Orrin ja Usvasaaren perillinen

Margi McAllister
fantasia > eläinfantasia, nuoret
Orrin ja Usvasaaren perillinen (Usvasaari #3) - Margi McAllister7.56

Alkuteos ilmestynyt 2007. Suomentanut Helene Bützow. Sidottu.

Onko Usvasaaren perillisen yllä kirous?

Elämä tuntuu vihdoinkin hymyilevän kovia kokeneella Usvasaarella. Kuningas Crispin ja kuningatar Setri ovat saaneet tyttären, ja eläimet odottavat innokkaasti pienen prinsessan nimenantojuhlaa. Tähdenlentojen yö muuttaa kuitenkin kaiken, ja papiksi opiskeleva Juniper näkee näyn, jonka hän pelkää ennustavan pahaa. Nuori Juniper ei osaa tulkita ennustusta, mutta saaren rauha rikkoutuu hyvin pian.

Eläinten keskuuteen leviää vaarallinen kulkutauti, ja pikku prinsessa siepataan kotoaan linnoituksesta. Vanhat ystävykset Orrin ja Pisto tekevät kaikkensa löytääkseen Usvasaaren perillisen, mutta pienokainen on kadonnut kuin maan nielemänä. Samaan aikaan eräät eläimet lietsovat tyytymättömyyttä ja jopa väittävät pelätyn hirmuhallitsijan, kapteeni Huskin, palanneen salaperäisesti takaisin. Valkosiipien saarella syntynyt kuningatar joutuu muukalaistaustansa tähden pahojen puheiden kohteeksi, ja ikävät huhut ja vihjaukset saavat eläimet levottomiksi.

Saarta kohdanneet vitsaukset pakottavat Orrinin, Juniperin ja Piston panemaan toimeksi. Heidän urheutensa ja neuvokkuutensa joutuvat kovalle koetukselle ennen kuin elämä palaa oikeaan uomaansa.

Orrin ja Usvasaaren perillinen on kaunis ja koskettava kasvukertomus ja jännitystarina, joka kertoo mukaansa tempaavan saturomaanin keinoin ikuisista arvoista, oikeudenmukaisuudesta, rehellisyydestä ja rohkeudesta.

Kirjassa on Omar Ryannin piirroskuvitus. Kirjasarjan käännösoikeudet on myyty ympäri maailmaa ja tarinasta on tekeillä myös animaatioelokuva.

Arvosana kirjalle

Kirjan tilaus
Kampanja: Kokeile 30 päivää ilmaiseksi BookBeat

Julkaistu: helmikuu 22, 2008
Kustantaja: Tammi
Tyylit: fantasiaeläinfantasia, nuoret
Alkuperäinen nimi: The Heir of Mistmantle
Arvosanalla: 7.56/10
Arvosanoja: 45
Muokattu: kesäkuu 13, 2017

Usvasaari -kirjasarja

Sarjan suomenkielinen nimi ei ole tiedossa. Viidettä eli viimeistä kirjaa Urchin and the Rage Tide (2010) ei suomennettu.

Orrin, Usvasaaren sankari (Usvasaari #1)7.50
Orrin ja Sydänkivi (Usvasaari #2)7.46
Orrin ja Usvasaaren perillinen (Usvasaari #3)7.56
Orrin ja korppisota (Usvasaari #4)8.26

Kirja-arvioita

6/10 |
helmikuu 06, 2009
' Orrin ja Usvasaaren perillinen' on Redwall-henkistä faunafantasiaa, joka on sopivan väkivallaton ja auvoinen pienillekin lapsille luettavaksi. Aina positiivisten eläinten sielujen syvyyksistä paljastuu kyllä myös pimeä puoli, mutta Orrin ...
9/10 |
toukokuu 27, 2017
Sisältää juonipaljastuksia