Paratiisin suihkulähteet
Keskiarvo 3.59
3.59 tähteä
Anna arvosana
star1
star2
star3
star4
star5
star6
star7
star8
star9
star10

Arvosanoja (35)
Kirjahyllytilastot

Paratiisin suihkulähteet

Arthur C. Clarke
Julkaistu: 1981 (Kirjayhtymä)
Alkuperäinen nimi: The Fountains of Paradise
Tyyppi: spekulatiivinen fiktio
Tyylit: scifi
Avainsanat: avaruusmatkat, hugo-palkinto, nebula-palkinto

Alkuteos ilmestynyt 1979. Suomentanut Matti Kannosto. Päällys: Piotr Tomaszewski. Sidottu, kansipaperi.

Hugo-palkinto 1980, Nebula-palkinto 1979.

Kestää usein vuosisatoja ennen kuin tekniikka yltää tiedemiesten näkyjen tasalle.

Avaruusaikaa on eletty kaksisataa vuotta. Sivilisaatiomme on täysin riippuvainen maapalloa kiertävästä tekokuujoukosta. Omavaraisia siirtokuntia sijaitsee Marsissa, Merkuriuksessa ja Kuussa. Rakettiyhteydet ulkoavaruuteen vaativat huimasti energiaa ja aiheuttavat saasteongelmia.

Miten ratkaista ”pehmeä lähtö” avaruuteen? Tätä pohtii insinööri Vannevar Morgan. Hän on uuden vuosituhannen ihminen, samoin kuin prinssi Kalidasa, ajan hallitsevan mahdin edustaja. Mutta kun kyseessä on kunnianhimoinen suunnitelma konstruoida maanpinnan ja kiinteän synkronisatelliitin välinen kulkuyhteys avaruuteen, eivät heidän intressinsä olekaan samat...

Kamppailu paikallistuu päiväntasaajalla sijaitsevalle saarelle Intian valtameressä. Arthur C. Clarken kertomana se käsittää jännittävän juonen lisäksi huiman latauksen tieteisfantasiaa, uskomattomia ulottuvuuksia, nerokkaita teknisiä yksityiskohtia ja sovellutuksia. – Juuri sitä, mitä lukijat ovat tottuneet Clarken kirjoista löytämään.

muokattu 09.03.2016

Muita kirjoja joista saatat pitää

Miljoona aurinkoa (Across the Universe, #2)Luiden hiljaisuus (Kostaja, #3)Taipumaton (Kadonnut laivasto, #1)MaankauhistusUljas (Kadonnut laivasto, #4)
Paikalla 34 vierailijaa
Uusin jäsen: Niko
Jäseniä yhteensä: 9740