Varokaa juustokiltaa! (Lierolan kronikka, #1)
Keskiarvo 3.32
3.32 tähteä
Anna arvosana
star1
star2
star3
star4
star5
star6
star7
star8
star9
star10

Arvosanoja (14)
Kirjahyllytilastot

Varokaa juustokiltaa!

Alan Snow
Julkaistu: heinäkuu 17, 2007 (Otava)
Alkuperäinen nimi: Here Be Monsters!
Tyyppi: spekulatiivinen fiktio
Tyylit: fantasia, nuoret
Avainsanat: elokuva, huumori

Alkuteos ilmestynyt 2005. Suomentanut Peikko Pitkänen. Mustavalkoinen piirroskuvitus: Alan Snow. Sidottu.

Riemastuttavaa huumoria ja anarkistista energiaa!

Tunnetun lastenkirjailijan ja kuvataiteilijan vauhdikas esikoisromaani saa lukijat hykertelemään naurusta

Arttu on pieni poika, joka asuu keksijäisoisänsä kanssa Lierolan kyläpahasen alla, maan uumenissa. Kun Arttu eräänä yönä tapansa mukaan nousee viemäriaukosta maan pinnalle varastamaan ruokaa isoisälleen ja itselleen, hän törmää yön pimeydessä laittomaan juustonmetsästäjäjoukkoon. Metsästäjät huomaavat Artun, ja alkaa hurja takaa-ajo.

Juuri kun Arttu on joutumassa heidän käsiinsä, pieni ovi avautuu ja hänet vedetään turvaan. Artun pelastaja on entinen lakimies Vilpuri Nippeli, joka asuu pienessä talossa erikoisten ystäviensä, muutamien laatikkopeikkojen, kaalipäiden ja järvimerilehmien kanssa. He alkavat yhdessä selvittää, mitä kamalaa Lierolassa oikein on meneillään.

Kaikki näyttää kietoutuvan vanhassa Juustokartanossa majailevaan hämäräjengiin, jota johtaa pahuutta uhkuva Artsipauli Kähmy. Mitä kauheuksia juustokiltalaiset suunnittelevat? Ja mihin ihmeeseen pahikset tarvitsevat häkkeihin lukittuja, kauhusta täriseviä villijuustoja?

Alan Snow (s. 1959) on brittiläinen kuvataiteilija, lastenkirjakuvittaja ja kirjailija, ja hän on työskennellyt myös animaatioelokuvien parissa. Snow on ollut tekijänä yli 160 lastenkirjassa, mutta Varokaa juustokiltaa! on hänen ensimmäinen romaaninsa. Se aloittaa Lierolan kylästä kertovan trilogian.

muokattu 15.08.2017

Muita kirjoja joista saatat pitää

Avain (Mahtavat 12, #3)Paimenen kruunu (Kiekkomaailma (nuortenkirjat), #6)Keskiyö ylläni (Kiekkomaailma (nuortenkirjat), #5)Ansa (Mahtavat 12, #2)Gregin kirous (Eeppisten epäonnistumisten sarja, #2)

Kirja-arvioita (2)

Velma avatar
Kirjoittanut
5.0

Luin tämän äskettäin uudestään ja tykkään edelleenkin viiden tähden edestä. Kirjassa on aika vetävä juoni, kiinnostavia hahmoja ja kiinnostava ympäristö. Tässä ei kuitenkaan ole sorruttu kehittelemään ja kuvailemaan liikaa maailmaa ja sen asukkeja, koska itse en yleensä sellaista välitä lukea kovin pitkään. Perinteistä fantasiaa tämä ei toki muutenkaan ole. Kuvituksesta plussaa.

Jackalbury avatar
Kirjoittanut
3.0
'Varokaa juustokiltaa' on välistä lähes absurdi seikkailutarina, jossa mennään eikä meinata. Tarina ei ole mitenkään monitasoinen eikä se paljoakaan sisällä mitään filosofisia teemoja. Sen sijaan on mukavaa ja menevää seikkailukertomusta. Kirja on mielenkiintoinen kaikkine yksityiskohtineen ja varsinkin Alho kaikkine outoine asukkeineen on hauska keksintö Snowlta. Tarina poikkoilee arvaamattomasti laidasta laitaan ja siinä esiintyy monenmoisia henkilöitä, paikkoja ja ... (lisää)
Paikalla 2 jäsentä ja 38 vierailijaa
LordStenhammar, Skie
Uusin jäsen: Virpi Larmila
Jäseniä yhteensä: 9384