Ensimmäinen tulikoe (Taynikma, #1)
Keskiarvo 3.32
3.32 tähteä
Anna arvosana
star1
star2
star3
star4
star5
star6
star7
star8
star9
star10

Arvosanoja (17)
Kirjahyllytilastot

Ensimmäinen tulikoe

Jan Kjær, Merlin P. Mann
Julkaistu: 2007 (Sanoma Magazines Finland)
Alkuperäinen nimi: Mestertyven & Rotterne
Tyyppi: spekulatiivinen fiktio
Tyylit: fantasia, lapset

Alkuteos ilmestynyt 2005. Suomentanut Jaana Palanterä. Sidottu.

Koto aloittaa vaarallisen matkan Klanakan kaupunkiin myydäkseen vanhan arvoesineen. Hän tarvitsee rahaa pelastaakseen perheen kodin. Menninkäismetsässä kulkiessaan Koto tapaa Prinsessa Zikan joka kertoo, että vanha esine onkin arvokas Taynikma. Klanakassa Koto törmää pitkähäntäiseen poikaan nimeltä Ovelus. Ovelus on kiero varas, joka huijaa Kotolta Taynikman ja Koto jää kapteeni Henzelin, Klanakan vartijoiden päällikön vangiksi.

Salaperäinen Mestari Gekko ostaa Koton vapaaksi. Hän on huomannut Kotolla olevan erityisvoimia ja tahtoo tämän oppipojakseen. Vastalahjaksi hän auttaa Kotoa saamaan arvoesineensä takaisin, mutta ensin Koton on osoitettava rohkeutensa. Hänen on murtauduttava kapteeni Henzelin huoneistoon ja varastettava tärkeitä asiakirjoja.

Taynikma on kiehtovasti piirretty fantasiakirja, jonka tapahtumat sijoittuvat Tayklaanian maahan. 112-sivuisen kirjan lopussa on piirustuskoulu, jossa opetellaan piirtämään sarjakuvahahmoja.

(muokattu 04.01.2013)

Muita kirjoja joista saatat pitää

Tuulien taikuri (Maan, veden ja tulen väki, #4)Jaan ja Jäähammas (Jaan, #1)Veden vanki (Maan, veden ja tulen väki, #2)Prinssi Ahava ja valtaistuimen salaisuus (Patarania, #2)Siuntio Silosäkeen tarinat

Kirja-arvioita (1)

Ruusy avatar
Kirjoittanut ()
4.0
Vaihteeksi luin tämmöisen ei hirmuisen vakava melkeimpä lastenkirja mukaansatempaava siltikin.
Paikalla 1 jäsen ja 62 vierailijaa
Pisania
Uusin jäsen: Juho Saari
Jäseniä yhteensä: 8769