6.08

Kertomukset ovat ilmestyneet kokoelmissa The Ends of the Earth (1991) ja The Jaguar Hunter (1987). Suomentanut Hanna Tarkka. Sidottu, kansipaperi.

Sisältää pienoisromaanin ja novellin:

  • Suomunhakkaajan kaunis tytär (The Scalehunter's Beautiful Daughter, 1988) – Locus-palkinto 1989
  • Mies joka maalasi lohikäärme Griaulen (The Man Who Painted the Dragon Griaule, 1984) – Hugo-, World Fantasy- ja Nebula-palkintoehdokas

Kaukaisessa etelässä, maailmassa jonka vain ohut mahdollisuuden marginaali erottaa omastamme, Griaule-niminen vuoreksi jäykistynyt lohikäärme pitää vallassaan vehreää Carbonalesin laaksoa. Vuosituhansia aikaisemmin velhon taika on halvaannuttanut Griaulen, mutta lohikäärmeen aivot kytevät yhä ja myrkyttävät viesteillään laakson asukkaiden elämää.

Lucius Shepardin Lohikäämeen varjossa koostuu kahdesta pitkästä tarinasta, jotka molemmat liittyvät Griauleen. Kertomuksessa Suomunhakkaajan kaunis tytär 18-vuotias Catherine joutuu ystävättärensä petoksen vuoksi pakenemaan vihollisiaan lohikäärmeen sisään, eriskummallisen kasvillisuuden ja eläimistön maailmaan jonne vain harva kuolevainen on rohjennut astua.

Mies joka maalasi lohikäärme Griaulen kertoo Meric Cattanay -nimisestä nuoresta taidemaalarista ja hänen aikaavievästä yrityksestään saada vihattu lohikäärme viimeinkin hengiltä.

Arvona kirjalle


Julkaistu: 1993
Kustantaja: WSOY
Tyylit: fantasia, novellikokoelma
Avainsanat: lohikäärmeet
Arvosanalla: 6.08/10
Arvosanoja: 36
Tietoja päivitetty 31.12.2014