Lohikäärmelaakso (Lohikäärmelaakso, #1)
Keskiarvo 2.91
2.91 tähteä
Anna arvosana
star1
star2
star3
star4
star5
star6
star7
star8
star9
star10

Arvosanoja (39)
Kirjahyllytilastot

Lohikäärmelaakso

Salamanda Drake
Julkaistu: heinäkuu 25, 2007 (WSOY)
Alkuperäinen nimi: Dragonsdale
Tyyppi: spekulatiivinen fiktio
Tyylit: fantasia, lapset
Avainsanat: lohikäärmeet

Alkuteos ilmestynyt 2007. Suomentanut Aila Herronen. Kuvittanut Gilly Marklew. Nidottu.

Tervetuloa ratsutilalle – jonka talleissa on lohikäärmeitä!

Lohikäärmelaakso on Bresalsaarten kuuluisin lohikäärmetila ja -ratsastuskoulu. Ratsumestarin tytär Cara unelmoi lentämisestä, mutta saa tyytyä tallitöihin maan kamaralla. Kun toiset kiitävät taivaalla, Caran tehtävä on luoda lantaa ja punnita lohikäärmeenpoikasia. Cara tunteekin suomuselkäiset siivekkäät paremmin kuin kukaan muu, koska on ikänsä auttanut kasvattamaan niitä muiden ratsuiksi. Äitinsä traagisen onnettomuuden takia hänellä ei ole asiaa lohikäärmeen selkään.

Aikuisena Cara kuitenkin aikoo taitolentäjäksi. Hän rakentaa luottamussidettä suosikkilohikäärmeeseensä Taivaantanssijaan ja haaveilee Bresalsaarten mestaruuskisojen voitosta. Sama haave siintää myös suurlordi Torinin ylimielisen Hortense-tyttären silmissä. Hortense ei kaihda keinoja saadakseen haluamansa, ja juonittelun tuloksena Caran ja Taivaantanssijan tiet eroavat myrskyisästi. Lohduton Cara on vaikean valinnan edessä: voiko hän uhmata isänsä tahtoa pelastaakseen Taivaantanssijan?

Lohikäärmelaakso aloittaa sarjan, joka kertoo ratsutyttö Caran lennokkaista seikkailuista. Salanimi Salamanda Draken mielikuvitusmaailma lumoaa kaikki hevoskirjojen ja fantasian ystävät. Kirjassa on Gilly Marklew’n runsas mustavalkokuvitus.

muokattu 18.01.2017

Muita kirjoja joista saatat pitää

Kuka pelkää noitiaKohtalokas matka (Keijut, #8)SalaisuuksiaKepposia Keijupoukamassa (Keijut, #12)Veljeni, Leijonamieli

Kirja-arvioita (2)

Camaro avatar
Kirjoittanut
2.0
Kirja vastasi täysin odotuksiani. Kun tehdään nuorten kirjaa, jolle halutaan myyntiä, turvaudutaan kaikkiin myyviin aiheisiin ja yhdistetään ne. Siinä Lohikäärme laakso onnistui lähes täydellisesti. (Vain kaksoset puuttuu, toistaiseksi.) Hevoskirja, jossa hevoset on korvattu lohikäärmeillä. Punatukkainen Cara, lähes orpo (äiti kuollut ratsastus onnettomuudessa) Tallin villein lohikäärme, mutta ah niin upea. Ja tietenkin Cara sen kesyttää ja ratsastaa sillä täydellisesti, ... (lisää)
Jillponie 2 avatar
Kirjoittanut
3.0
Ei niin hyvä kuin toivoin. PEtyin tähän kirjaan, toki kirja on ihan hyvä, mutta ei vastaa minun toiveitani lohikäärmeistä. Suosittelen 10-13 vuotiaille
Paikalla 19 vierailijaa
Uusin jäsen: Topi Kopakkala
Jäseniä yhteensä: 9455