Ilmojen saaret (Raketti-sarja, #2)
Keskiarvo 3.00
3.00 tähteä
Anna arvosana
star1
star2
star3
star4
star5
star6
star7
star8
star9
star10

Arvosanoja (13)
Kirjahyllytilastot

Ilmojen saaret

Arthur C. Clarke
Julkaistu: 1954 (Tammi)
Alkuperäinen nimi: Islands in the Sky
Tyyppi: spekulatiivinen fiktio
Tyylit: scifi, nuoret

Alkuteos ilmestynyt 1953. Suomentanut Hugo L. Mäkinen. Kansikuvan tekijää ei ilmoiteta (= Alex Schomburg).

Arthur C. Clarke on englantilainen professori ja ”Englannin Interplanetaarisen Seuran” puheenjohtaja, varsin huomattava sekä tiedemiehenä että kirjailijana. SF-kirjallisuuden piirissä hän edustaa parasta asiantuntemusta, ja hänen romaaneilleen on ominaista tieteellinen pätevyys, joka ei suinkaan vähennä niiden jännittävyyttä, mutta ei myöskään suvaitse mitään halpahintaista ”mielikuvituksellisuutta”.

Ilmojen saaret kertoo Roysta, joka voitettuaan näköradion julistaman kilpailun pääsee matkustamaan maapalloa 800 km:n etäisyydessä kiertävälle keinotekoiselle planeetalle, avaruuskoneiden tulo- ja lähtöasemalle. Puolivarkain hän pääsee mukaan pidemmillekin matkoille ja saa tutustua avaruuden ihmeisiin. Seuratessaan Royn jännittäviä seikkailuja ja nauttiessaan romaanin lennokkaasta kerronnasta ja piristävästä huumorista lukija saa samalla tilaisuuden tutustua kehityksen mahdollisuuksiin sellaisina kuin asiantunteva tiedemies ja mielikuvitusrikas kirjailija ne näkee.

muokattu 25.09.2012

Muita kirjoja joista saatat pitää

Nälkäpeli: Vihan liekit (Nälkäpeli, #2)Labyrintti (Maze Runner, #1)Viallinen (Viallinen, #1)Viillot (Viillot, #1)Garalin loiset ja sota nanotekniikasta
Paikalla 2 jäsentä ja 38 vierailijaa
LordStenhammar, Eija
Uusin jäsen: Heidi Nummi
Jäseniä yhteensä: 9374