Maaginen lelukauppa
Keskiarvo 3.80
3.80 tähteä
Anna arvosana
star1
star2
star3
star4
star5
star6
star7
star8
star9
star10

Arvosanoja (10)
Kirjahyllytilastot

Maaginen lelukauppa

Angela Carter
Julkaistu: 1984 (Otava)
Alkuperäinen nimi: The Magic Toyshop
Tyyppi: spekulatiivinen fiktio
Tyylit: maaginen realismi

Alkuteos ilmestynyt 1967. Suomentanut Leila Ponkala. Sidottu, kansipaperi.

Angela Carter on Englannin kiitetyimpiä nykykirjailijoita, rohkeasti omaa itsenäistä tietään kulkeva moderni kertoja, jonka kirjojen maailma on mielikuvitusta kiihottava, tunnelmaltaan ja merkitykseltään vahvasti latautunut.

Melanie on juuri neidoksi herännyt tyttö, jonka viaton elämänkäsitys romahtaa vanhempien kuollessa. Lontoossa enonsa luona hän joutuu vastakkain uuden maailman kanssa. Philip-eno on ammatiltaan leluseppä: lelujen tekijänä nero, ihmisenä lähes hirviö. Ennestään enon perheeseen kuuluvat hääpäivänä mykäksi tullut punatukkainen irlantilainen vaimo, enkelimäisen hauras ja kaunis, mutta ulkomuodostaan piittaamaton Margaret sekä tämän kaksi aikuista veljeä.
Maaginen lelukauppa on taianomainen lukukokemus; hienosti oivallettujen ihmissuhteiden ja väkevien, yllättävien tapahtumien romaani. Elämisen perustunnot, rakkaus, eroottisuus, viha, julmuus, leikki, ilo, suru, unelmat ovat saaneet upean tulkinnan.

”Angela Carter kirjoittaa kuin enkeli.” –
Auberon Waugh.

”Mahtava mielikuvitus.” Anthony Burgess.

muokattu 04.06.2013

Muita kirjoja joista saatat pitää

SudenveriMetsän äitiKuin viimeistä päivääEtäisten esikaupunkien asioitaTuulen vihat (Vihat, #1)

Kirja-arvioita (1)

Iria avatar
Kirjoittanut
4.0
Melanie on elänyt silkkilakanoiden, tuoksusaippuoiden, leipävanukkaiden ja unelmien keskellä koko pienen ikänsä, kunnes pam, hänen vanhempansa tippuvat lentokoneen mukana jossakin, ja pam, hänestä tulee orpo. Melanie sisaruksineen sysätään Philip-enonsa luokse Lontooseen, ja siihen loppuu ruusuilla tanssiminen. Eno on lelukauppias, mutta ei ollenkaan kiva ja sympaattinen sellainen, vaan melkeinpä paholainen. Hänellä on vaimo, Margaret, joka on tullut mykäksi hääpäivänään, ja ... (lisää)
Paikalla 20 vierailijaa
Uusin jäsen: Sari Pentti
Jäseniä yhteensä: 9568