Näkijän sota (Näkijän kirja #4) - Lene Kaaberbøl 7.98   189

Alkuteos ilmestynyt 2003. Suomentanut Annika Eräpuro. Kannen kuva: Peter Madsen. Sidottu.

Kansainvälisesti huippusuosittu fantasiasarja päättyy

Lohikäärmelordi, johon edes Näkijän katse ei tehoa, laajentaa valtakuntaansa viekkaudella ja väkivallalla. Pieni kapinallisten joukko kokoaa rivejään vastaiskuun. Johtajakseen he tahtoisivat Nicon, jonka Drakan on vääryydellä syrjäyttänyt vallasta. Mutta Nico ei halua sotapäälliköksi. Hänellä on oma, uhkarohkea suunnitelma, jonka hän aikoo toteuttaa yksin. Näkijän lapset Dina ja Davin eivät kuitenkaan päästä ystäväänsä yksin matkaan. Voiko Drakanin lyödä hänen omilla aseillaan, vai tarvitaanko siihen jotakin miekkaa väkevämpää?

Lopullisen taistelun koittaessa on 14-vuotiaan Dinan kasvettava kantamaan Näkijän lahjaansa ylpeänä – käyttämään sitä rohkeasti pahantekijöitä vastaan.

Tanskalaisen Lene Kaaberbølin (s. 1960) neliosaisen sarjan keskiaikainen fantasiamaailma on lumonnut tiensä kaikenikäisten lukijoiden sydämiin. Viidelletoista kielelle käännetyssä sarjassa ovat aiemmin ilmestyneet Näkijän tytär, Näkijän amuletti ja Käärmeen lahja. Tuottelias kirjailija tunnetaan myös suositun W.i.t.c.h.-sarjan yhtenä tekijänä.

”Kirjailija on taikonut tekstin niin eläväksi ja läheiseksi, että on kuin itse seikkailisi mukana.” – Pohjolan työArvosana kirjalle
Omassa kirjahyllyssäni


Kirja julkaistu lokakuu 2, 2007 (Otava)
Alkuperäinen nimi 'Skammerkrigen'
Käännetty englanniksi The Shamer's War
Tietoja muokattu helmikuu 14, 2023

Näkijän kirja

Sarja sisältää 4 pääteosta ja yhteensä teoksia 4 kpl.

"Näkijän kirja -sarjan keskiaikainen fantasiamaailma on lumonnut tiensä kaikenikäisten lukijoiden sydämiin."

Näkijän tytär (Näkijän kirja #1) 7.62   298
Näkijän amuletti (Näkijän kirja #2) 7.24   224
Käärmeen lahja (Näkijän kirja #3) 8.20   205
Näkijän sota (Näkijän kirja #4) 7.98   189

Kirja-arviot & arvosanat

Kirjakaapin tyttö
Arvosanat 165
Kirja-arviot 55
Viestit 16
toukokuu 4, 2014
8 / 10

Pidin todella koko tästä sarjasta, mutta luin sen ehkä hieman liian vanhana. Olisin todella halunnut, että päähenkilö olisi ollut pari, kolme, neljä vuotta vanhempi. Muuten ihan tosi mukava sarja :)

lina
Arvosanat 11
Kirja-arviot 10
Viestit 0
elokuu 29, 2012
10 / 10

Kirja oli hyvä mutta mielestäni 3 osa oli parempi. Kaivasin enemmän nicon ajatuksia ja tekemisiä. Toivoin, että hänelle ja dianalle syntyisi, jonkinlainen kipinä, vaikka hän onkin vanhempi, mutta niin ei käynyt. Ei mikään paras kirja, mutta ihan hyvä kuitenkin

Krjatoukka
Arvosanat 7
Kirja-arviot 5
Viestit 0
maaliskuu 16, 2012
8 / 10

Kirja oli ihana, oli pakko lukea koko sarja kerralla! Rakastin kirjasarjan miljöötä ja juoni oli jännittävä. Se ei onneksi ollut lainkaan ennalta arvattava! Siinä oli tarpeeksi psyykkista ja fyysista raakuutta (En nyt muista missä kirjassa tapahtui mitäkin kunnolla), muttei liikaa. Suosittelisin kirjaa n. 12 vuotiaasta ylöspäin. Kirjassa kuvailtiin myös ohella mukavasti henkilöiden kasvua ja kehitystä. Rakastuin siihen heti, kun näin ensimmäisen kirjan kannen!

Pennywere
Arvosanat 188
Kirja-arviot 43
Viestit 0
heinäkuu 28, 2008
10 / 10

Rakastan tätä sarjaa. Kirjat ovat vain parantuneet loppupäässä, tosin pidän kolmatta osaa hivenen parempana kuin tätä. Pidin tässä kirjassa Nicosta enemmän kuin koskaan, samoin Davinista: hän ja Nico olivat nyt ystäviä kolmoskirjan tapahtumien vuoksi. Azuan oli kumma hahmo, tuntui kuin kirjailija olisi tehnyt hänet mahdollisimman Sezuan-maiseksi, mutta silti hän oli niin kaukana Sezuanista kuin olla ja voi. Nicon ratkaisuun olin tyytyväinen. Lopputeoksena sarjalle tämä oli hyvin avartava ja sulki kaikki auki jääneet kysymykset. Varsinkin lopun paljastus Mellin ja Davinin isästä sai melkein kyyneleet pintaan, kun tuli niin "loppu hyvin, kaikki hyvin" -fiilis. Suosittelen ehdottomasti.

Mirel
Arvosanat 46
Kirja-arviot 2
Viestit 0
lokakuu 14, 2007
8 / 10

Näkijän sota vie näkijän kirjat päätökseen. Kirja oli todella mukaansa tempaava, mutta mielestäni se ei ollut aivan yhtä hyvä kuin kirjan kolmos osa, joka on mielestäni näkijän kirjoista paras. Nicoa olisin kaivannut lisää, hänen ajatuksensa ja tekonsa syyt jäivät yllättävän vähälle, vaikka koko kirja on periaatteessa hänen matkansa ympärille rakennettu. Näkijän sota vastaa moniin vastaamattomiin kysymyksiin, vaikka jo kerkesin useasti pelätä että se jättää niihin vastaamatta. Aivan ihana kirja, lukekaa!

Siredia
Siredia
Arvosanat 25
Kirja-arviot 0
Viestit 0
syyskuu 14, 2019
Antoi 7 / 10 arvosanan kirjalle
Mystique
Mystique
Arvosanat 153
Kirja-arviot 0
Viestit 0
tammikuu 1, 2018
Antoi 5 / 10 arvosanan kirjalle
Iida-Aletta
Iida-Aletta
Arvosanat 99
Kirja-arviot 0
Viestit 2
marraskuu 6, 2017
Antoi 9 / 10 arvosanan kirjalle
Porttikielto
Porttikielto
Arvosanat 133
Kirja-arviot 4
Viestit 0
elokuu 16, 2017
Antoi 6 / 10 arvosanan kirjalle
Lilyx
Lilyx
Arvosanat 505
Kirja-arviot 2
Viestit 3
kesäkuu 27, 2017
Antoi 8 / 10 arvosanan kirjalle