Kuulolla
Keskiarvo 3.80
3.80 tähteä
Anna arvosana
star1
star2
star3
star4
star5
star6
star7
star8
star9
star10

Arvosanoja (81)
Kirjahyllytilastot

Kuulolla

Stephen King
Julkaistu: elokuu 20, 2007 (Tammi)
Alkuperäinen nimi: Cell
Tyyppi: spekulatiivinen fiktio
Tyylit: kauhu
Avainsanat: elokuva
Osallistu keskusteluun (viestejä 220 kpl)

Alkuteos ilmestynyt 2006. Suomentanut Ilkka Rekiaro. Kannen kuva: Mark Stutzman. Sidottu, kansipaperi.

Lokakuun ensimmäisenä päivänä sarjakuvapiirtäjä Clayton Riddell kulkee pitkin Bostonin katuja lähes pompahdellen. Hän on juuri allekirjoittanut sarjakuvasopimuksen, joka takaa hänelle mukavan toimeentulon. Tulevaisuus näyttää valoisalta.

Valon tilalle tulee kuitenkin pian synkkä pimeys. Clayton piipahtaa jäätelölle puistoon ja yhtäkkiä puolet hänen ympärillään olevista ihmisistä sekoaa. Hämmennystä ja kauhua aiheuttaa ilmiö nimeltä Pulssi, joka leviää kännyköiden kautta. Se tuhoaa aivot ja tekee ihmisistä villejä, zombien kaltaisia petoja.

Clayton ja muutamat muut yrittävät sinnitellä maailmanlopun tunnelmissa. He matkaavat kohti pohjoista, Claytonin kotiseudulle Maineen. He huomaavat, että Pulssin vaurioittamat ihmiset eivät jää lopullisesti eläimellisiksi tappajiksi, vaan heistä alkaa kehittyä jotain uutta ja hirvittävää...

King ei päästä lukijaa helpolla. Hän luo eteemme pelottavan vision siitä, mitä tapahtuisi, jos meille niin elintärkeä teknologia kääntyisikin meitä vastaan. Entäpä jos puhelimesi tuhoaisi aivosi ja tekisi sinusta alkukantaisen pedon?

Stephen Kingillä ei ole matkapuhelinta.

Puhelin soi. Uskallatko vastata?

Stephen King julkaisi ensimmäisen kirjansa Carrie vuonna 1974. Hän on jo yli parikymmentä vuotta ollut kiistaton kauhun kuningas. Seitsenosaisen Musta torni -sarjan jälkeen King palaa nyt perinteisemmän kauhun pariin – uskollisten faniensa iloksi.

(muokattu 26.10.2018)

Muita kirjoja joista saatat pitää

Uusi aika 2: Varjosielut (Vampyyripäiväkirjat, #6)Hirviöiden hiusmuotoilija (Kauhukartano, #9)Amerikan vampyyri (Amerikan vampyyri, #1)Crimson PeakMarina

Kirja-arvioita (3)

Lurgey avatar
Kirjoittanut ()
5.0
Tapahtumat lähtevät liikkeelle niin nopeasti, ettei melkein perässä ehdi pysytellä Kingin normaaliin kirjoitustapaan tottuneena, jossa toiminta ei ehkä koskaan ennen ole alkanut näin äkkiä. Se ei kuitenkaan ole missään nimessä negatiivinen huomautus, vaan nimenomaan tartuttaa lukijaan parantumattoman lukuvimman heti paikalla (mikäli sen itse mieltää negatiiviseksi tai ongelmalliseksi, se on todellakin sitten oma ongelma). Uskallan jopa väittää, että jos Kingin kirjat ovat ... (lisää)
tintti89 avatar
Kirjoittanut ()
5.0
Kirja on huomattavasti parempi kuin takakansitekstin perusteella olettaisi. Se ei ole pelkkää zombietarinaa, vaan keskittyy myös ihmisen perimmäiseen olemukseen ja tärkeisiin asioihin. Tapahtumat alkavat heti, eikä turhaa jaarittelua kirjassa juurikaan ole. Arvaamattomia juonenkäänteitä mahtuu tähän erittäin nopealukuiseen kirjaan runsaasti. Aiheeltaan mukavan ajankohtainen, mutta osaltaan saattaa myös aiheuttaa paranoiaa. Kirjassa on erittäin mielenkiintoinen ... (lisää)
LongWalk avatar
Kirjoittanut ()
4.0

Kirja kuuluu Kingin hyviin suorituksiin. Lukemisen arvoinen teos. Sinulle on puhelu...

Paikalla 2 jäsentä ja 81 vierailijaa
Eija, merten paavo
Uusin jäsen: Esma Salkanovic
Jäseniä yhteensä: 9036