Näkymättömät kaupungit (Keltainen kirjasto, #127)
Keskiarvo 4.11
4.11 tähteä
Anna arvosana
star1
star2
star3
star4
star5
star6
star7
star8
star9
star10

Arvosanoja (18)
Kirjahyllytilastot

Näkymättömät kaupungit

Italo Calvino
Julkaistu: elokuu 10, 1976 (Tammi)
Alkuperäinen nimi: Le citta invisibili
Tyyppi: spekulatiivinen fiktio
Tyylit: maaginen realismi
Osallistu keskusteluun (viestejä 1 kpl)

Alkuteos ilmestynyt 1972. Suomentanut Jorma Kapari. Kansi: Rauno Ruotsinsalo. 2. painos 2006. Sidottu, kansipaperi.

Lukijoiden pyynnöstä: Näkymättömät kaupungit uutena painoksena!

Marco Polo ja Kublai-kaani ovat Italo Calvinon klassikkoromaanin päähenkilöt. Nämä miehet istuvat pitkää iltaa ja Marco Polo kertoo näkemistään lukemattomista kaupungeista. Yhdessä he miettivät niiden olemusta ja merkitystä ja Kublai väittää, ettei kaupunkeja ole olemassakaan. Ovatko ne vain helvetin kuvajaista – ja kuitenkin ne outoudessaan tuntuvat tutuilta?

Italian viime vuosisadan yhden tärkeimmän kirjailijan kipeä ja kaunis teos, jossa Calvino pureutuu olennaisimpaan ihmisessä ja ihmisissä.

muokattu 24.08.2016

Muita kirjoja joista saatat pitää

Enkelten vertaPilvilinnaPieni musta kirjaKevytkenkäinen kummitusMuurahaispuu

Kirja-arvioita (3)

Iria avatar
Kirjoittanut
4.0
On jo aika pitkään pitänyt tutustua kyseisen kirjailijan tuotoksiin. Ja suosittelen! Tämä on erikoinen kirja, koostuu enimmäkseen pienistä tekstinpätkistä, jotka kertovat mitä erilaisimmista kuvitelluista kaupungeista. Ideana on se, että Marco Polo (se venetsialainen tyyppi, joka matkusti ympäri Kiinaa) juttelee Imperiumin johtajan, Kublai-kaanin kanssa ja kertoo hänelle ihmeellisistä kaupungeista, joita on matkoillaan kohdannut. Mutta kuitenkin, he pohtivat myös, ovatko edes ... (lisää)
Jackalbury avatar
Kirjoittanut
5.0
Calvinon 'Näkymättömät kaupungit' on lumoava ihmisluonnon luotaus, jossa mystisyys on alati läsnä ja kaikkea hallitsee unen omainen tunnelma. Maailmanmatkaaja Marco Polo ja Kublai-kaani keskustelevat laajan mongolien imperiumin kaupungeista, aluksi elekielellä ja esineillä, kunnes heidän kielensä muuttuu puheen kautta shakiksi. Vaikka realistinen aihe ovat kaupungit, ne heijastelevat ja esittelevät Polon kertomana ihmisluonnon eri puolia, kaikessa traagisuudessa ja humoristisuudessa. ... (lisää)
Jehudiel avatar
Kirjoittanut
5.0
Kirja on hyvin mielenkiintoisten kaupunkien kuvauksista koostuva kokoelma, jonka taustalla kuitenkin vaikuttavat inhimillisyyden peruskysymykset. Minulle tämä kirja ei avautunut ensimmäisellä lukukerralla täysin, joten aion lukea sen muutaman vuoden päästä uudestaan. Mutta nyt, tällä lukukerralla, kirja oli taattua Calvinoa pitkine, rönsyilevine lauseineen ja absurdeine mielikuvineen. Teksti on rönsyilystä huolimatta todella sujuvaa, ja tämän kirjan myötä Calvino kohosi yhdeksi ... (lisää)
Paikalla 2 jäsentä ja 63 vierailijaa
KiLLPaTRiCK, Eija
Uusin jäsen: Toni Vilkkinen
Jäseniä yhteensä: 9368