Lumen ja tuhkan maa (Matkantekijä, #6)
Keskiarvo 4.01
4.01 tähteä
Anna arvosana
star1
star2
star3
star4
star5
star6
star7
star8
star9
star10

Arvosanoja (67)
Kirjahyllytilastot

Lumen ja tuhkan maa

Diana Gabaldon
Julkaistu: elokuu 20, 2007 (Gummerus)
Alkuperäinen nimi: A Breath of Snow and Ashes
Tyyppi: spekulatiivinen fiktio
Tyylit: fantasia, historia, romantiikka
Osallistu keskusteluun (viestejä 10 kpl)

Alkuteos ilmestynyt 2005. Suomentanut Anuirmeli Sallamo-Lavi. Sidottu.

Rakastetun romaanisarjan kuudes osa

On vuosi 1772, ja Yhdysvaltain vapaussodan ensimmäiset kahakat ovat alkaneet. Bostonin kaduilla viruu ruumiita, ja Pohjois-Carolinan uudisraivaajien kodit ovat liekeissä. Britannian kuvernööri kutsuu James Fraserin johtamaan joukkoja, joiden tehtävä on tukahduttaa itsenäisyyttä havittelevat kapinalliset.

Jamesin vaimo, aikamatkustaja Claire, on kauhuissaan. Hän on lukenut omassa ajassamme lehtileikkeen vuodelta 1776, joka kertoo Jamesin ja tämän perheen kuolemasta sodan väkivaltaisuuksissa. Claire on aina osannut ennustaa tulevaisuuden oikein, mutta tällä kertaa hän toivoo olevansa väärässä. Mutta voiko yksi ihminen muuttaa maailmahistorian kulkua, edes pieneltä osin?

Diana Gabaldonin historiallinen romaanisarja aikamatkustaja-Clairesta ja tämän skotlantilaisesta miehestä Jamiestä on valloittanut lukijoiden sydämet New Yorkista Delhiin. Lumen ja tuhkan maa on sarjan kuudes osa. Gabaldon asuu perheineen Arizonasta.

muokattu 29.01.2016

Muita kirjoja joista saatat pitää

Caapparin kääty (Roistoakatemia, #1)Tuulen nimi (Kuninkaansurmaajan kronikka, #1)Taru sormusten herrastaValtaistuinpeli (Tulen ja jään laulu, #1)Fullmetal Alchemist

Kirja-arvioita (2)

Jackalbury avatar
Kirjoittanut
3.0
'Lumen ja tuhkan maata' odotti innolla. Mutta se oli pienoinen pettymys. Vaikka henkilöt joutuivatkin monenmoisiin seikkailuihin ja hengenvaarallisiin tilanteisiin, ei juoni tuntunut paljonkaan etenevän. (Tai no, palasivathan Brianna ja Roger sekä Jemmy jonnekin 1900-luvulle.) Mutta yleisesti juoni ei oikein edennyt, vasta lopussa kun Fraserin talo paloi ja puheet Edinburghin painokoneesta antoivat vihjauksia jatkosta. Kirjassa keskityttiin sen sijaan enemmän kuvaamaan itsenäisyystaistelun ... (lisää)
rudi92 avatar
Kirjoittanut
5.0
Lumen ja tuhkan maa on erinomainen kirja. Kuten kaikki kyseisen kirjasarjan osat, tämänkin tapahtumat ovat mielenkiintoisia ja tapahtumantäyteisiä. Kirja ei ole missään vaiheessa tylsä ja henkilöt pysyvät edelleen mielenkiintoisina. Clairen ja Jamien rakkaustarina on edelleen todella ihana. Vaikka he eivät olekaan enää nuoria rakastavaisia, niin silti heidän välillään kipinöi vahvasti. Seuraavana onkin jo vuorossa kirjan seitsemäs osa. Toivon, ettei sekään petä minua :)
Paikalla 1 jäsen ja 51 vierailijaa
_kirjakeiju_
Uusin jäsen: Sofia
Jäseniä yhteensä: 9870