Oppipoika Alvin (Alvin, #3)
Keskiarvo 3.51
3.51 tähteä
Anna arvosana
star1
star2
star3
star4
star5
star6
star7
star8
star9
star10

Arvosanoja (117)
Kirjahyllytilastot

Oppipoika Alvin

Orson Scott Card
Julkaistu: 1999 (Otava)
Alkuperäinen nimi: Prentice Alvin
Tyyppi: spekulatiivinen fiktio
Tyylit: fantasia, vaihtoehtohistoria
Avainsanat: locus-palkinto

Alkuteos ilmestynyt 1989. Suomentanut Jaakko Kankaanpää. Tomas Grayn säkeet Yrjö Jylhän suomennoksesta. Ulkoasu: Riitta Silvennoinen. Piirros: Dennis Nolan. Sidottu.

Locus-palkinto (paras fantasiaromaani) 1990, Hugo-palkintoehdokas 1990, Nebula-palkintoehdokas 1989, Mythopoeic-palkintoehdokas 1990.

Alvin Miller Junior on vasta yhdentoista, mutta nähnyt monin verroin enemmän surua ja tuskaa kuin hänen ikäisensä pojan olisi pitänyt. Nyt hän on palaamassa kotikaupunkiinsa Hatrackiin, jossa hän aikanaan syntyi seitsemännen pojan seitsemänneksi pojaksi. Hän haluaa aloittaa uuden elämän sepän oppipoikana ja myös löytää Peggyn, soihtutytön joka kerran pelasti hänen henkensä. Kohtalonsa toteuttaakseen hänen täytyy kuitenkin oppia käyttämään mahtavia voimiaan pahan Hajottajan vastaisessa taistelussa.

Mutta samana päivänä kun Alvinin oppipoika-aika päättyy ja hänestä tulee oikeuden perästä mies, hän syyllistyy sellaiseen mikä lain mukaan on murha. Tapahtumien jäljet johtavat kauas etelään, seuduille joilla joka ainoa maanomistaja kerran haaveili omistavansa mustan orja-lauman.

muokattu 23.01.2015

Muita kirjoja joista saatat pitää

Kellopelikuningas (Gigi ja Henry, #2)Jadevaltaistuin (Temeraire, #2)Susikuningatar (Gigi ja Henry, #3)Varjojen alkemisti (Kardinaalin miekat, #2)Kerjäläisprinsessa (Gigi ja Henry, #1)

Kirja-arvioita (1)

TheDarkMission avatar
Kirjoittanut
5.0
Satuin löytämään Oppipoika Alvinin kotoani, ja aloin lukea. Aluksi kirja ei temmannut mukaan, mutta lopulta olin myyty: en ole lukenut mitään näin hyvää sitten Stephenie Meyerin (mistä ei ole kauaa). Kirja oli monin tavoin synkkä, erittäin syvällinen ja tavattoman kiehtova. Kuinka henkilöiden kohtalot olivat sidoksissa, miten hienovaraista ja tarkkaa fantasiapuoli kirjasta oli... Kirja onnistui kuvaamaaan tunteita hyvin: miksei Alvinia ymmärretty, miksi hän oli vihainen... Olisin ... (lisää)
Paikalla 1 jäsen ja 40 vierailijaa
Fievre
Uusin jäsen: Per Horjanheimo
Jäseniä yhteensä: 9457