Ilmojen saaret (Raketti-sarja #2) - Arthur C. Clarke6.00

Alkuteos ilmestynyt 1953. Suomentanut Hugo L. Mäkinen. Kansikuvan tekijää ei ilmoiteta (= Alex Schomburg).

Arthur C. Clarke on englantilainen professori ja ”Englannin Interplanetaarisen Seuran” puheenjohtaja, varsin huomattava sekä tiedemiehenä että kirjailijana. SF-kirjallisuuden piirissä hän edustaa parasta asiantuntemusta, ja hänen romaaneilleen on ominaista tieteellinen pätevyys, joka ei suinkaan vähennä niiden jännittävyyttä, mutta ei myöskään suvaitse mitään halpahintaista ”mielikuvituksellisuutta”.

Ilmojen saaret kertoo Roysta, joka voitettuaan näköradion julistaman kilpailun pääsee matkustamaan maapalloa 800 km:n etäisyydessä kiertävälle keinotekoiselle planeetalle, avaruuskoneiden tulo- ja lähtöasemalle. Puolivarkain hän pääsee mukaan pidemmillekin matkoille ja saa tutustua avaruuden ihmeisiin. Seuratessaan Royn jännittäviä seikkailuja ja nauttiessaan romaanin lennokkaasta kerronnasta ja piristävästä huumorista lukija saa samalla tilaisuuden tutustua kehityksen mahdollisuuksiin sellaisina kuin asiantunteva tiedemies ja mielikuvitusrikas kirjailija ne näkee.

Keskustelua: Arthur C. Clarke :: viestejä 4 kpl
Arvosana kirjalle

Kirjan tilaus
KAMPANJA: Storytelissä pidennetty ilmainen kokeilujakso 30 päiväksi!

Julkaistu: 1954
Kustantaja: Tammi
Tyylit: scifi, nuoret
Alkuperäinen nimi: Islands in the Sky
Arvosanalla: 6.00/10
Arvosanoja: 14
Muokattu: syyskuu 25, 2012

Raketti-sarja -kirjasarja

Science Fiction -kirjat eli TIETEISROMAANIT ovat uusi kirjallisuuden laji, joka viime vuosina on huimaavalla vauhdilla valloittanut maailmaa. Amerikassa se on jo syrjäyttänyt salapoliisiromaanin ja päässyt kaikkien ikäluokkien mielilukemiseksi.

Tieteellinen seikkailuromaani on eräänlainen kuvitelma ajasta – eikä varsin kaukaisestakaan – jolloin tiedemiesten saavutukset on sovellettu käytäntöön ja avaruuden valloitus alkanut. Kyseessä ei suinkaan ole mielikuvituksen vapaa riehunta. SF-kirjojen tapahtumat perustuvat nykyaikaisen tieteen saavutuksiin ja vastaavat tiedemiesten käsitystä siitä, miten kehitys todellisuudessa tulee etenemään.

SF-kirjat viehättävät meitä ennen kaikkea sen vuoksi, että ne koskettavat voimakkaasti ”ajan hermoa”. Me, jotka elämme kiihkeätä ja levotonta ”atomikautta”, erästä ihmiskunnan historian suurimmista käännekohdista, tartumme innokkaina kaikkeen, mikä auttaa meitä ymmärtämään alkavaa vaihetta ja sopeutumaan asemaamme uuden aikakauden ensimmäisinä ihmisinä.

Avaruuden rosvot (Raketti-sarja #1)5.10
Ilmojen saaret (Raketti-sarja #2)6.00
Rakettilaivan kadetti (Raketti-sarja #3)7.22