Tigana. Osa 2: Verenperinnön hinta
Keskiarvo 4.11
4.11 tähteä
Anna arvosana
star1
star2
star3
star4
star5
star6
star7
star8
star9
star10

Arvosanoja (171)
Kirjahyllytilastot

Tigana. Osa 2: Verenperinnön hinta

Guy Gavriel Kay
Julkaistu: lokakuu 2003 (Karisto)
Alkuperäinen nimi: Tigana
Tyyppi: spekulatiivinen fiktio
Tyylit: fantasiakorkea fantasia
Osallistu keskusteluun (viestejä 2 kpl)

Alkuteos ilmestynyt 1990. Suomentanut Leena Peltonen. Suomennos sisältää alkuteoksen loppuosan luvusta 13 lähtien. Kannen suunnittelu: Sakari Tiikkaja. Sidottu, kansipaperi.

Prix Aurora -palkinto 1991, World Fantasy -palkintoehdokas 1991, Mythopoeic-palkintoehdokas 1991, kolmas sija Locus-palkintoäänestyksessä (fantasiaromaanit) 1991.

Ennen niin ylpeä Tiganan ruhtinaskunta on kadotuksen oma. Velhokuningas Brandin on loitsuillaan tuominnut sen häviämään ihmisten tietoisuudesta: edes Tiganan nimeä ei pysty lausumaan tai muistamaan kukaan, joka ei ole siellä syntynyt. Uhmakas joukko nuoria ihmisiä – johtajanaan Tiganan kruununperillinen ruhtinas Alessan – pyrkii kuitenkin murtamaan velhokuninkaan vallan. Taistelua käydään monella rintamalla, ja sen keskushenkilöitä ovat nuoren ruhtinaan liittolaiset.

TIGANAN vivahteikas juoni tempaa mukaansa, ja sen henkilöhahmot ovat eläviä ja uskottavia. Renessanssin Italiaa muistuttava miljöö on loistavasti kuvattu, ja kokonaisuus on mahtava fantasiataru taistelusta pahuutta vastaan. Verenperinnön hinta on jälkimmäinen osa TIGANAA, jonka aloitti Sieluun isketty tikari.

Modernin fantasiakirjallisuuden huippunimiin kuuluva GUY GAVRIEL KAY (s. 1954) aloitti uransa Fionavarin kuvakudos -trilogialla, joka oli 1980-luvun kiitetyimpiä fantasiaeepoksia. 1990 ilmestynyt Tigana varmisti lopullisesti tämän kandalaiskirjailijan maailmanmaineen.

Tigana julkaistaan suomeksi kahtena niteenä.

muokattu 07.06.2015

Muita kirjoja joista saatat pitää

Ennen hirttämistä (Ensimmäinen laki, #2)Lohikäärmetanssi 1 (Tulen ja jään laulu, #5)JäälohikäärmeOdininlapsi (Korpinkehät, #1)Halveksunnan aika (The Witcher – Noituri, #4)

Kirja-arvioita (3)

Jussi avatar
Kirjoittanut
5.0
Aikuisyleisölle suunnattu Tigana on yksi parhaista lukemistani fantasiakirjoista. Se alkaa saada klassikkostatusta, vaikka julkaisusta ei ole vielä 20 vuottakaan. Monet pitävät teosta selvänä parannuksena Fionavarin kuvakudoksesta, mutta minuun jo Kayn varhaisempi työ teki vaikutuksen. Tigana sisältö on kuitenkin omaperäisempää, joten nostan sen vähän trilogian yläpuolelle. Romaanin paras asia saattaa olla kirjailijan kielenkäyttö, joka välittyy myös ... (lisää)
satunen avatar
Kirjoittanut
5.0
Henkilöhahmot ovat uskottavan eläviä. Näen jokaisen päähenkilön silmissäni, enkä koko kirjan aikana osannut valita puoltani. Kuka oli oikeassa valintoihinsa nähden ja kuka oikeudenmukaisempi. Vaikea päättää. Se teki kirjasta mielenkiintoisen. Kirjaa lukiessa pidin erityisesti sen visuaalisuudesta.
Thialfi avatar
Kirjoittanut
2.0
Käännetyn fantasiakirjallisuuden taso on ollut Suomessa niin huonoa, että ennakkoon kehuttu Tigana oli ilmestyessään merkki kirjallisuudenlajin viimeinkin tapahtuvasta monipuolistumisesta. Tämä on kummallista, sillä lajin juurten pitäisi olla nimenomaan ritari- ja hoviromaanien perinteessä. Valitettavasti suomennos on jaettu turhaan kahtia. Parhaiten teos onnistuu nuorille suunnattuna, fantasian kuvaa laajentavana teoksena. Nuortenkirjaksi soveltuu keskeisen näkökulmahenkilön ja ... (lisää)
Paikalla 42 vierailijaa
Uusin jäsen: Zahra Osman
Jäseniä yhteensä: 9588