Lasten ja nuorten jatko- ja sarjakirjat

Anna-Riitta Hyvärinen, Tuija Mäki
Julkaistu: 2007 (BTJ Kirjastopalvelu)
Tyyppi: muu fiktio
Tyylit: tietokirjabibliografia
Avainsanat: kotimainen

Nidottu.

Jatko- ja sarjakirjaluettelo on osoittautunut tarpeelliseksi apuneuvoksi jokapäiväisessä kirjastotyössä. Yhä suurempi osa lasten- ja nuorten kirjallisuudesta julkaistaan jatkokirjoina. Tuttujen henkilöiden uudet seikkailut innostavat lukemaan – ja vakiinnuttavat myös kouluikäisen ahmijan lukutaitoa ja -harrastusta.

Luetteloon on lisätty vuoden 2006 loppuun mennessä ilmestyneet jatko-osat ja uudet sarjat sekä joitain ennakkotietoja vuoden 2007 uusista sarjoista ja kirjoista.

Käytön helpottamiseksi kutakin sarjaa on kuvailtu muutamilla asiasanoilla. Pääryhminä ovat nuortenkirjallisuus, lastenkirjallisuus, helppolukuiset kirjat, sadut, kuvakirjat ja sarjakuvat sekä erikseen fantasiakirjallisuus ja tieteiskirjallisuus.

Kirjoista on ilmoitettu kustantaja ja ensimmäisen painoksen ilmestymisvuosi. Monista sarjoista on myöhemmin otettu uusia painoksia, mutta kaikkia kirjoja ei enää löydy kirjakaupoista. Kirjastoista niitä edelleen löytyy, ja harvinaisimpiin kirjoihin voi tutustua Tampereella Suomen Nuorisokirjallisuuden Instituutissa.

muokattu 25.06.2016

Muita kirjoja joista saatat pitää

Satuaiheita, tieteisfantasiaa ja mystiikkaaSuomenkielinen tieteis- ja utopiakirjallisuus: Bibliografia 1867–1976Utopia- ja tieteiskirjallisuus Suomessa: Bibliografia 1803–2013Novelliopas 1: kotimaista lyhytproosaaSuomenkielistä tieteiskirjallisuutta
Paikalla 64 vierailijaa
Uusin jäsen: Topi Kopakkala
Jäseniä yhteensä: 9455