Naurava kummitus
Keskiarvo 2.67
2.67 tähteä
Anna arvosana
star1
star2
star3
star4
star5
star6
star7
star8
star9
star10

Arvosanoja (3)
Kirjahyllytilastot

Naurava kummitus


Julkaistu: marraskuu 25, 2006 (Tammi)
Tyyppi: spekulatiivinen fiktio
Tyylit: kauhu, antologia, lapset

Suomentaneet Katriina Savolainen, Juha Peura ja Rauma Paadar-Leivo. Sidottu.

Tämä ainutlaatuinen antologia sisältää kummitustarinoita kaikkialta pohjolasta: mukana on viisitoista kummitustarinaa, viisitoista kirjailijaa ja viisitoista kuvittajaa. Millaisia kummitustarinoita kerrotaan Islannissa, Grönlannissa, Färsaarilla, Tanskassa, Suomessa, Ruotsissa, Norjassa ja saamelaisten parissa?

Kummitus saattaa olla erakko, qivittoq, joka häpeästä, vihasta tai surusta on hylännyt läheisensä ja elää yksin autiomaassa yliluonnolliset voimat apunaan, tai se voi olla mustapukuinen nainen laivan kannella. Kummitusten kanssa voi joutua tekemisiin myös vanhoilla hautausmailla ja vanhoissa taloissa, mutta myös hyvin yllättävissä paikoissa, vaikkapa koulussa, pellolla tai jäätikön varjossa.

Henkeäsalpaavan jännittävä kokoelma erilaisia kummitustarinoita, joista välittyy hienosti myös Pohjolan eri maiden ja kielialueiden omaleimainen kulttuuri ja kummituksiin liittyvät erilaiset uskomukset.

Ritva Toivolan kirjoittaman kummitustarinan Naurava kummitus on kuvittanut Salla Savolainen. Sari Peltoniemen kirjoittaman kummitustarinan Pekko Pellon poika on kuvittanut Liisa Kallio.

muokattu 16.08.2009

Muita kirjoja joista saatat pitää

Maailman viimeiset tyypit: Painajaiskuningas (Maailman viimeiset tyypit, #3)Hirviöiden hiusmuotoilija (Kauhukartano, #9)Maailman viimeiset tyypit: Zombiparaati (Maailman viimeiset tyypit, #2)Lasilapset (Lasilapset, #1)Kivienkelit (Lasilapset, #3)
Paikalla 1 jäsen ja 65 vierailijaa
Fievre
Uusin jäsen: Maria Tiktok
Jäseniä yhteensä: 9582