Vampyyrin palvelija
Keskiarvo 3.59
3.59 tähteä
Anna arvosana
star1
star2
star3
star4
star5
star6
star7
star8
star9
star10

Arvosanoja (134)
Kirjahyllytilastot

Vampyyrin palvelija

S. E. Hinton
Julkaistu: lokakuu 9, 2006 (Otava)
Alkuperäinen nimi: Hawke's Harbor
Tyyppi: spekulatiivinen fiktio
Tyylit: kauhu, nuoret
Avainsanat: vampyyrit

Alkuteos ilmestynyt 2004. Suomentanut Lotta Sonninen. Sidottu.

Hiljaisen pikkukaupungin mysteeri ajaa kovapintaisen nuoren miehen hulluuden partaalle

Mielisairauksiin erikoistunut lääkäri Philip McDevitt saa potilaakseen erikoisen nuoren miehen, Jamie Sommersin, joka kärsii masennuksesta, muistikatkoksista ja selittämättömästä pimeän pelosta.

Mitä enemmän Jamien pirstaloituneet muistikuvat alkavat selkiytyä, sitä oudommaksi tapaus muuttuu.

Jamie on kokenut kovia: istunut linnassa, kulkenut salakuljettajien ja merirosvojen mukana ja joutunut jopa hain hampaisiin.

Mutta vasta tapaaminen salaperäisen lordi Grenville Hawken kanssa hiljaisessa pikkukaupungissa on saanut kovanaaman tärisemään kauhusta…

Kulttikirjailijan 20 vuotta jatkunut hiljaisuus katkeaa hiukset nostattavalla uutuudella. S. E. Hintonin aiempaan tuotantoon kuuluvat klassikoiksi kohonneet ja elokuvinakin tunnetut nuortenkirjat Olimme kuin veljet, Taistelukala sekä Me kolme ja jengi.

muokattu 26.04.2016

Muita kirjoja joista saatat pitää

DomowikHaiseva käsi (Uhriniituntakainen, #1)Darlah: 172 tuntia KuussaMonster High (Monster High, #1)Friikkisirkus (Darren Shanin tarina, #1)

Kirja-arvioita (10)

