuutta (En nyt muista missä kirjassa tapahtui mitäkin kunnolla), muttei liikaa. Suosittelisin kirjaa n. 12 vuotiaasta ylöspäin. Kirjassa kuvailtiin myös ohella mukavasti henkilöiden kasvua ja kehitystä. Rakastuin siihen heti, kun näin ensimmäisen kirjan kannen!
Pennywere avatar
Kirjoittanut
5.0
Rakastan tätä sarjaa. Kirjat ovat vain parantuneet loppupäässä, tosin pidän kolmatta osaa hivenen parempana kuin tätä. Pidin tässä kirjassa Nicosta enemmän kuin koskaan, samoin Davinista: hän ja Nico olivat nyt ystäviä kolmoskirjan tapahtumien vuoksi. Azuan oli kumma hahmo, tuntui kuin kirjailija olisi tehnyt hänet mahdollisimman Sezuan-maiseksi, mutta silti hän oli niin kaukana Sezuanista kuin olla ja voi. Nicon ratkaisuun olin tyytyväinen. Lopputeoksena sarjalle tämä oli ... (lisää)
Paikalla 1 jäsen ja 24 vierailijaa
Mustelmann
Uusin jäsen: Enni
Jäseniä yhteensä: 9863