Naurava kummitus


kauhu, antologia, lapset
Naurava kummitus - 5.34

Suomentaneet Katriina Savolainen, Juha Peura ja Rauma Paadar-Leivo. Sidottu.

Tämä ainutlaatuinen antologia sisältää kummitustarinoita kaikkialta pohjolasta: mukana on viisitoista kummitustarinaa, viisitoista kirjailijaa ja viisitoista kuvittajaa. Millaisia kummitustarinoita kerrotaan Islannissa, Grönlannissa, Färsaarilla, Tanskassa, Suomessa, Ruotsissa, Norjassa ja saamelaisten parissa?

Kummitus saattaa olla erakko, qivittoq, joka häpeästä, vihasta tai surusta on hylännyt läheisensä ja elää yksin autiomaassa yliluonnolliset voimat apunaan, tai se voi olla mustapukuinen nainen laivan kannella. Kummitusten kanssa voi joutua tekemisiin myös vanhoilla hautausmailla ja vanhoissa taloissa, mutta myös hyvin yllättävissä paikoissa, vaikkapa koulussa, pellolla tai jäätikön varjossa.

Henkeäsalpaavan jännittävä kokoelma erilaisia kummitustarinoita, joista välittyy hienosti myös Pohjolan eri maiden ja kielialueiden omaleimainen kulttuuri ja kummituksiin liittyvät erilaiset uskomukset.

Ritva Toivolan kirjoittaman kummitustarinan Naurava kummitus on kuvittanut Salla Savolainen. Sari Peltoniemen kirjoittaman kummitustarinan Pekko Pellon poika on kuvittanut Liisa Kallio.

Arvosana kirjalle

Kirjan tilaus
KAMPANJA: Storytelissä pidennetty ilmainen kokeilujakso 30 päiväksi!

Julkaistu: marraskuu 25, 2006
Kustantaja: Tammi
Tyylit: kauhu, antologia, lapset
Arvosanalla: 5.34/10
Arvosanoja: 3
Muokattu: elokuu 16, 2009