Matkijalintu
Keskiarvo 3.43
3.43 tähteä
Anna arvosana
star1
star2
star3
star4
star5
star6
star7
star8
star9
star10

Arvosanoja (46)
Kirjahyllytilastot

Matkijalintu

Sean Stewart
Julkaistu: elokuu 31, 2007 (Karisto)
Alkuperäinen nimi: Mockingbird
Tyyppi: spekulatiivinen fiktio
Tyylit: maaginen realismi

Alkuteos ilmestynyt 1998. Suomentanut J. Pekka Mäkelä. Sidottu, kansipaperi.

New York Times Notable Book of the Year 1998, Speculations Readers' Poll Best Book of the Year 1998, World Fantasy -palkintoehdokas 1999, Nebula-palkintoehdokas 1999, kolmas sija Locus-palkintoäänestyksessä (fantasiaromaanit) 1999, Tähtifantasia-palkintoehdokas 2008.

On lahjoja, joista ei voi kieltäytyä.

Elena Beauchamp käytti noituutta kuin luottokorttia, mutta luottokorttilaskuilla on tapana erääntyä, ja Elenan kuoltua velat jäävät hänen tyttäriensä Tonin ja Candyn maksettaviksi. Toni ei koskaan pitänyt äitinsä näkyjen kyllästämästä maailmasta – puhumattakaan Ratsastajista, kuudesta oudosta jumalasta, jotka ajoittain ottivat tämän valtaansa. Tonille äidin kuolema tarkoitti uutta alkua, elämää ilman noituutta, mutta hän ei tiennyt, että äidillä oli annettavanaan vielä yksi lahja…

”Riemastuttavan värikäs sekoitus maagista realismia ja tarkkaa arkielämän havainnointia.” – William Gibson

Sean Stewart (s. 1965) on kanadalais-amerikkalainen kirjailija, jonka teokset nousevat säännöllisesti vuoden parhaiden kirjojen listoilla. Karheanhauska, älykäs ja omaperäinen Matkijalintu on pohjoisamerikkalaista maagista realismia parhaimmillaan. Stewartilta on aiemmin suomennettu romaani Kehä.

Stewart asuu Kaliforniassa vaimonsa ja kahden tyttärensä kanssa.

”Lämminhenkisen huumorin sävyttämä romaani vangitsee taitavasti kappaleen tavallisten ihmisten arkifantastista elämää.” – Tähtifantasia-palkintoraati

(muokattu 04.06.2013)

Muita kirjoja joista saatat pitää

SudenveriMarinaLumilapsiToisetKarikko

Kirja-arvioita (2)

Lukijatar avatar
Kirjoittanut ()
2.0
Matkijalintu on hämmentävä lukukokemus. Suuri fontti ja kannet johdattavat ajattelemaan, että kyse on nuortenkirjasta, mutta päähenkilönä onkin kolmikymppinen, elämänsä kanssa tuskaileva ja henkisesti teini-ikään jumittunut nainen. Myös luokitus maagiseksi realismiksi kummastutti minua pitkään, sillä käsittääkseni fantasian puolelle astutaan siinä vaiheessa, kun selkeitä maagisia olentoja on mukana kuvioissa - kuten Matkijalinnussa onkin. Ilmeisesti ne ovat kuitenkin ... (lisää)
Dyn avatar
Kirjoittanut ()
4.0
Stewartin fantasiaelementit ja reaalitodellisuus sujahtavat yhteen napakaksi kokonaisuudeksi. Kehä oli parempi, mutta ei tämä toinenkaan suomennos huono ole. Toimivaa spefiviihdettä, hyvää kirjallisuutta.
Paikalla 1 jäsen ja 65 vierailijaa
Sekai-chan
Uusin jäsen: Timo Rasanen
Jäseniä yhteensä: 8803