Oppipoika Alvin

Orson Scott Card
fantasia, vaihtoehtohistoria
Oppipoika Alvin (Alvin #3) - Orson Scott Card7.02

Alkuteos ilmestynyt 1989. Suomentanut Jaakko Kankaanpää. Tomas Grayn säkeet Yrjö Jylhän suomennoksesta. Ulkoasu: Riitta Silvennoinen. Piirros: Dennis Nolan. Sidottu.

Locus-palkinto (paras fantasiaromaani) 1990, Hugo-palkintoehdokas 1990, Nebula-palkintoehdokas 1989, Mythopoeic-palkintoehdokas 1990.

Alvin Miller Junior on vasta yhdentoista, mutta nähnyt monin verroin enemmän surua ja tuskaa kuin hänen ikäisensä pojan olisi pitänyt. Nyt hän on palaamassa kotikaupunkiinsa Hatrackiin, jossa hän aikanaan syntyi seitsemännen pojan seitsemänneksi pojaksi. Hän haluaa aloittaa uuden elämän sepän oppipoikana ja myös löytää Peggyn, soihtutytön joka kerran pelasti hänen henkensä. Kohtalonsa toteuttaakseen hänen täytyy kuitenkin oppia käyttämään mahtavia voimiaan pahan Hajottajan vastaisessa taistelussa.

Mutta samana päivänä kun Alvinin oppipoika-aika päättyy ja hänestä tulee oikeuden perästä mies, hän syyllistyy sellaiseen mikä lain mukaan on murha. Tapahtumien jäljet johtavat kauas etelään, seuduille joilla joka ainoa maanomistaja kerran haaveili omistavansa mustan orja-lauman.

Arvosana kirjalle

Kirjan tilaus
Kampanja: Kokeile 30 päivää ilmaiseksi BookBeat

Julkaistu: 1999
Kustantaja: Otava
Tyylit: fantasia, vaihtoehtohistoria
Avainsanat: locus-palkinto
Alkuperäinen nimi: Prentice Alvin
Arvosanalla: 7.02/10
Arvosanoja: 119
Muokattu: tammikuu 23, 2015

Alvin -kirjasarja

Sarjan kuudetta osaa The Crystal City (2003) ei suomennettu.

"Alvin-sarja vie lukijansa toisenlaiseen Amerikkaan, maailmaan jossa loitsut, ennaltanäkeminen ja taikojen tekeminen ovat kansan arkipäivää."

Kuuluu yläsarjaan Otavan fantasiaromaani

Seitsemännen pojan seitsemäs poika (Alvin #1)7.24
Punainen profeetta (Alvin #2)7.08
Oppipoika Alvin (Alvin #3)7.02
Kisälli Alvin (Alvin #4)6.54
Sydäntuli (Alvin #5)6.76

Kirja-arvioita

10/10 |
tammikuu 19, 2008
Satuin löytämään Oppipoika Alvinin kotoani, ja aloin lukea. Aluksi kirja ei temmannut mukaan, mutta lopulta olin myyty: en ole lukenut mitään näin hyvää sitten Stephenie Meyerin (mistä ei ole kauaa). Kirja oli monin tavoin synkkä, ...