Matkaaja (Neljäs piiri, #1)
Keskiarvo 3.72
3.72 tähteä
Anna arvosana
star1
star2
star3
star4
star5
star6
star7
star8
star9
star10

Arvosanoja (32)
Kirjahyllytilastot

Matkaaja

John Twelve Hawks
Julkaistu: elokuu 15, 2006 (Otava)
Alkuperäinen nimi: The Traveller
Tyyppi: spekulatiivinen fiktio
Tyylit: scifi, jännitys

Alkuteos ilmestynyt 2005. Suomentanut Natasha Vilokkinen.

1. painos: Otava, 2006. Sidottu, kansipaperi.
2. painos: Otava, 2008. Seven. Uusi kansikuva. Nidottu.

Maailmaa hallitsee verkko, joka tietää sinusta kaiken. Ja se tekee kaikkensa, jotta et tietäisi totuutta.

Ihmiskunnan ainoa toivo ovat matkaajat, joilla on kyky nähdä selkeästi. Mayan tehtävänä on puolustaa heitä viimeiseen hengenvetoon.

HUIKEA ACTION-TRILLERI MAAILMASTA, JOKA ON JO OVELLA.

***

MAYA: Harlekiini. Koulutettu taistelijaksi jo lapsena. Tehtävä: suojella matkaajia.

MATKAAJAT: Poikkeusyksilöitä. Kyky siirtyä muihin maailmanpiireihin ja tuoda niistä tietoja ihmiskunnan pelastamiseksi. Luultavasti hävitetty maan päältä.

TABULAT: Hallitsevat valvontajärjestelmien verkon avulla maailmaa. Tietävät sinusta kaiken: mitä ostat, kenelle soitat, minne olet menossa. Tavoite: matkaajien hävittäminen.

LÄHTÖPISTE: Yhdysvalloista löydetään veljekset, joilla saattaa olla matkaamisen kyky. Tabulat ovat heidän jäljillään. Mayan on jätettävä tavallinen elämänsä Lontoossa puolustaakseen heitä viimeiseen hengenvetoon.

***

JOHN TWELVE HAWKS: Henkilöllisyys tuntematon. Elää verkon ulkopuolella. Keskustelee kustantajansa kanssa vain ääntä muuntavan satelliittipuhelimen välityksellä. Hänen esikoisromaanistaan on tekeillä elokuva.

(muokattu 24.08.2016)

Muita kirjoja joista saatat pitää

Kuutamohulluus ja muita vanhoja suomalaisia pulp-novellejaMerenpinta nouseeRajumyrskyUtopiaKuvun alla

Kirja-arvioita (2)

Jussi avatar
Kirjoittanut ()
2.0
Minuun kirja ei iskenyt ja päätin lopettaa sarjan lukemisen tähän ensimmäiseen osaan. Mukana oli niin paljon häiritseviä juttuja, etten pystynyt suhtautumaan Matkaajaan toimivana viihteenä. En pitänyt hahmoista, kirjoitustyyli ei ollut hyvää ja yksi iso juonenkäänne oli huonosti perusteltu. Ainoa kiinnostava asia oli lopussa nähty matkaaminen, mutta se oli liian vähän liian myöhään.
Milu avatar
Kirjoittanut ()
5.0
Mitään ihan tämänkaltaista genreyhdistelmää ei ole näkynyt ennen: dystopia, joka sijoittuu käsinkosketeltavasti "nykyhetkeen" ja on avoimen yhteiskuntakriittinen, mutta sisältää selkeästi spefiäkin. Yhdistelmän kuvittelisi olevan haasteellinen uskottavuuden ja muun kannalta, mutta minusta se näyttää toimivan. Kirja on tehty toimintapainotteiseksi, ja siihen tyyliin sopii esimerkiksi se, miten hahmot on kirjoitettu. Toisaalta päämäärät jakautuvat ehkä hyviin ja pahoihin, ... (lisää)
Paikalla 3 jäsentä ja 67 vierailijaa
PercyJacksonfani, punnort, Jupe
Uusin jäsen: Hapanrapakko
Jäseniä yhteensä: 8802