Pimenevä maa

Philip Reeve
scifi, nuoret, seikkailu
Pimenevä maa (Kävelevät koneet #4)8.68

Alkuteos ilmestynyt 2006. Suomentanut Tero Kuittinen. Kannen kuva: David Frankland. Sidottu.

Guardian-lastenkirjallisuuspalkinto 2006.

Mahtavan, palkitun apokalyptisen seikkailutarinan huikea päätösosa

Kulkukaupunkien ja Vihreän Myrskyn välillä vallinnut epävakaa välirauha päättyy ja taistelut puhkeavat uudelleen. Vihollisuuksien keskellä Metsästysmaalle rakennetaan räjähtäneen Lontoon sirpaleista uutta kaupunkia, jonne Wrenkin ennen pitkää päätyy. Hester matkaa ilmojen teillä kostonajatusten riivaamana seurassaan uskollinen Shrike-marssija, josta on tullut erinäisten uudelleenkytkentöjen ansiosta niin hellämielinen, ettei se kykene tekemään pahaa kenellekään. Se voi vain yrittää suojella Hesteriä, kun autiomaasta löydetyistä kappaleista kootun Anna Fangin mielessä taistelevat lempeä Anna ja tunnoton tappajamarssija. Loppujen lopuksi Hester tahtoisi kuitenkin vain löytää Tomin, jota vanha ampumahaava ei lakkaa vaivaamasta ja jonka voimat iän karttuessa vähenevät…

Upean neliosaisen scifisarjan päätösosassa ratkeavat paitsi Tomin, Hesterin ja Wrenin kohtalot, myös koko ihmislajin tulevaisuus. Philip Reeve onnistuu jälleen yllättämään, kiehtomaan ja tempaamaan mukaansa. Palkittu sarja – Kävelevät koneet, Kadotettu manner, Tuhon aikakirja ja Pimenevä maa – on unohtumaton lukukokemus myös aikuisille lukijoille.

Arvona kirjalle


Julkaistu: lokakuu 26, 2007
Kustantaja: Karisto
Tyylit: scifi, nuoret, seikkailu
Alkuperäinen nimi: A Darkling Plain
Arvosanalla: 8.68/10
Arvosanoja: 44
Tietoja päivitetty 06.05.2017

Kirja-arvioita

Pipariponi (10/10) helmikuu 20, 2008
Aivan loistava päätösosa kronikalle joka on yksi ehdottomista suosikeistani! Aloin suunnilleen itkeä kun se loppui, osaksi siksi että se oli koskettava, ja osaksi siksi että koko sarja loppui ja tulen kaipaamaan sitä kovasti... Viimeinen osa ... (lue lisää)
Dark Clark (10/10) marraskuu 20, 2007
Nälkäisten kaupunkien kronikan neljäs ja viimeinen osa on ehkä yksi parhaimmista koskaan lukemistani nuortenfantasiakirjoista. Tarinan mahtipontinen meno lyö laudalta jopa sarjan edelliset osat (Kävelevät koneet, Kadotettu manner, Tuhon ... (lue lisää)