Hirmuinen vedenpaisumus ja muita myyttisiä tarinoita
Keskiarvo 3.60
3.60 tähteä
Anna arvosana
star1
star2
star3
star4
star5
star6
star7
star8
star9
star10

Arvosanoja (5)
Kirjahyllytilastot

Hirmuinen vedenpaisumus ja muita myyttisiä tarinoita

Anneli Kanto
Julkaistu: toukokuu 14, 2007 (Karisto)
Tyyppi: spekulatiivinen fiktio
Tyylit: fantasia, nuoret
Avainsanat: kotimainen

Kuvittanut Mika Kolehmainen. Sidottu, kansipaperi.

Kaameita ja kutkuttavia tarinoita muinaisilta ajoilta

”Emmää kyä yksin rupee”, nurisee Aatami Jumalalle, ja niinpä Jumala tekee Aatamille kaverin, josta tuleekin paljon parempi kuin koekappaleesta. Tampereen murteella kirjoitettu luomiskertomus on vain yksi Anneli Kannon tarinakokoelman verrattomista jutuista. Paitsi Raamatusta kirjassa on kertomuksia antiikin Kreikasta, Kalevalasta ja pohjoisten kansojen kansantarustoista. Kirjoittaja on oikonut reippaasti monipolvisia myyttejä säilyttäen kuitenkin niiden kiehtovankarmeat juonenkäänteet ja värittäen niitä nerokkailla kommenteilla ja rehevällä huumorilla. Tuloksena on kokoelma vauhdikkaita ja hurjia tarinoita parhaaseen seikkailukertomustyyliin. Ja parhaiden seikkailukertomusten tapaan tarinoihin on myös punottu mukaan ihmiskunnan vanhaa viisautta – lupaus oikeudenmukaisuudesta ja toivosta.

Anneli Kanto on tamperelainen toimittaja, dramaturgi ja kääntäjä, joka on kirjoittanut myös näytelmiä. Mika Kolehmaisen myyttejä riemukkaasti peilaava kuvitus nostaa vanhat tarinat siivilleen.

muokattu 07.02.2009

Muita kirjoja joista saatat pitää

Neljäs oppilas (Soturikissat: Tähtien enne, #1)Saari (Septimus Heap, #5)Finale (Caraval, #3)UniveljetHaukansilmä (Pronssisoturit, #3)
Paikalla 49 vierailijaa
Uusin jäsen: Matilda Wilkus
Jäseniä yhteensä: 9724