Erik Ihmisenpoika (Erik Ihmisenpoika, #1)
Keskiarvo 3.34
3.34 tähteä
Anna arvosana
star1
star2
star3
star4
star5
star6
star7
star8
star9
star10

Arvosanoja (29)
Kirjahyllytilastot

Erik Ihmisenpoika

Lars-Henrik Olsen
Julkaistu: lokakuu 5, 2006 (Egmont)
Alkuperäinen nimi: Erik Menneskesøn
Tyyppi: spekulatiivinen fiktio
Tyylit: fantasia, nuoret
Avainsanat: skandinaavinen mytologia

Alkuteos ilmestynyt 1986. Suomentanut Eeva-Liisa Järvinen. Kuvittanut Jesper Ejsing. Sidottu.

Erik on 13-vuotias poika, joka elää normaalia nykyaikaisen nuoren elämää. Eräänä iltana Erikin oven taakse ilmaantuu punatukkainen ja hurja jumala, joka viskoo salamoita suurella vasarallaan. Ukkosenjumala Thor on tullut hakemaan Erikin Asgardiin. Tämä jumalten taianomainen valtakunta on alkanut rappioitua jättiläisten ryövättyä nuoruudenjumalattaren. Vain Erik voi hankkia takaisin jumalten kadotetut voimat ja estää näin maailmanlopun taistelun. Alkaa huikea matka kohti jättiläisten maata ja uskomattomia vaaroja yhdessä Thorin tyttären Trudin kanssa.

Tanskalaisen Lars-Henrik Olsenin kirjoittama kirjasarja Erik Ihmisenpojasta ammentaa pohjoisesta mytologiasta ja viikinkiaikojen taruista. Suositut teokset ovat keränneet kotimaassaan innokkaita lukijoita jo vuosien ajan, ja nyt ensimmäinen osa ilmestyy suomeksi. Erikin seikkailuista on suunnitteilla myös elokuva.

muokattu 10.03.2016

Muita kirjoja joista saatat pitää

Mahti (Korpinkehät, #3)Mätä (Korpinkehät, #2)Yhdeksän maailman sankaritKesän miekka (Magnus Chase, #1)Odininlapsi (Korpinkehät, #1)

Kirja-arvioita (2)

Jackalbury avatar
Kirjoittanut
2.0
Kirjan ulkomuoto ja kansikuva pettää. Varoitan nyt heti aluksi, ettei todellakaan kannata vaivautua 'Erik Ihmisenpojan' vuoksi kirjastoautonpysäkille, saati sitten kirjastoon. Teoksen alku oli yhtä tuskaa ja kangertelua eteenpäin ja juoni on pullollaan kliseitä, tyylillisiä ongelmia ja reikiä kuin oltermannissa. Alku on nopsa, mutta teennäisen tuntuinen ja päähenkilö Erik paljastuu heti alusta hyvin epänormaaliksi ihmiseksi, itse asiassa hänen henkilöhahmonsa on hyvin vajavainen, ... (lisää)
Niksu avatar
Kirjoittanut
3.0
Tarina on ihan hyvä ja kyllä minä suosittelisin lukemaan. Kenties sellaiselle henkilölle, jolle muinaistaruston jumalat ovat vain viikinkimäisiä hahmoja Marvelin supersankari-sarjakuvista, tämä ei anna juuri mitään. Minusta kirja oli kuitenkin mielenkiintoinen ja erikoisen pinnan alta löytyy mielenkiintoinen sisältö. En toki ole vielä loppuun asti lukenut, joten saa nähdä muuttaako loppuratkaisu mielipidettäni.
Paikalla 2 jäsentä ja 40 vierailijaa
LordStenhammar, Fievre
Uusin jäsen: Maria Ketola
Jäseniä yhteensä: 9451