Reginan laulu
Keskiarvo 2.82
2.82 tähteä
Anna arvosana
star1
star2
star3
star4
star5
star6
star7
star8
star9
star10

Arvosanoja (147)
Kirjahyllytilastot

Reginan laulu

David & Leigh Eddings
Julkaistu: 2003 (Karisto)
Alkuperäinen nimi: Regina's Song
Tyyppi: spekulatiivinen fiktio
Tyylit: fantasia, jännitys, mysteeri

Alkuteos ilmestynyt 2002. Suomentanut Pasi Punnonen. Sidottu, kansipaperi.

Kansainvälisen fantasiakirjallisuuden ykkösnimi David Eddings tekee uuden aluevaltauksen yhdessä Leigh-puolisonsa kanssa. Eddingsien uutuusromaani on kiehtova yhdistelmä psykologista trilleriä, kihelmöivää murhamysteeriä ja kummitustarinaa.

Regina ja Renata Greenleaf ovat identtiset kaksoset, jotka teini-iässäkin ajattelevat ja toimivat aina samoin – he ovat jopa kehittäneet oman kaksoiskielensä, jota kukaan ulkopuolinen ei ymmärrä. Eräänä kohtalokkaana iltana toinen tytöistä murhataan raa'asti, eikä murhaajaa saada kiinni. Eloonjäänyt, silminnäkijänä ollut sisar käpertyy itseensä, kieltäytyy puhumasta ja kärsii ilmeisesti täydellisestä muistinmenetyksestä. Mutta kumpi tytöistä hän on – Regina vai Renata?

Vanhan perheystävän poika Mark onnistuu lopulta murtamaan tytön hiljaisuuden. Kaikki ei kuitenkaan ole hyvin. Tyttö kärsii painajaisista, joissa hän elää sisarensa kuoleman yhä uudelleen. Samaan aikaa kaupungissa iskee salamurhaaja, ja Mark alkaa epäillä, että kaksoset liittyvät surmatöihin jollakin yliluonnollisella, hirvittävällä tavalla...

muokattu 02.03.2018

Muita kirjoja joista saatat pitää

Peto (Mustan tikarin veljeskunta, #14)Uudestisyntynyt rakastaja (Mustan tikarin veljeskunta, #10)Paljastettu rakastaja (Mustan tikarin veljeskunta, #4)Odd Thomas – Luostarin kirous (Odd Thomas, #3)Aavelentäjä

Kirja-arvioita (7)

pikantti avatar
Kirjoittanut
2.0
Olen tykännyt todella paljon Eddingsejen tavasta kirjoittaa, mutta tämä kirja ei oikein iskenyt. Kirjaan ei päässyt sisälle ollenkaan. Se on kirjoitettu liian selittävästi, lukija jää auttamatta ulkopuoliseksi. Aihekaan ei sinänsä ollut erityisen mukaansatempaava, koska murhaajan pystyi päättelemään aivan kirjan alussa, ja loppu kirja olikin murhaajan selvittelyä.
Luinwen avatar
Kirjoittanut
2.0
Itseään toistava rikosromaani, josta ei löydy niin yllätyksiä kuin juonenkäänteitäkään. Murhaajan henkilöllisyyden arvaa jo parin murhan jälkeen ja sitten lukeminen muuttuu pelkästään hahmojen puusilmäisyyden äimistelyksi. Asiaa ei auta kankeat puujalkavitsit tai paperiset sivuhahmot, joita kirjan sivuilla vilisee kyllästymiseen saakka. Ainoa positiivinen asia oli jännittävä idea, mutta teksti olisi vaatinut paljon tiivistämistä. Varsinkin keskipaikkeilla kun ruumiita ... (lisää)
Eija avatar
Kirjoittanut
1.5
Kerronta on jaarittelevaa ja tapahtumia toistavaa. Lukeminen on todella puuduttavaa ja lukiessa toivoo kirjan jo loppuvan. Juoni on ennalta arvattava ja siinä ei ole mitään yllätyksellisyyttä, mitä kirjassa pitää edes hitusen olla. Kirjassa ei ole paljon fantasia aineksia. Arvosana 1½.
rudi92 avatar
Kirjoittanut
4.0

Reginan laulu on todella hyvä kirja. Sen tapahtumat tempaisivat minut heti mukaansa, eikä kirjaa meinannut haluta ... (lisää)

Ville Hankipohja avatar
Kirjoittanut
3.0

Näin Belgarionin/Mallorean tarun vannoutuneena fanina Reginan laulusta tulee mieleen, että se on Belgarion siirrettynä nykyaikaan. Ei varsinaiseti tarinan pohjalta, mutta henkilöhahmoista tulee mieleen tietyt hahmot kyseisistä sarjoista.

En tiedä oliko kirjan varsinainen juonenkäänne tarkoitus olla yllätys lukijalle vai oliko sen tarkoitus tulla yllätyksenä vain kirjan henkilöille, mutta henkilökohtaisesti se oli selvillä jo kauan ennen kirjan puoltaväliä. Tämä ei ... (lisää)

Aave kirjottelija avatar
Kirjoittanut
4.0
Oli omasta mielestä hyvin loistava kirja vaikka muuta odotinkin. Plussaa siitä että oli todella tarkat kuvaukset. Miinusta siitä että kirja kävi pitkäveteiseksi.
Dragonil avatar
Kirjoittanut
3.5
Pidin kirjasta - yllättävänkin paljon! Itseäni ei haitannut juonen itsestäänselvyys ja se että murhaajan henkilöllisyys oli niin helposti arvattavissa. Mutta kerronta oli, varsinkin lopussa vähän hidasta, mikä antaa paljon miinusta. Mitä ei pidä kuitenkaan unohtaa, on se fakta että teos on Eddingsejä parhaimmillaan. Juoni on uniikki, tai ainakaan itse en ole samanlaiseen törmännyt. Sivuhahmot ovat mielenkiintoisia, eivätkä vain puusta veistettyjä. Suosittelen kaikille kiinnostuneille - kannattaa lukea!
Paikalla 1 jäsen ja 69 vierailijaa
Jussi
Uusin jäsen: Maketsu
Jäseniä yhteensä: 9720