Arokissan aika (Oman keisarien aikakirjat, #3)
Keskiarvo 3.61
3.61 tähteä
Anna arvosana
star1
star2
star3
star4
star5
star6
star7
star8
star9
star10

Arvosanoja (54)
Kirjahyllytilastot

Arokissan aika

Ulla Viertola
Julkaistu: tammikuu 28, 2008 (WSOY)
Tyyppi: spekulatiivinen fiktio
Tyylit: fantasiakorkea fantasia, nuoret
Avainsanat: kotimainen

Graafinen suunnittelu: Sami Saramäki. Sidottu.

Mukana Kuvastaja-palkinnon lyhytlistalla 2009.

On syksy Oman valtakunnassa. Kaikki omalaiset odottavat jotakin, mutta mitä – kevään tuloa, vai uutta hallitsijaa joka tyytyisi vähempään? Myös unennäkijä Temmu odottaa palatsissa ja aatelisneiti Beea vankikopissaan. Kaikki jo tietävät, ettei elämä voi pitkään jatkua entisellä tavalla.

Temmu aavistelee tulevia kauhuja. Vakoojamestari Janis niistä jotain jo tietääkin. Keisarinna Kiiralla on uusi lemmikki ja uusia suunnitelmia, eikä hän välitä huolehtia alamaisistaan. Mutta suuren hädän hetkellä kulkevat syystuulen mukana huhut siitä, että autiomaan takana vaeltaa Oman oikean keisarin armeija.

Arokissan aika päättää Oman keisarien aikakirjat -fantasiasaagan. Se kietoo yhteen niiden ihmisten kohtalot, jotka ovat tahoillaan eläneet mukana erään valtakunnan historiassa. Tätä historiaa ovat aikaisemmin kertoneet Mosaiikkilintu (2006) ja Tuulihevonen (2007).

(muokattu 20.01.2017)

Muita kirjoja joista saatat pitää

Korkea puoliso (Kuparisaari, #2)Maresi (Punaisen luostarin kronikoita, #1)Vuorileijonan varjoLasipalatsi (Throne of Glass, #1)Tilinteon aika (Vuorileijonan varjo, #10)

Kirja-arvioita (1)

Morgoth´s servant avatar
Kirjoittanut ()
3.0
Kirja kuvaa erittäin hyvin tuliaseiden astumista sodankäynnin maailmaan keskiajalla. Kirjan suurista taistelukohtauksista ei oikein saa selvää kuvaa joukkojen suuruudesta kuten esimerkiksi Jäämaan Huudossa ja Eragon sarjan Esikoinen teoksessa. Paikoin myös muu kerronta ontuu, mutta muuten varsin onnistunut fantasia teos.
Paikalla 1 jäsen ja 26 vierailijaa
Iivari
Uusin jäsen: Aava Hatula
Jäseniä yhteensä: 8858