Matkaaja (Neljäs piiri #1) - John Twelve Hawks7.44

Alkuteos ilmestynyt 2005. Suomentanut Natasha Vilokkinen.

1. painos: Otava, 2006. Sidottu, kansipaperi.
2. painos: Otava, 2008. Seven. Uusi kansikuva. Nidottu.

Maailmaa hallitsee verkko, joka tietää sinusta kaiken. Ja se tekee kaikkensa, jotta et tietäisi totuutta.

Ihmiskunnan ainoa toivo ovat matkaajat, joilla on kyky nähdä selkeästi. Mayan tehtävänä on puolustaa heitä viimeiseen hengenvetoon.

HUIKEA ACTION-TRILLERI MAAILMASTA, JOKA ON JO OVELLA.

***

MAYA: Harlekiini. Koulutettu taistelijaksi jo lapsena. Tehtävä: suojella matkaajia.

MATKAAJAT: Poikkeusyksilöitä. Kyky siirtyä muihin maailmanpiireihin ja tuoda niistä tietoja ihmiskunnan pelastamiseksi. Luultavasti hävitetty maan päältä.

TABULAT: Hallitsevat valvontajärjestelmien verkon avulla maailmaa. Tietävät sinusta kaiken: mitä ostat, kenelle soitat, minne olet menossa. Tavoite: matkaajien hävittäminen.

LÄHTÖPISTE: Yhdysvalloista löydetään veljekset, joilla saattaa olla matkaamisen kyky. Tabulat ovat heidän jäljillään. Mayan on jätettävä tavallinen elämänsä Lontoossa puolustaakseen heitä viimeiseen hengenvetoon.

***

JOHN TWELVE HAWKS: Henkilöllisyys tuntematon. Elää verkon ulkopuolella. Keskustelee kustantajansa kanssa vain ääntä muuntavan satelliittipuhelimen välityksellä. Hänen esikoisromaanistaan on tekeillä elokuva.

Arvosana kirjalle


Julkaistu: elokuu 15, 2006
Kustantaja: Otava
Tyylit: scifi, jännitys
Alkuperäinen nimi: The Traveller
Arvosanalla: 7.44/10
Arvosanoja: 32
Muokattu: elokuu 24, 2016

Neljäs piiri -kirjasarja

Trilogian päätösosaa The Golden City (2009) ei suomennettu.

Matkaaja (Neljäs piiri #1)7.44
Pimeä joki (Neljäs piiri #2)7.22

Kirja-arvioita

10/10 |
elokuu 11, 2011
Mitään ihan tämänkaltaista genreyhdistelmää ei ole näkynyt ennen: dystopia, joka sijoittuu käsinkosketeltavasti "nykyhetkeen" ja on avoimen yhteiskuntakriittinen, mutta sisältää selkeästi spefiäkin. Yhdistelmän kuvittelisi olevan ...
4/10 |
huhtikuu 06, 2009
Minuun kirja ei iskenyt ja päätin lopettaa sarjan lukemisen tähän ensimmäiseen osaan. Mukana oli niin paljon häiritseviä juttuja, etten pystynyt suhtautumaan Matkaajaan toimivana viihteenä. En pitänyt hahmoista, kirjoitustyyli ei ollut ...