Kylmä tähti (Viisi vartijaa, #2)
Keskiarvo 3.71
3.71 tähteä
Anna arvosana
star1
star2
star3
star4
star5
star6
star7
star8
star9
star10

Arvosanoja (106)
Kirjahyllytilastot

Kylmä tähti

Anthony Horowitz
Julkaistu: maaliskuu 31, 2008 (Karisto)
Alkuperäinen nimi: Evil Star
Tyyppi: spekulatiivinen fiktio
Tyylit: fantasia, jännitys, nuoret

Alkuteos ilmestynyt 2006. Suomentanut Susanna Paarma. Sidottu.

Alex Rider -menestyskirjojen tekijän uusi jännitys- ja fantasiasarja nuorille jatkuu!

Nuori Matt on juuri toipunut Yorkshiren maaseudulla kohtaamistaan kauhuista, kun hänet tempaistaan uudelleen entistä hurjempiin seikkailuihin. Salaperäinen Nexus-järjestö nimittäin tarvitsee Mattin apua, ja tie vie hänet tällä kertaa toiselle puolelle maapalloa, keskelle Maya-intiaanien Perua, missä uusi portti pahuuteen on avautumassa. Mattin kohtalo yhtenä valituista näyttää toteutuvan – niin pelottavaa kuin se onkin…

Bestseller-kirjailija Anthony Horowitz tunnetaan etenkin suosituista Alex Rider -nuortenkirjoistaan. Kylmä tähti on jatkoa Viisi vartijaa -sarjan aloittaneelle teokselle Korpinportti. Huippujännittävä sarja on ollut myynti- ja arvostelumenestys ympäri maailmaa.

muokattu 16.04.2016

Muita kirjoja joista saatat pitää

Veden vallassa (Väkiveriset, #3)Korpinportti (Viisi vartijaa, #1)Biggles TiibetissäBiggles EtelämerelläPimeän käskyläiset (Viisi vartijaa, #3)

Kirja-arvioita (6)

Platypus avatar
Kirjoittanut
5.0
Korpinportin jälkeen olinkin jo odottanut tämän jatko-osan tulemista, ja upeasti toinen kirja jatkaakin tarinaa. Tarina onnistui huijaamaan minua muutaman kerran. Ennalta arvattavuus oli vähissä (hieno homma!) ja jännitystä riitti. Lahjontaa, petosta ja salaperäisyyttä oli hykerryttävän paljon. Kylmä tähti ei ollut niin karmiva kuin Korpinportti, mutta Peruun sellainen ei olisikaan sopinut yhtä hyvin kuin jännä pakoilu. Pidin siitä, että mielestäni minun oli helpompi ... (lisää)
TheDarkMission avatar
Kirjoittanut
4.0
Kylmä tähti on loistava jatko-osa Korpinportin tarinaan. Kliseet ja ennalta-arvattavuus on vältetty huolelliseti, tarina suorastaan repii mukaansa ensisanoista alkaen. Kirja on melkein turhankin sujuva. Fontti on isoa ja nopeasti luettavaa, jännittävä juoni houkuttelee lukemaan koko kirjan siltä istumalta. Kirja on paikoittain hauska, ja sisältää nuorille suunnatussa näkökulmassa viitteitä köyhyyteen ja epäoikeudenmukaisuuteen - aivopesua kenties. Henkilöt ovat ... (lisää)
Poison Girl avatar
Kirjoittanut
5.0
Loistavaa jatkoa edelliselle. Jotenkin opin Horowitzin kirjoista paljon kaikennäkösitä. Alex Rider -sarjassa päähenkilö seikkailee huume- ja elinkauppiaiden perässä. Aika sivistävää nuortenkirjallisuutta siis.
Lady_ avatar
Kirjoittanut
5.0
Mahtava jatko-osa, en oo näin hyvää törmänny pitkään aikaan... Siitä on aikaa ku oon lukenu tän sarjan, mutta tää on MAHTAVA. Horowitz on nero! Ei tässä muuta, mutta lukekaa ihmeessä!
tintti89 avatar
Kirjoittanut
3.0
Mielestäni sarjan ensimmäinen osa oli parempi kuin tämä. Kirja oli paikoitellen jopa tylsä, olisin odottanut edellisen kirjan kauhun jatkuvan myös tässä. Kirja alkoi hyvin, mutta sitten se lässähti puolivälin tienoilla. Pidin silti erityisesti inkojen kulttuurin ja tapojen kuvailemisesta, kirjailija oli selkeästi nähnyt vaivaa faktojen tarkistamisessa. Kirjan henkilöt olivat edellisen kirjan tapaan mielenkiintoisia, mutta osa jäi hieman pinnallisiksi. Olisin toivonut Richardia ... (lisää)
Midori avatar
Kirjoittanut
3.0
Ja niin jatkuu siis nuoren Mattin karmiva matka kohti kohtaloaan. Tarina jatkuu yhtä synkissä tunnelmissa, missä edellinen loppui ja synkkenee vielä loppua kohti. Petosta peoksen perään ja yllätyksiä siellä täällä, mikään ei olekaan aivan miltä näyttää, kun Matt matkaa Peruun etsimään porttia nro 2. Tartuin tähän kirjaan ja sen edeltäjään, koska olin tustunut kirjailijaan aiemmin dekkarien parissa ja mielestäni Horowitzin olisikin kannattanut jäädä dekkareita kirjoittamaan. Kirjasta voi sanoa sen olleen ihan ok ja käyvän vaikka sadepäivän lukemiseksi.
Paikalla 1 jäsen ja 74 vierailijaa
Jukuke
Uusin jäsen: Pieni ja sitkeä
Jäseniä yhteensä: 9868