Korppien kestit (Tulen ja jään laulu, #4)
Keskiarvo 4.36
4.36 tähteä
Anna arvosana
star1
star2
star3
star4
star5
star6
star7
star8
star9
star10

Arvosanoja (378)
Kirjahyllytilastot

Korppien kestit

George R. R. Martin
Julkaistu: lokakuu 25, 2007 (Kirjava)
Alkuperäinen nimi: A Feast for Crows
Tyyppi: spekulatiivinen fiktio
Tyylit: fantasiakorkea fantasia
Avainsanat: tv-sarja
Osallistu keskusteluun (viestejä 49 kpl)

Alkuteos ilmestynyt 2005. Suomentanut Satu Hlinovsky. Kannen kuva: Petri Hiltunen. Kartat: Richard Geiger. Sukujen vaakunat: Virginia Norey. Nidottu. Kovakantinen Petri Hiltusen kuvittama laitos 2017.

Hugo-palkintoehdokas 2006, toinen sija Locus-palkintoäänestyksessä (fantasiakirjat) 2006, British Fantasy -palkintoehdokas 2006.

Tulen ja jään laulun neljäs osa

Paljonko arvoinen kruunu on, kun korppi voi kestitä itseään kuninkaalla?

Korppien kestit jatkaa kertomusta Westerosin aatelissukujen kohtalon hetkistä. Suurten taisteluiden todellisia voittajia ovat haaskalinnut, muiden henkiin jääneiden on ponnisteltava selviytyäkseen.

Hautajaisten lomassa on aika laatia uusia suunnitelmia ja valita puolensa tarkkaan. Toisilla vanhat valat ovat vielä muistissa, toiset solmivat innolla uusia liittoja. Jotkut antautuvat intohimon vietäviksi, kun taas laskelmoivimmat tietävät, että ”rakkautta ei voi syödä, sillä ei voi ostaa hevosta eikä se lämmitä huoneita kylminä öinä”.

George R. R. Martin (s. 1948) on amerikkalainen scifin, kauhun ja fantasian mestari. Hän on voittanut teoksillaan lukuisia palkintoja, mm. neljä Hugoa, kaksi Nebulaa ja World Fantasy Awardin.

”Yksi myydyimpiä, kehutuimpia ja – ällistyttävää kyllä – myös parhaimpia fantasiasarjoja vuosikausiin.” – Jukka Halme, Tähtivaeltaja

Niin häijyjä henkilöhahmoja, että voisivat pistellä Borgiat poskeensa. – Guardian

muokattu 15.09.2018

Uusimmat keskustelut

George R. R. MartinKirjailija: George R. R. Martin
GRRM:n haastattelu 'Late Show with Stephen Colbert' ohjelmassa
Darkki 1 vuosi sitten
| 1 kommentti (Darkki 1 vuosi sitten)
Aloita uusi keskustelu tästä kirjasta | Näytä kaikki keskustelut

Muita kirjoja joista saatat pitää

Kuninkaiden viimeinen keino (Ensimmäinen laki, #3)Tulikaste (The Witcher – Noituri, #5)Myrkyn oppitunnit (Yelena Zaltana, #1)Matkalaiset (Syysmaa, #6)Taistelun myrskyt (Throne of Glass, #5)

Kirja-arvioita (9)

