Purjehdus Bysanttiin (Galaxy Scifi, #3)
Keskiarvo 3.83
3.83 tähteä
Anna arvosana
star1
star2
star3
star4
star5
star6
star7
star8
star9
star10

Arvosanoja (18)
Kirjahyllytilastot

Purjehdus Bysanttiin

Robert Silverberg
Julkaistu: 1990 (Book Studio)
Tyyppi: spekulatiivinen fiktio
Tyylit: scifi, novellikokoelma
Avainsanat: hugo-palkinto, locus-palkinto, nebula-palkinto

Ei alkuteosta, novellit valinnut Reijo Kalvas. Suomentanut Reijo Kalvas. Kansi: Kari T. Leppänen. Nidottu.

Sisällys:

  • Salainen seuralainen (The Secret Sharer, 1987) – Locus-palkinto 1988
  • Tulkoon sotilas – ja myöhemmin: vielä toinen (Enter a Soldier. Later: Enter Another, 1989) – Hugo-palkinto 1990
  • Purjehdus Bysanttiin (Sailing to Byzantium, 1985) – Nebula-palkinto 1985

Robert Silverberg on yksi viime vuosikymmenien tuotteliaimpia tieteisnovellisteja, ja tähän kirjaan valitut kolme tarinaa edustavat hänen viimeaikaisen tuotantonsa kärkeä.

Ensimmäinen novelli, Salainen seuralainen, on suora kunnianosoitus Joseph Conradille. Tämä mystinen tarina avaruuslaivan kapteenin ja salamatkustajan oudosta suhteesta voitti vuoden 1988 Locus-palkinnon vuoden parhaana pienoisromaanina.

Toinen novelli, Tulkoon soturi, edustaa aivan uusinta uutta. Se on vakava tarina tietokonesimulaatioiden äärimmäisistä mahdollisuuksista ja palkittiin Hugolla vuonna 1990.

Kirjan päättävä pienoisromaani Purjehdus Bysanttiin on Silverbergiä parhaimmillaan. Siinä tiivistyvät monet hänen tuotantonsa pääteemoista, kuten kuolemattomuus, huoli vanhenemisesta ja aistein havaittavan todellisuuden suhteellisuudesta. Purjehdus Bysanttiin on kunnianhimoinen ja kaunis tarina, ja se palkittiin ansaitusti Nebulalla vuonna 1986.

muokattu 31.12.2014

Muita kirjoja joista saatat pitää

Kuka on Jenna Fox?Autarkin linnoitus (Uuden auringon kirja, #4)Uljas (Kadonnut laivasto, #4)Perijätär (Valinta-sarja, #4)Wayward Pines: Salaisuus (Wayward Pines, #2)

Kirja-arvioita (1)

Jussi avatar
Kirjoittanut
4.0
Purjehdus Bysanttiin koostuu kolmesta tarinasta, joista kaksi voisi luokitella pituutensa puolesta pienoisromaaneiksi. Kaikki voittivat ilmestyttyään jonkin kirjallisuuspalkinnon. En osaa valita suosikkiani, kokoelma on hyvin tasalaatuinen. Novelleissa käsitellään samoja teemoja. Kertomukset eivät olleet mielestäni huipputasoa, mutta tykkäsin niistä paljon. Kirja ansaitsee kevyesti neljä tähteä. Tarinat muistuttavat tunnelmaltaan jonkin verran George R.R. Martinin scifinovelleja, ... (lisää)
Paikalla 24 vierailijaa
Uusin jäsen: Maria Ketola
Jäseniä yhteensä: 9451