Tigana: Verenperinnön hinta

Guy Gavriel Kay
fantasia > korkea fantasia
Tigana: Verenperinnön hinta (Tigana #2) - Guy Gavriel Kay8.20

Alkuteos ilmestynyt 1990. Suomentanut Leena Peltonen. Suomennos sisältää alkuteoksen loppuosan luvusta 13 lähtien. Kannen suunnittelu: Sakari Tiikkaja. Sidottu, kansipaperi.

Prix Aurora -palkinto 1991, World Fantasy -palkintoehdokas 1991, Mythopoeic-palkintoehdokas 1991, kolmas sija Locus-palkintoäänestyksessä (fantasiaromaanit) 1991.

Ennen niin ylpeä Tiganan ruhtinaskunta on kadotuksen oma. Velhokuningas Brandin on loitsuillaan tuominnut sen häviämään ihmisten tietoisuudesta: edes Tiganan nimeä ei pysty lausumaan tai muistamaan kukaan, joka ei ole siellä syntynyt. Uhmakas joukko nuoria ihmisiä – johtajanaan Tiganan kruununperillinen ruhtinas Alessan – pyrkii kuitenkin murtamaan velhokuninkaan vallan. Taistelua käydään monella rintamalla, ja sen keskushenkilöitä ovat nuoren ruhtinaan liittolaiset.

TIGANAN vivahteikas juoni tempaa mukaansa, ja sen henkilöhahmot ovat eläviä ja uskottavia. Renessanssin Italiaa muistuttava miljöö on loistavasti kuvattu, ja kokonaisuus on mahtava fantasiataru taistelusta pahuutta vastaan. Verenperinnön hinta on jälkimmäinen osa TIGANAA, jonka aloitti Sieluun isketty tikari.

Modernin fantasiakirjallisuuden huippunimiin kuuluva GUY GAVRIEL KAY (s. 1954) aloitti uransa Fionavarin kuvakudos -trilogialla, joka oli 1980-luvun kiitetyimpiä fantasiaeepoksia. 1990 ilmestynyt Tigana varmisti lopullisesti tämän kandalaiskirjailijan maailmanmaineen.

Tigana julkaistaan suomeksi kahtena niteenä.

Keskustelua: Guy Gavriel Kay :: viestejä 2 kpl
Arvosana kirjalle

Kirjan tilaus
Kampanja: Adlibris tarjoaa 10% alennuksen kaikista tuotteista koodilla FALL4BOOKS (voimassa 22.-24.10.)

Julkaistu: lokakuu 2003
Kustantaja: Karisto
Tyylit: fantasiakorkea fantasia
Alkuperäinen nimi: Tigana
Arvosanalla: 8.20/10
Arvosanoja: 173
Muokattu: maaliskuu 08, 2021

Tigana -kirjasarja

Tigana: Sieluun isketty tikari (Tigana #1)8.06
Tigana: Verenperinnön hinta (Tigana #2)8.20

Kirja-arvioita

4/10 |
marraskuu 20, 2009
Käännetyn fantasiakirjallisuuden taso on ollut Suomessa niin huonoa, että ennakkoon kehuttu Tigana oli ilmestyessään merkki kirjallisuudenlajin viimeinkin tapahtuvasta monipuolistumisesta. Tämä on kummallista, sillä lajin juurten pitäisi ...
10/10 |
marraskuu 20, 2009
Aikuisyleisölle suunnattu Tigana on yksi parhaista lukemistani fantasiakirjoista. Se alkaa saada klassikkostatusta, vaikka julkaisusta ei ole vielä 20 vuottakaan. Monet pitävät teosta selvänä parannuksena Fionavarin kuvakudoksesta, mutta minuun ...
10/10 |
marraskuu 17, 2009
Henkilöhahmot ovat uskottavan eläviä. Näen jokaisen päähenkilön silmissäni, enkä koko kirjan aikana osannut valita puoltani. Kuka oli oikeassa valintoihinsa nähden ja kuka oikeudenmukaisempi. Vaikea päättää. Se teki kirjasta mielenkiintoisen. Kirjaa lukiessa pidin erityisesti sen visuaalisuudesta.