Muuntohiili
Keskiarvo 3.88
3.88 tähteä
Anna arvosana
star1
star2
star3
star4
star5
star6
star7
star8
star9
star10

Arvosanoja (84)
Kirjahyllytilastot

Muuntohiili

Richard Morgan
Julkaistu: lokakuu 12, 2007 (Like)
Alkuperäinen nimi: Altered Carbon
Tyyppi: spekulatiivinen fiktio
Tyylit: scifikyberpunk
Avainsanat: philip k. dick -palkinto, tv-sarja
Osallistu keskusteluun (viestejä 11 kpl)

Alkuteos ilmestynyt 2002. Suomentanut Einari Aaltonen.

1. painos: Like, 2007. Nidottu.
2. painos: Like-pokkari, 2018. Tv-sarjakansi.

Philip K. Dick -palkinto 2003. Kolmas sija Locus-palkintoäänestyksessä (esikoisromaanit) 2003.

”Tämä kyberpunkin ja kovaksikeitetyn dekkarin saumaton yhdistelmä on hämmästyttävä esikoisromaani.” – The Times

Kuoleman ei pitäisi olla juuri muuta kuin pieni piippaus näyttöpäätteellä. Takeshi Kovacsille ammus, joka repi reiän hänen rintaansa, oli vasta alkua.

Ihmiskunta on levittäytynyt ympäri linnunrataa, ja digitaalinen tietoisuus voidaan ladata aina uuteen kehoon. Uskomattoman rikas Laurens Bancroft tuo tarinan antisankarin Kovacsin maan päälle selvittämään Bancroftin omaa kuolemaa, jonka poliisi on julistanut itsemurhaksi.

Tutkimusten edetessä tulevaisuuden epäinhimillisimmät kidutuskeinot ja ihmiskehojen laiton kauppa näyttäytyvät kaikessa karmeudessaan. Kovacs huomaa myös nykyisten lainakasvojensa olevan turhan tutut sekä poliisille että alamaailmalle.

Ennen kuin englantilaisen Richard Morganin (s. 1965) esikoisromaani Muuntohiili julkaistiin, hän hankki elantonsa opettamalla englantia ympäri maailmaa. Sitten hän kirjoitti Muuntohiilen. Gollancz julkaisi sen, Hollywood osti sen, ja Morgan lopetti päivätyönsä. Yhdysvalloissa kirja on voittanut arvostetun Philip K. Dick -palkinnon.

"Monipolvinen (mutta aina uskottava) juoni, väkevä noir-henkinen ilmapiiri ja niin paljon räjähtävää toimintaa, että vaativinkin trillerifani saa kyllikseen." – SF Site

”Erinomainen scifi noir -trilleri... todella merkittävä. Röyhkeä ja väkivaltainen, erittäin älykäs ja erittäin viihdyttävä.” – SF Revu

”Kunnianosoitus vanhan koulukunnan kyberpunkille... Muuntohiiltä lukee kuin hypermodernia vampyyriromaania.” – The Guardian

”Pidän tästä kovaksikeitetyn ja scifin yhdistelmää eräästä parhaimmista lukemistani. – Harri Erkki, Portti

muokattu 21.10.2020

Muita kirjoja joista saatat pitää

RautahermotMona LisaNeurovelhoPysy erossa lohikäärmeistä (Shadowrun: Vallan salat, #1)Peililasit: Cyberpunk-antologia (Jalavan SciFi-sarja, #18)

Kirja-arvioita (1)

Jussi avatar
Kirjoittanut
4.5
Muuntohiili on ensimmäinen Richard Morganilta suomennettu teos, ja myös kirjailijan esikoisromaani. Se yhdistää kyberpunkia yksityisetsivätarinaan. Kirja toi minulle vähän mieleen Locke Lamoran valheet; molemmissa juoni etenee huimaa vauhtia alusta loppuun, ruumiita kerääntyy paljon matkan varrelle eikä kirosanoissa säästellä. Mutta ei tämä todellakaan ole mikään veijariromaani, vaan minä-muodossa kerrottu väkivaltainen scifi-dekkari, josta ei kovin paljon löydy huumoria. ... (lisää)
Paikalla 73 vierailijaa
Uusin jäsen: Doora
Jäseniä yhteensä: 9858