Kuoleman hurmio (Eve Dallas, #4)
Keskiarvo 3.72
3.72 tähteä
Anna arvosana
star1
star2
star3
star4
star5
star6
star7
star8
star9
star10

Arvosanoja (47)
Kirjahyllytilastot

Kuoleman hurmio

J. D. Robb
Julkaistu: helmikuu 6, 2007 (Gummerus)
Alkuperäinen nimi: Rapture in Death
Tyyppi: spekulatiivinen fiktio
Tyylit: scifi, romantiikka, jännitys
Osallistu keskusteluun (viestejä 2 kpl)

Alkuteos ilmestynyt 1996. Suomentanut Satu Leveelahti. Sidottu, kansipaperi.

On vuosi 2058 ja heinäkuun viimeinen ilta. Eve Dallas ja Roarke viettävät kuherruskuukauttaan avaruudessa. Vielä on muutama pyörryttävän kiihkeä päivä jäljellä! Roarken omistama lomaparatiisi on keskeneräinen, joten muita matkailijoita ei ole häiritsemässä nuorenparin auvoa.

Keskellä yötä hääparin sviitin ovelta kuuluu kuitenkin vimmainen koputus. Kun Roarke avaa oven, sisään hoippuu nuori insinööri, joka on kauhusta suunniltaan. Hänen huonetoverinsa – hänkin nuori tietotekniikkainsinööri – keikkuu hirressä huoneen kattokruunusta.

Kaikki viittaa itsemurhaan, mutta miksi miehellä oli niin hurmioitunut hymy huulillaan? Järkyttynyt Eve ei voi olla miettimättä asiaa. Kun nuoripari palaa maahan, kummalliset, haltioituneet itsemurhat jatkuvat. Mikään ei näytä yhdistävän tapauksia toisiinsa. Sitten ruumiinavaus todistaa, että kaikilla vainajilla oli pieni palovamma aivoissaan. Määräsikö geneettinen poikkeama uhrien kohtalon? Vai toimivatko he tahtomattaan piilotajuisen ärsykkeen ohjaamina?

Kuoleman hurmio on neljäs dekkari supersuositussa Eve Dallas -sarjassa, joka kertoo kolmekymppisestä naiskomisariosta tulevaisuuden New Yorkissa. Neljännessä romaanissaan J. D. Robb (alias Nora Roberts) pohtii kutkuttavasti suggestiota ja ihmismieleen vaikuttamista.

muokattu 30.09.2012

Muita kirjoja joista saatat pitää

Peloista pahinEnsimmäinen siirtokunta (Ensimmäinen siirtokunta -trilogia, #1)22.11.63Richard Bachman -kirjat 1: Raivo & Pitkä marssiArthur Gordon Pymin selonteko

Kirja-arvioita (3)

rudi92 avatar
Kirjoittanut
5.0

Kuoleman hurmio jatkaa taidokkaasti Eve Dallas-sarjaa. Juoni on erinomainen ja toteutus taattua J.D. Robbia (alias ... (lisää)

Keskiyön kyyhkynen avatar
Kirjoittanut
3.5
Kuoleman hurmio erosi mielestäni aikaisemmista Eve Dallas kirjoista. Mukaan oli painettu murhaajan näkökulmaa, joten osasin arvata murhaajan puolivälin kohdalla. Kirjasta tuli usein heiteltyä arvailuita, joista osa tapahtui ja osa ei. Miellyttävä tarinankerronta, sujuva juoni ja tunnerikas päähenkilö! Even ja Roarken suhteesta olisi toki voinut kertoa vähän enemmän, mutta ainahan pitää olla jotakin parannettavaa seuraavaa osaa varten. Värikäs Mavis toi Kuoleman hutmioon oman suolansa ja Eve pippurin! Luin siis oikein mielelläni ja suuntaan kirjastoon jatko-osaa hakemaan!
Liliales avatar
Kirjoittanut
4.0
Ah, jälleen niin jännittävää ja ihanaa! Kyllä tykkään tästä sarjasta, hahmot ja kaaaikki ;) Eve loistaa poliisina jälleen ja Roarke.. hm hmm nam ;D Harmi vaan, ettei tätä sarjaa oo suomennettu kuin 6. osaa ja kohta nuo kaksi viimeistä onki sitte luettu. Toivottavasti niitä aletaan taas suomentaa, olis kiva lukea vielä enemmän :)
Paikalla 2 jäsentä ja 53 vierailijaa
Pisania, LukijaJesse
Uusin jäsen: Laura Kantosaari
Jäseniä yhteensä: 9873