Loppu

Lemony Snicket
Julkaistu: huhtikuu 11, 2007 (WSOY)
Alkuperäinen nimi: The End
Tyyppi: spekulatiivinen fiktio
Tyylit: fantasia, nuoret

Alkuteos ilmestynyt 2006. Suomentanut Marja Helanen-Ahtola. Kuvittanut Brett Helquist. Sidottu.

Hyvä lukija,

oletettavasti katselet tämän kirjan takakantta eli LOPUN loppua. LOPUN loppu on paras paikka aloittaa LOPPU, sillä jos luet LOPUN lopun alun alusta LOPUN lopun loppuun, olet ihan lopussa.

Tämä kirja on viimeinen Surkeiden sattumusten sarjassa, ja vaikka olisitkin sietänyt uljaasti edelliset kaksitoista osaa, et luultavasti enää kestä hirmuista myrskyä, epäilyttävää juomaa, villiä lammaslaumaa, valtavaa lintuhäkkiä ja Baudelairen vanhempiin liittyvää piinaavaa salaisuutta.

Minun pyhä puuhani on ollut saattaa loppuun Baudelairen orpojen tarina, ja viimeinkin työni on lopussa. Sinun pyhä puuhasi on ehkä jotakin muuta, joten sinun sijassasi pudottaisin tämän kirjan heti käsistäni, jottei LOPPU koidu lopuksesi.

Kaikella kunnioituksella,
Lemony Snicket

muokattu 25.01.2009

Muita kirjoja joista saatat pitää

Bree Tannerin lyhyt elämäYlismaan Gregor (Alismaan tarinat, #1)Sirppipyörre (Takeshitan kintereillä, #2)Myyttihovi (Myyttihovi, #1)Tuhkakaupunki (Varjojen kaupungit, #2)

Kirja-arvioita (4)

Jackalbury avatar
Kirjoittanut
4.0
'Loppu' oli kenties parhain Surkeiden Sattumusten Sarjan osista. Nimestään huolimatta se ei ollut loppu vaan myös alku, ja myös loppu. Kirja kosketti syvällisyydellään ja filosofisuudellaan. Baudelairet päätyvät kirjassa myrskyn paiskaamina Kreivi Olafin kanssa pienelle saarelle keskelle merta. Saarella elää jo siirtokunta jota hallinnoi neuvonantaja Ismael. Saarelaiset pistävät Kreivi Olafin telkien taakse ja ottavat Baudelairet joukkoonsa. Mutta onko Ismaelin harjoittama "en ... (lisää)
Kuunsirppi avatar
Kirjoittanut
3.0
Olin lukenut tämän sarjan ensimmäisen kerran joskus vuosikausia sitten, ja päätin nyt joulun pyhinä kahlata kaikki 13 osaa uudestaan läpi. Yleisestikin ottaen sarja on selvästi suunnattu nuoremmille (10-14v.) lukijoille, mutta kerronta kehittyy loppua kohti, ja sanoisin kyllä, että viimeisten osien sananselitykset ja muu vastaava eivät olleet enää kovin häiritseviä, varsinkin verrattuna ensimmäisiin osiin, joissa niitä suorastaan hierottiin naamaan. Itse Loppu jätti kaiken ... (lisää)
Teenspirit avatar
Kirjoittanut
2.0
Kun luin Surkeiden sattumusten sarjan ensimmäisen osan silloin vuosia sitten, ihastuin siihen syvästi. Kerrontatapa oli raikas ja huumori hyvin omaperäistä ja viihdyttävää. Alkuviehätys säilyi ensimmäisten sarjan kirjojen ajan, mutta sitten alkoi tympiä. En tiedä, onko kasvamisella jotain vaikutusta asiaan. Pari sarjan osaa on jäänyt täysin lukemattakin, kun en ole vain jaksanut. Tämä viimeinen kirja oli kuitenkin pakko lukea, että sai tietää loppuratkaisun. Ei kirjassa ... (lisää)
Paikalla 80 vierailijaa
Uusin jäsen: Marjut Järvinen
Jäseniä yhteensä: 9326