Tulen ja unien peili (Kotilon veljeskunta, #2)
Keskiarvo 3.81
3.81 tähteä
Anna arvosana
star1
star2
star3
star4
star5
star6
star7
star8
star9
star10

Arvosanoja (26)
Kirjahyllytilastot

Tulen ja unien peili

Chitra Banerjee Divakaruni
Julkaistu: huhtikuu 3, 2007 (Tammi)
Alkuperäinen nimi: The Mirror of Fire and Dreaming
Tyyppi: spekulatiivinen fiktio
Tyylit: fantasia, nuoret
Avainsanat: aikamatkustus

Alkuteos ilmestynyt 2005. Suomentanut Arja Gothoni. Sidottu.

Musta tuuli tuo uhkaavan viestin Hopealaaksoon ja Anand näkee levottomuutta herättävän näyn. Parantajamestari Abhaydatta on ilmeisesti suuressa vaarassa kaukaisessa kylässä. Anandin pitäisi kertoa tästä veljeskunnan muille mestareille mutta sääntöjen noudattaminen vie liikaa kallisarvoista aikaa.

Hän päättää lähteä itse apuun taikakotilon ja ystävänsä Nishan kanssa. Kotilo opastaa heidät salattuun portaaliin, jonka kautta he pääsisivät Intian toisella puolella sijaitsevaan kylään. Portaaliin sinkoutuessaan Anand kuitenkin kadottaa sekä kotilon että Nishan ja päätyy yksin outoon metsään. Sieltä alkaa henkeäsalpaava seikkailu, joka vie Anandin toiseen aikaan, satojen vuosien takaiseen moguliruhtinaiden vaaralliseen mutta kiehtovaan maailmaan.

Toinen osa Intiaan sijoittuvasta kiehtovasta fantasiatrilogiasta, joka kertoo Himalajalla elävästä parantajien veljeskunnasta, ja ensimmäisestä osasta tutusta parivaljakosta, Anandista ja Nishasta.

Kirjailija Chitra Banerjee Divakaruni on arvostettu runoilija ja kirjailija. Hän syntyi Intiassa ja asui Kalkutassa 19-vuotiaaksi asti.

muokattu 24.04.2016

Muita kirjoja joista saatat pitää

Rubiininpuna (Rakkaus ei katso aikaa, #1)Muinainen taikaSalamurhaajan oppipoika (W.A.R.P., #1)Nimetyt (Aikavartio, #1)Lumottu lukukausi

Kirja-arvioita (1)

TheDarkMission avatar
Kirjoittanut
4.0
Chitra jatkaa kirjaansa sujuvasti siitä minne jäätiin -sujuvammin kuin voisi luulla. Nyt Anandin hahmo saa syvyyttä ja muuttuu kiinnostavammaksi ja itsenäisemmäksi. Varsinaisia huippujuonenkäänteitä ei kirjassa ole, mutta kirja pitää hyvin ottessaan ja on sarjan ensimmäistä osaa parempi. Kirjailija on silti luonut taas satumaisia ja ihmeellisiä tapahtumia,jotka saavat silmät selälleen. Jos odotat jotain mullistavaa ja ovelasti juoniteltua, tämä ei ehkä ole etsimäsi, mutta ... (lisää)
Paikalla 2 jäsentä ja 68 vierailijaa
Inka Matilda, sinidean
Uusin jäsen: Inka Matilda
Jäseniä yhteensä: 9886