Camaro avatar
Kirjoittanut
5.0
Tämä kirja oli todella positiivinen yllätys. Nuorten kirjalta odotin vähän kesympää tekstiä, mutta tässä oli hyvinkin suorasukaisia kohtauksia. Kirja veti mukaansa heti ensimmäiseltä sivulta lähtien ja vauhti vain kiihtyi loppua kohden. Kaunis tarina omalla mielipuolisella tavallaan. Loppuratkaisu tulee yllätyksenä...
Pennywere avatar
Kirjoittanut
5.0
Mitenkä törmäsin lempikirjaani? No, aloitin lukemisen kahdesta syystä: Kaveri oli pitänyt siitä esitelmän ja suositellut, ja toiseksi kirja kertoi vampyyreista ja niistä minä pidän. Ensimmäinen lukukerta ei ollut kovin mieleinen, kun ei meinannut saada tolkkua, kun Jamien menneisyyttä ja nykyisyyttä oli sekoitettu. Toinen lukukerta oli jo parempi ja silloin tuli ensimmäisen kerran mieleen että tämähän pitäisi melkein saada omaksi. Löysin omani Turun kirjatorilta puolitoista ... (lisää)
Gilraen avatar
Kirjoittanut
4.0
Luin kirjan reilu viikko sitten ensimmäisen kerran. Lainasin sen ystävältäni, joka ei kuitenkaan itse pidä tätä mestariteoksena. Kaikesta huolimatta minun oli saatava tutustua tähän. Kirjan alku ei ollut erityisen mukaansatempaiseva, mutta kuitenkin sen verran kiintoisa, etten lopettanut keskenkään. Jamie kyllä vei mukanaan jo alkuunsa, ja hänestä tulikin Grenvillen ohella suosikkihahmoni. Muut jäivät armotta heidän varjoonsa. Kun olin suunnilleen puolessa välissä, olin ... (lisää)
Namine avatar
Kirjoittanut
5.0
Kun yhteen kirjaan mahdutetaan niin paljon erilaisia tunteita, kuin tässä on väistämättäkin edessä intensiivinen ja mukaansatempaava tarina. Vampyyrin palvelija on mielestäni kaukana tyypilissestä nuortenkauhusta ja kirjailija on onnistunut erityisesti tapahtumien ja tunteiden kuvailussa. Vaikka en todellakaan ole mikään vampyyrikirjallisuuden ihannoija, tämä kirja teki minuun vaikutuksen. Lyhyehköt luvut, paikan ja ajan vaihdokset sekä päähenkilön ailahteleva mielentila ... (lisää)
Varjolehti avatar
Kirjoittanut
4.0
Luin sattumalta ja skeptisenä, silkasta kunnioituksesta S.E. Hintonia kohtaan, mutta tulinkin iloisesti yllätetyksi. Kyseessä olikin hämmästyttävän tuore ja monijuoninen nuortenkirja, joka romuttaa taitavasti kronologiaa ja vampyyrimyyttejä. Tässä on teos joka masentaa ja rohkaisee samalla rykäisyllä, pitäen yllä terveettä tempoa alusta loppuun. En siis voi kuin suositella.
LittleJane avatar
Kirjoittanut
5.0
Tartuin kirjaan hiukan ennakkoluuloilla ja meinasin jättää kirjan kesken. Onneksi en jättänyt. Kirja oli loistava ja yksi parhaimmista lukukokemuksista. Kirja veti mukaansa ja luin kirjan yhdessä päivässä. Itkin kirjan lopussa niin paljon ja mietin kirjan tarinaa vielä myöhemminkin sillä viikolla. Kirja oli hyvin kirjoitettu ja nautin niin paljon. Lukekaa jos sattuu eteen.
Hemlit avatar
Kirjoittanut
4.5
Kirjan takakannen perusteella en ajatellut löytäneeni mitään huippukirjaa, kun kirjastossa olin, mutta päätin kirjan silti lainata, kun en muutakaan löytänyt. Kirja osoittautui hyvin mukaansatempaavaksi ja omanlaatuiseksi kirjaksi. Se oli kirjoitettu hyvin, koska osa tapahtumista on menneessä ajassa ja osa nykyisessä, mutta silti aikoja ei sekoita, koska ne löytää joka luvun alusta. Rakastuin Jamien hahmoon heti! Olisin halunnut vain jatkaa ja jatkaa kirjan lukemista, mutta ... (lisää)
Nashira avatar
Kirjoittanut
5.0
Päätin lukea kirjan pelkästään sen nimen perusteella, sillä vampyyrit jaksaa aina kiinnostaa. Aloittaessani kirjaa odotukseni eivät olleet erityisen korkealla, mutta eipä aikaakaan, kun teos oli jo vienyt kokonaan mukanaan. Mitä pidemmälle pääsin sen enemmän pidin siitä. Takaumat Jamien aiempiin vaiheisiin tuovat kirjaan syvyyttä ja antavat teokselle väriä ja ne saavat tarinan todellisen tuntoiseksi. Kirjaa lukiessa alkoi väkisinkin tuntumaan siltä, että vampyyrejä on ... (lisää)
Nightmere avatar
Kirjoittanut
4.0
[ Juonipaljastuksia- avaa tästä ]
rahanpesukarhu avatar
Kirjoittanut
5.0
En edes lukiessa arvannut, että tämä on nuortenkirja, vaikka 13-vuotiaana ensimmäistä kertaa tämän luinkin. Meni heti suosikkikirjoihin ja lopussa pääsi muutama kyynelkin. Takakansitekstin perusteella meinasin jättää lukematta, mutta suosittelen antamaan tälle kirjalle mahdollisuuden, koska se oli loistavin ja parhain vampyyrikirja, jonka olen lukenut!
Paikalla 1 jäsen ja 39 vierailijaa
Iivari
Uusin jäsen: Laura Kantosaari
Jäseniä yhteensä: 9873