Dark Clark avatar
Kirjoittanut
5.0
Täytyy myöntää, että kirja oli edeltäjiäänkin tummasävyisempi ja joissakin kohdin ahdistava. Taistelutantereilla Viiden kuninkaan sota on käytännössä katsoen ohi, mutta uudet uhat nousevat uhmaamaan rauhaa, ehkä suurimpana niistä rautamiehet uuden karismaattisen johtajansa Euron Korpinkatseen johdolla. Kirjassa päästään tutustumaan useisiin uusiin tapahtumapaikkoihin, Dornen punaisille aavikoille ja Braavosin kanaville ja kujille. Myös uusia kertojahenkilöitä on ympätty ... (lisää)
Jackalbury avatar
Kirjoittanut
5.0
'Korppien kestit' jatkui yhtä synkkänä ja arvaamattomana kuin edeltäjänsäkin. Korppien kestit nosti jännitystä entisestään, varsinkin Mestari Aemonin puheet ja Maagin sanat Vanhassakaupungissa antoivat vihjeitä tulevasta. Kirjassa Westeros luisui yhä enemmän kaaokseen Cersein (joka alkaa juopotella kirjan aikana) hallinnossa. Lopussa Cersei sitten onkin itse keittämänsä sopan takia vankina Baelorin suurseptissä. Kirjan mielenkiintoisempia kohtia minusta olivat ne, joissa ... (lisää)
Tapsa avatar
Kirjoittanut
5.0
Tätä on haukuttu (ei täällä) väliteokseksi, joka ei oikein kuljeta tarinaa eteenpäin. No, Miekkamyrskyn jälkeen mikä tahansa eepos kalpenee sen varjossa. Korppien kestit minusta taidokkaasti jatkaa siitä, mihin jäätiin. Se esittelee entistäkin syvällisemmin Westerosin yksityiskohtia (siinä missä A Dance With Dragons keskittyy toiseen mantereeseen) ja historiaa, hyvin inhimillisistä ja monipuolisista näkökulmista. Kirjan ongelmana koko sarjan kantilta on, että siitä ... (lisää)
Kirjaneito avatar
Kirjoittanut
4.0
Korppien kestit jatkaa Tulen ja jään laulun yhtenäistä, eeppistä saagaa. Henkilöhahmot joutuvat yhä tukalampiin tilanteisiin, liittojan muodostetaan, niitä rikotaan ja monet häviävät valtaistuinpelissä. Tämä neljäs osa on kuitenkin omalla kohdallani ollut sarjan heikoin osa, etenkin pään räjäyttävän Miekkamyrskyn jälkeen. Mielipiteeseeni vaikuttaa luultavasti hyvin vahvasti se, että Martin sysäsi syrjään juuri meikäläisen suurimmat suosikit. (Ei Jonia tai Danya ... (lisää)
Taru Väyrynen avatar
Kirjoittanut
4.5
Korppien kestit kärsii hiukan siitä, että juoni leviää kovin laajalle, ja yhteen sitovia aineksia on vähän. Mutta tavallaan tällaisen teoksen arvosteleminen erillisenä on epäoikeudenmukaista, sehän on osa suurempaa kokonaisuutta, josta tähän mennessä vasta alku on hahmottunut.
Q_Black avatar
Kirjoittanut
3.5
No niin, nyt se urakka on vihdoin ohi! Vaikka rakastan Game of Thronesin maailmaa niin välillä tuntui siltä, että sivumäärä ei millään pienene vaan se suurenee hetki hetkeltä. Minä olen niitä lukijoita, jotka tykkää enemmän lukea jotain kevyttä kuin yli kuusisataa sivua pientä printtiä, joka kuhisee erilaisia paikkoja ja ihmisiä. Suurin osa on tietysti tuttuja sarjankin kautta, mutta jotenkin kirjaa lukiessa uusia hahmoja tuntuu tursuavan joka sivulla ja se on enemmän ... (lisää)
VMN avatar
Kirjoittanut
4.0
Vielä luku hetkellä tämä on uusin suomennettu osa Martinin eeppisestä fantasiasarjasta. Se jatkaa Westerosin tarinaa, mutta tavalla, joka saattaa kummastuttaa monia. Minua se ainakin ihmetytti. Kirja on tehnyt erikoisen valinnan siinä, että vain puolet sarjan hahmoista on osana kirjaa ja loput ovat täysin uusia tuttavuuksia. Tämä neljäs osa kertoo siis mitä puolille hahmoista tapahtuu, ja jo englanniksi julkaista viides osa kertoo, mitä toiselle puolelle tapahtui. Valinta ... (lisää)
Juippi avatar
Kirjoittanut
4.0
"Tämä oli vaikea tapaus." kirjoittaa Martin kiitoksissaan, ja jos se oli sitä kirjoittajalle niin ei kyllä lukijakaan ihan helpolla päässyt. Korppien kesteissä on hienot hetkensä(Arya, Greyjoyt, Sam ja Jaime), mutta myös keskinkertaisempaa tavaraa (Cersei, Brienne, Dorne ja Sansa). Miekkamyrskyssä huippuunsa hiottu eeppisyys, tunteen palo sekä aivonystyröitä kutkuttavat kerronta ja dialogi eivät loista kesteissä yhtä kirkkaasti. Lisäksi Dornen tuominen mukaan heitti peliin ... (lisää)
Jussi avatar
Kirjoittanut
5.0
Pidän Korppien kesteistä erittäin paljon, se oli paras lukemani kirja vuonna 2005. Itse asiassa teos yllätti myönteisesti, sillä luulin pilkkomisen laskevan tasoa. Olihan tämä periaatteessa vajaa kirja, mutta yllättäen se ei häirinnyt. Luin romaanin alkukielellä. Martin osaa kirjoittaa uskomattoman hyvin, ja kirja koukutti vahvasti. Cersei-juoni oli Kestien parasta antia, erityisesti juonittelu kuningatar Margaerya vastaan. Cersei paljastui vielä pahemmaksi henkilöksi kuin ... (lisää)
Paikalla 1 jäsen ja 56 vierailijaa
Fievre
Uusin jäsen: M
Jäseniä yhteensä: 9725