Muinaisuuden kosketus

Robert Holdstock
Julkaistu: 1993 (Karisto)
Alkuperäinen nimi: The Fetch
Tyyppi: spekulatiivinen fiktio
Tyylit: fantasia, kauhu

Alkuteos ilmestynyt 1991. Suomentanut Anja Haglund. Sidottu, kansipaperi.

HOMer-palkinto 1992, kolmas sija Locus-palkintoäänestyksessä (kauhuromaanit) 1997.

Nykyaika ja myyttinen muinaisuuden maailma kohtaavat kiehtovalla tavalla Robert Holdstockin romaanissa, joka kertoo nuoren pojan selittämättömästä kyvystä rikkoa ajan rajat.

Nuori Michael oli vauvana adoptoitu lapsettomaan perheeseen Kentin metsäseuduille, ja eristäytyneissä oloissa poika alkoi jo varhain elää osan elämästään toisessa todellisuudessa, jonne kukaan ei voinut häntä seurata. Sieltä palatessaan hän toi mukanaan ainutlaatuisia esineitä, joilla yritti ostaa etäisten kasvattivanhempiensa kiintymystä. Jännitysnäytelmä oli valmis, kun arkeologi-isä oivalsi, miten mittaamattoman arvokkaita pojan tuomat esineet olivat.

Jälleen kerran Robert Holdstock – Alkumetsän ja Metsän henkien luoja – kertoo omaperäisen tarinan, jossa elävät Arthur-kuninkaan tarut, kelttien kansanperinne ja lähes käsinkosketeltavan väkevänä tuntuva yhteys luontoon.

(muokattu 15.04.2010)

Muita kirjoja joista saatat pitää

Sata kummaa kertomusta (Kuoriaiskirjat, #7)Maailmanlopun kirjasto ja muita tuomiopäivän tarinoitaYön KasparSirkus SynkkäVampyyrin oppipoika (Darren Shanin tarina (sarjakuva), #2)
Paikalla 48 vierailijaa
Uusin jäsen: Lena Malena
Jäseniä yhteensä: 8841