Kohti pystynyppyläin puhurivuoristoa (Röhelmäisen ullakon seikkailuja #1) - Inga Röning

Sidottu.

Kukaan ei olisi osannut ennustaa, mitä Röhelmäisen ullakolla sinä päivänä tapahtui. Kenkälaatikon Konsta järjesteli siistiä kotiaan. Konstan kissa, Tilliäinen, loikoili onnellisena odotellen tuoreita töhnäpullia ja laihimoita. Pölypallo Böltsi tuli kylään heittämään huulta ystäviensä kanssa. RÄÄÄÄ. HUU–HU-HUU! Jostain ullakolta kuuluva ääni kirskui kammottavana, matalana rähinänä ympäriinsä: kummitukset olivat saapuneet Röhelmäisen ullakolle!

Kummitusten joukossa on myös Arhippa, pienen pieni, suunnilleen sokeripalan kokoinen kummitus. Paitsi pikkuruinen, Arhippa on myös yksinäinen ja surullinen, toiset kummitukset pilkkaavat häntä kääpiöksi ja nauravat hänen rähinäyrityksilleen. Arhippa saa jatkaa kummitustuntejaan vain siitä syystä, että Arhipan isä, Kalma, on kummituslauman johtajan, Räyhyn, läheinen ystävä ja saalistuskumppani.

– Arhippaiseni, sanoi isä. – Sinähän tiedät, että tuolla alhaalla kenkälaatikossa asuu pieni säälittävä ukkeli kissansa kanssa. Heillä on myös ystävä, Pölypallo, jota käsittääkseni kutsutaan Böltsiksi. Kerrassaan verratonta saalistusainesta. Saat päivän harjoitustehtäväksi pelotella heidät tajuttomiksi, sillä aikaa kun me muut lähdemme saalistamaan.

Arhippa ei kuitenkaan onnistu tehtävässään, vaan ystävystyy Konstan, Tilliäisen ja Böltsin kanssa. Mutta siitä seuraa ankara rangaistus: he kaikki joutuvat kummitusten tappolistalle! Apua täytyy lähteä hakemaan kaukaa vieraasta maailmasta, Kaikista Ylimmäisen Kummitustietäjän luota.

Inga Röningin jännittävä ja hauska saturomaani on täynnä yllättäviä käänteitä ja huikeita hahmoja. Lukija seuraa henkeään pidätellen neljän ystävyksen matkaa kohti Pystynyppyläin puhurivuoristoa, välillä nauraen vedet silmissä, välillä taas jännittäen koko sydämestään rakastettavien päähenkilöiden puolesta.

Arvosana kirjalle

Kirjan tilaus
KAMPANJA: Storytelissä pidennetty ilmainen kokeilujakso 30 päiväksi!

Julkaistu: 2005
Kustantaja: Tammi
Tyylit: fantasia, lapset
Avainsanat: kotimainen
Arvosanalla: 4.00/10
Arvosanoja: 1
Muokattu: marraskuu 02, 2015