Sielunsyöjä (Muinainen pimeys, #3)
Keskiarvo 3.93
3.93 tähteä
Anna arvosana
star1
star2
star3
star4
star5
star6
star7
star8
star9
star10

Arvosanoja (147)
Kirjahyllytilastot

Sielunsyöjä

Michelle Paver
Julkaistu: syyskuu 15, 2007 (WSOY)
Alkuperäinen nimi: Soul Eater
Tyyppi: spekulatiivinen fiktio
Tyylit: fantasiahistoriallinen fantasia, nuoret, seikkailu

Alkuteos ilmestynyt 2006. Suomentanut Tarja Rouhiainen. Kuvittanut Geoff Taylor. Sidottu.

On talvinen päivä, kun Torakin uskollinen kumppani Susi ei palaakaan saalisretkeltään. Hankeen jääneistä merkeistä päätellen Susi on käynyt ansaan ja sieppaajat ovat jo kaukana poissa. Epätoivoinen takaa-ajo johtaa Torakin ja Rennin pohjan perille, aina jäätikköklaanien hyisille kotiseuduille saakka. He ovat päättäneet pelastaa Suden, vaikka se näyttääkin lähes mahdottomalta retkeltä suoraan lumimyrskyn silmään.

Pian Torakille selviää, ketkä olivat asialla: sielunsyöjät. Mutta mitä nämä Torakin mahtavat viholliset tahtovat Sudesta? Entä mitä tarkoittavat Naalien klaanin karmaisevat ennenäyt ja varoitukset? Ikuisen lumen keskellä Torak joutuu ottamaan mittaa paitsi mahtavasta jääkarhusta myös omassa nimisielussaan uinuvista vaaroista.

Torak ja Susi ovat ikuiset laumaveljet, mutta pelastaakseen ystävänsä Torakin on uhrattava paljon – ehkä enemmän kuin pystyykään.

Muinainen pimeys -sarjan kolmas osa on kihelmöivän jännittävä kertomus ystävyydestä ja menetyksestä.

muokattu 07.06.2017

Muita kirjoja joista saatat pitää

Varjojen valtias (Muinainen pimeys, #6)Delfiinin saari (Pronssisoturit, #1)Lumottu lehmus (Tuomas Karhumieli ja Anni Unennäkijä - trilogia, #3)Veriveljen vala (Muinainen pimeys, #5)Haukansilmä (Pronssisoturit, #3)

Kirja-arvioita (4)

Jackalbury avatar
Kirjoittanut
4.0
'Sielunsyöjä' oli mielenkiintoisempi, synkempi ja syvällisempi kuin Muinainen pimeys-sarjan aiemmat osat. Ympäristön kuvaus oli hienoa ja näki, että kirjailija oli tehnyt omia havaintomatkojaan, eikä vain tyytynyt matkaohjelmiin ja kirjallisuuteen. Tämä on minusta suuri plussa Paverille, moni amerikkalainen ja eurooppalainen kirjailija on sössinyt pahastikin kuvatessaan pohjoisia olosuhteita ilman omaa kokemusta ja usein täysin metsään. Torakin hahmo syvenee ja muuttuu ... (lisää)
TheDarkMission avatar
Kirjoittanut
4.0
Muinainen pimeys on ollut ylipäätäänkin mielenkiintoinen ja outo sarja. Välillä tuntui, kuin kirjailija olisi ladellut pelkkiä faktoja tekstiin, siitä tuli sellainen olo kuin lukisi jotain historian oppikirjan "opettavaista tarinaa entisajan elämästä". Tämä osa oli kumminkin aika hyvä, paras nyt ilmestyneistä. Aluksi pelkäsin tarttua kirjaan, koska aiemmat osat ovat olleet niin pinnallisia ja tekaistuja. Tämä kuitenkin yllätti melko positiivisesti. Kirjan lopussa ... (lisää)
tintti89 avatar
Kirjoittanut
4.0
Tämä kirja on juoneltaan melko samanlainen kuin sarjan aiemmat osat. Tapahtumat alkavat heti, eikä kirjassa ole käytetty turhaa jaarittelua. Kuten muissakin kirjoissa, myös tässä Torak ja Susi eroavat toisistaan, jopa kahteen kertaan. Tämä alkaa tosin olla jo turhan käytetty keino. Sielunsyöjä on kuitenkin huomattavasti syvempi ja jännittävämpi kuin sarjan edelliset osat, kirjailijan kehittymisen huomaa selkeästi. Tässä osassa päähenkilöihin syvennytään hieman enemmän ... (lisää)
Myrsky10 avatar
Kirjoittanut
3.5
Kirja on yhtä hyvä kuin edellisetkin.
Paikalla 1 jäsen ja 57 vierailijaa
Janski_hah
Uusin jäsen: Jeesuskello_
Jäseniä yhteensä: 9739