Tulimiekka (Jäämaan kronikka, #2)
Keskiarvo 3.84
3.84 tähteä
Anna arvosana
star1
star2
star3
star4
star5
star6
star7
star8
star9
star10

Arvosanoja (104)
Kirjahyllytilastot

Tulimiekka

Stuart Hill
Julkaistu: marraskuu 7, 2007 (WSOY)
Alkuperäinen nimi: Blade of Fire
Tyyppi: spekulatiivinen fiktio
Tyylit: fantasiakorkea fantasia, nuoret

Alkuteos ilmestynyt 2006. Suomentanut Ilkka Äärelä. Sidottu.

Kohta kaksi vuosikymmentä on kulunut siitä, kun pieni pohjoinen Jäämaa liittolaisineen kukisti voittamattomana pidetyn Polypontuksen imperiumin armeijat. Kuningatar Thirrinin toiveet rauhan talvesta osoittautuvat kestämättömiksi, kun susikansan vakoojat varmistavat häikäilemättömän polypontuslaiskenraali Scipio Bellorumin etenevän jälleen kohti pohjoista, murhanhimoiset poikansa Sulla ja Octavius vahvistuksinaan.

Thirrinillä ja Oskan Noitaisälläkin on lapsikatraansa tukenaan, etunenässä voimakastahtoinen kruununprinsessa Cressida. Oskanin hämmentävässä näyssä kuitenkin nuorimman pojan Charlemagnen kohtalo vie kauas etelään polttavan hiekan aavikoille. Kuinka muka kampurajalkainen pikkuprinssi, josta ei ole edes linnamiehen kilven kantajaksi, palaisi kerran ”tulimiekka kädessään” johtamaan kansansa voittoon?

Jäämaan kohtalo on jälleen vaakalaudalla, ja sijaishallitsijaksi nimitetty Charlemagne purjehtii saattueineen maanpakoon etsimään valtakunnalle uusia liittolaisia. Hovin varasuunnitelma vaikuttaa kaukokatseiselta, mutta edes Scipio Bellorum ei osaa aavistaa, että Pimeyden voimat kukoistavat keskellä Lehmuskilven kuninkaallista klaania…

Tulimiekka on jännittävää jatkoa Stuart Hillin vuonna 2006 suomennetulle esikoisromaanille Jäämaan huuto, lumoava tarina Jäämaan valtakunnan verisistä vaiheista sivistyksen ja barbarian rajamailla.

muokattu 08.10.2017

Muita kirjoja joista saatat pitää

Saarto ja myrsky (Grishaversumi, #2)Tulen perillinen (Throne of Glass, #3)Talvisateet (Vuorileijonan varjo, #7)JäälohikäärmeVuorileijonan varjo

Kirja-arvioita (3)

Morgoth´s servant avatar
Kirjoittanut
4.0
Olin innolla odottanut Jäämaan Huuto kirjalle jatkoa enkä pettynyt ostaessani tämän. Kirja on erittäin taitavasti kirjoitettu eikä siinä ei tehdä sitä virhettä että pelastettaisiin kaikki hyvän puolen sankarit, mikä on joissain kirjoissa pieni ongelma. Suunnilleen ainoa ongelma kirjassa oli, ettei armeijoiden koosta saanut suuruuden tuntua mikä harmitti minua suuresti, koska kirjan edellistä osaa lukiessa saattoi sielunsa silmin nähdä armeijat elävinä. Erityisesti Oskan oli ... (lisää)
 avatar
Kirjoittanut
2.0
Ensimmäisen osan jälkeen Jäämaan kronikoiden taso tuntuu laskevan; ei sentään kuin lehmän häntä, mutta tuntuvasti kuitenkin. Olin pöyristynyt siitä, ettei Hill ollut keksinyt juoneen tai edes henkilöihin juuri mitään muuta. Pahis oli sama kuin ennenkin - häijy ja persoonaton Bellorum, nyt poikansa mukanaan. Ja hyviksetkin tietenkin olivat Thirrin ja Oskan, jos eivät he itse niin heidän verensä, Charlemagne sisaruksineen, nyt ainakin. Juonikin oli pääpiirteineen sama, ja ... (lisää)
Xariel avatar
Kirjoittanut
4.0
Ihan hyvää fantasiaahan tämä on, tosin ei yltänyt läheskään suosikkeihini. :) Perustasoa, aika ennalta-arvattavaa, mutta mikäs siinä. Toisessa kirjassa Charlemagne (mikä on todella hieno nimi) on pääosassa. Hän on Oskanin ja ensimmäisen kirjan sankarittaren Thirrinin poika. (Luonnollisesti.) Tarina on erilainen, hieman syvempi ja tavallaan isompi, laajempi. Paksumpikin. ;) Kasvutarina, ja päähenkilö on kerrankin vammainen. Ei kaikkivoiva überhyvä miekkailijasoturi, ... (lisää)
Paikalla 4 jäsentä ja 53 vierailijaa
Eija, Fiktiivi, Darkki, Kuunliekki
Uusin jäsen: Sander Jyrisaly
Jäseniä yhteensä: 9863