Tuulihevonen (Oman keisarien aikakirjat, #2)
Keskiarvo 3.67
3.67 tähteä
Anna arvosana
star1
star2
star3
star4
star5
star6
star7
star8
star9
star10

Arvosanoja (60)
Kirjahyllytilastot

Tuulihevonen

Ulla Viertola
Julkaistu: helmikuu 10, 2007 (WSOY)
Tyyppi: spekulatiivinen fiktio
Tyylit: fantasiakorkea fantasia, nuoret
Avainsanat: kotimainen

Tuulihevonen eli pelon, toivon ja toveruuden tarina. Graafinen suunnittelu: Sami Saramäki. Sidottu.

Kuvastaja-palkintoehdokas 2008.

Keisarinna Kiira pitää Oman valtakuntaa rautaisessa otteessaan. Hän on hallinnut maata jo kuusi vuotta, samaan aikaan kun hänen veljensä Adulkar, Oman oikea keisari, on elänyt erämaassa syrjäytettynä ja ihmisten petollisuuteen kyllästyneenä.

Keisarinnan hovissa kiehuu myrkyllinen keitos. Hovineidit juonittelevat, ja virkamiehilläkin on omat salaiset hankkeensa. Kiiralle nähdyssä unessa häntä varoitetaan vaaleatukkaisesta vallananastajasta. Kansaa kiinnostaa kuitenkin enemmän se, että ensimmäinen Suuri hevoskilpailu on tulossa.

Tuulihevonen jatkaa Oman keisarien aikakirjat -fantasiasaagaa. Se kertoo keisarikunnasta, jossa valta sokaisee, kunnia velvoittaa ja ihmissuhteet ovat arvaamattomia. Ihmisten kiihkeiden pyrkimysten yläpuolella hehkuu tulinen aurinko, joka värjää kuumilla väreillään tapahtumien maisemaa. Trilogian ensimmäinen osa on Mosaiikkilintu (2006).

muokattu 20.01.2017

Muita kirjoja joista saatat pitää

Maresi (Punaisen luostarin kronikoita, #1)Varjo ja riipus (Grishaversumi, #1)Maresin voima (Punaisen luostarin kronikoita, #3)Perillinen (Perillinen, #4)Talvisateet (Vuorileijonan varjo, #7)

Kirja-arvioita (4)

Xariel avatar
Kirjoittanut
5.0
Tuulihevonen jatkaa ansiollisesti Mosaiikkilinnussa alkanutta tarinaa. Juoni rönsyilee edelleen, ja aikamoisia yllätyksiäkin tarjoillaan pariin otteeseen. Muutamat ensimmäisessä osassa esitellyt kiintoisat hahmot jäivät nyt aivan vähäiselle huomiolle, mutta joitakin ensimmäisen kirjan vähäpätöisiä henkilöitä esiteltiin nyt entistä tarkemmin. Jäin vähän miettimään Adulkarin luonteenlaatua; hänestä ei oikein saa selvää. Unna taas on yhtä rakastettava hahmo kuin ennen, ... (lisää)
Jackalbury avatar
Kirjoittanut
5.0
'Tuulihevonen' jatkaa 'Mosaiikkilinnun' tarinaa jotenkin syvemmällä ja reaalimmalla tavalla, kenties siksi että Adulkar III on nyt aikuinen mies, joka ryhtyy vuosien toimettomuuden ja erämaassa vaeltelun jälkeen toimintaan pelastaakseen perheensä ahneelta sisareltaan keisarinna Kiiralta. Jinnitin osa muuttui tärkeämmäksi ja syvällisemmäksi 'Tuulihevosessa' ja Beean ja Iria Inessan osalta tarina jäi jännittävästi ja hieman karmivasti kesken. Uusi yllätys tarinassa oli Janiksen ... (lisää)
vicke avatar
Kirjoittanut
4.0
Kirja ei jatka linnassa tapahtunutta kulkua, siihen jää lovi, kaikesta on kulunut kuusi vuotta. :/ Henkilöitä esitellään nyt aivan uudessa valossa, ja ensimmäisessä osassa, jolla oli nyt vähäinen osa esim: Janis. On nyt aivan uudessa tilanteessa. Kirja loppui nytkin kesken, mutta ei enää niin häiritsevästi kuin Mosaiikkilintu. Lahjoja kirjoittajalla on, toivottovasti ilmestyy muitakin kirjoja. Kunhan ei jätä loppua avarasti auki ja jatka tapahtumia vuosien päästä.
Shjaawen avatar
Kirjoittanut
3.0
Oikeastaan osasin odottaa että näin se menee, alusta mielettömän tylsä, mutta sitten kun se lähti menemään niin ei sitä kyllä kesken voinu lopettaa. Sitten tuli selityskin sille kaikella mitä alussa tapahtui. Se loppui kesken, harmitti kun ei ollut mitään millä jatkaa heti perään. Puolesta välistä eteenpäin kirja pelastui, mutta alkuun jäin kaipaamaan jotain... Ai että kyllä minä arvostan tätä kirjailijaa! Lisää fantasiakirjailijoita Suomeen!
Paikalla 22 vierailijaa
Uusin jäsen: Marko Määttänen
Jäseniä yhteensä: 9378