Norsunluuportti (Alkumetsä, #4)
Keskiarvo 3.68
3.68 tähteä
Anna arvosana
star1
star2
star3
star4
star5
star6
star7
star8
star9
star10

Arvosanoja (44)
Kirjahyllytilastot

Norsunluuportti

Robert Holdstock
Julkaistu: 1999 (Karisto)
Alkuperäinen nimi: Gate of Ivory, Gate of Horn
Tyyppi: spekulatiivinen fiktio
Tyylit: fantasia

Alkuteos ilmestynyt 1997. Suomentanut Leena Peltonen. Kannen kuva: Geoff Taylor. Kannessa teksti: Alkumetsän tarinoita. Sidottu, kansipaperi.

British Fantasy -palkintoehdokas 1999.

Jo poikasena Christian Huxley tuli tuntemaan kotinsa lähistöllä olevan Ryhopen metsän taikavoiman. Metsän salaisuus – legendojen, tarujen, toden ja vuosisataisten uskomusten sekoitus – oli vallannut hänen isänsä mielen ja ajanut hänen äitinsä itsemurhaan.

Vuosia myöhemmin Christian joutuu itse saman lumouksen valtaan. Metsä vetää häntä vastustamattomasti puoleensa. Uteliaisuus saattaa hänet vaarallisille etsintäretkille ja tuo hänen tielleen sydäntä riipaisevan rakkauden. Hän on elämänsä vaikeimman ratkaisun edessä. Hänen palkintonsa on kuitenkin arvokas: hän löytää Norsunluuportin ja Sarviportin, joiden kautta hän voi kuljettaa äitinsä takaisin elämään.

Norsunluuportti on palkitun brittiläiskirjailijan upea myyttinen trilleri, edeltäjiensä veroinen elämyskudelma, joka vangitsee lukijan ajatuksen ja mielen viime sivuille saakka.

”Humalluttava lukuelämys... Holdstock on tämän hetken taiturimaisin metamorfisen fantasian kirjoittaja.” – Washington Post

muokattu 02.05.2010

Muita kirjoja joista saatat pitää

Naondel (Punaisen luostarin kronikoita, #2)Piraijakuiskaaja (Faunoidit, #2)Taistelun myrskyt (Throne of Glass, #5)Kohtalot (Viillot, #2)Lasipalatsi (Throne of Glass, #1)

Kirja-arvioita (1)

Eija avatar
Kirjoittanut
3.5

Norsunluuportti palaa Alkumetsä tarinoissa alkulähteille, Huxleyn perheeseen. Näkökulma on perheen vanhimman pojan Christianin. Poika jatkaa isänsä viitoittamalla tiellä ja katoaa metsään, missä aika kulkee omia uomiaan. Pojalle on kehkeytynyt sama pakkomielle Ryhopen metsää ja mytago Guiwennethiä kohtaan, kuin isällään. Guiwenneth on erilainen, kuin isän ilmentymä samasta naisesta.


Mytagot ovat omasta tiedottomasta tajunnasta kumpuavia ... (lisää)

Paikalla 48 vierailijaa
Uusin jäsen: Gil Merituuli
Jäseniä yhteensä: 9638