Lasten ja nuorten jatko- ja sarjakirjat

@ Anna-Riitta Hyvärinen, Tuija Mäki
(tietokirjabibliografia)

Nidottu.

Jatko- ja sarjakirjaluettelo on osoittautunut tarpeelliseksi apuneuvoksi jokapäiväisessä kirjastotyössä. Yhä suurempi osa lasten- ja nuorten kirjallisuudesta julkaistaan jatkokirjoina. Tuttujen henkilöiden uudet seikkailut innostavat lukemaan – ja vakiinnuttavat myös kouluikäisen ahmijan lukutaitoa ja -harrastusta.

Luetteloon on lisätty vuoden 2006 loppuun mennessä ilmestyneet jatko-osat ja uudet sarjat sekä joitain ennakkotietoja vuoden 2007 uusista sarjoista ja kirjoista.

Käytön helpottamiseksi kutakin sarjaa on kuvailtu muutamilla asiasanoilla. Pääryhminä ovat nuortenkirjallisuus, lastenkirjallisuus, helppolukuiset kirjat, sadut, kuvakirjat ja sarjakuvat sekä erikseen fantasiakirjallisuus ja tieteiskirjallisuus.

Kirjoista on ilmoitettu kustantaja ja ensimmäisen painoksen ilmestymisvuosi. Monista sarjoista on myöhemmin otettu uusia painoksia, mutta kaikkia kirjoja ei enää löydy kirjakaupoista. Kirjastoista niitä edelleen löytyy, ja harvinaisimpiin kirjoihin voi tutustua Tampereella Suomen Nuorisokirjallisuuden Instituutissa.

Arvona kirjalle


Julkaistu: 2007
Kustantaja: BTJ Kirjastopalvelu
Tyylit: tietokirja > bibliografia
Avainsanat: kotimainen
Tietoja päivitetty 25.06.2016