Myyty maa
Keskiarvo 4.00
4.00 tähteä
Anna arvosana
star1
star2
star3
star4
star5
star6
star7
star8
star9
star10

Arvosanoja (2)
Kirjahyllytilastot

Myyty maa

Seppo Heikkinen
Julkaistu: helmikuu 28, 2007 (Tammi)
Tyyppi: spekulatiivinen fiktio
Tyylit: scifiyhteiskunnallinen scifi
Avainsanat: kotimainen

Sidottu, kansipaperi.

Jere tarjoaa ruoskintaa ja muita räväköitä palveluita naisille, jotka kaipaavat lievitystä stressiinsä tai nauttivat siitä muuten vain. Jere ei hirveästi pidä työstään, mutta rahan puutteessa se kelpaa. Jeren sisar Johanna tekee menestyksekästä uraa kansainvälisessä konsulttifirmassa. Jerellä on rahapula, Johannalla taas on varaa kokopäiväiseen kotiapulaiseen.

Sisarukset eivät muista että maailma olisi joskus ollut toisenlainen. Jerelle vanha maailma on tuttu lähinnä ikivihreiden punk-kappaleiden sanoista. Sisarusten isä on toisen maailman kasvatti. Maailman jossa kaikki tapahtui hiukan hitaammin eikä kansainvälinen talous ollut ulottanut lonkeroitaan kaikkialle Suomessa. Maailman jossa ajeltiin vielä bensa-autoilla ja perustettiin tehtaita tukirahoilla.

Isä suostuttelee Jeren lähtemään Lappiin katsomaan entistä kotitaloa. Matkaan lähtevät myös Rita, Jeren uusi albanialainen tyttöystävä, sekä Börje, isän kaveri. Tien päälle lähdetään vanhalla Volvo Amazonilla. Lappikaan ei ole enää entisensä. Siellä vaikuttaa kansainvälinen energiayhtiö turvamiehineen, minkä ovat huomanneet myös aktivistit.

Seppo Heikkisen romaani Myyty maa on jännittävä ja silmiä avaava kertomus lähitulevaisuuden Suomesta. Globalisaatio on edennyt suomalaisiin olohuoneisiin. Kun raha ratkaisee, onko mikään enää pyhää? Romaanin tapahtumat ovat luontevaa jatkoa sille, millaista elämä on tämän hetken Suomessa ja valinnoille joita tänään tehdään. Tulevaisuus on oven takana, lähempänä kuin luulemmekaan. Mutta onko se sellainen kuin me haluamme?

Seppo Heikkinen (s. 1959) toimii tuottajana Yleisradiossa. Hän on koulutukseltaan valtiotieteen ja kauppatieteen maisteri. Heikkinen asuu Helsingissä ja hänellä on kaksi tytärtä. Hän on mm. toiminut kolme vuotta Unescon palveluksessa Chilessä. Myyty maa on hänen esikoisromaaninsa.

muokattu 07.07.2017

Muita kirjoja joista saatat pitää

BetoniporsasTuhannen viillon kuolema (Rikkaiden unelmat, #1)AlistuminenTerveiset KutturastaAuringon ydin
Paikalla 40 vierailijaa
Uusin jäsen: Ilona
Jäseniä yhteensä: 9574