Viides ratsastaja

Larry Collins, Dominique Lapierre
Julkaistu: 1981 (Otava)
Alkuperäinen nimi: The Fifth Horseman
Tyyppi: muu fiktio
Tyylit: jännitys

Alkuteos ilmestynyt 1980. Suomentanut Heikki Eskelinen. Sidottu, kansipaperi.

Dramaattinen, kihelmöivän jännittävä kertomus 36 tunnista, joina vaakaulaudalla on koko ihmiskunnan kohtalo.

Sunnuntaina, tammikuun 13. päivänä saa Yhdysvaltain presidentin tyrmistyttäväksi osoittautuvan lähetyksen: äänitetyn kasetin ja kirjeen jossa on allekirjoituksena Gaddafi. Jollei presidentti suostu Gaddafin sanelemiin huikeisiin ehtoihin, räjäyttäisi New Yorkiin kätketty ydinpommi kaupungin taivaan tuuliin. Aikaa presindentillä on 36 tuntia.

Pikaiset tutkimukset osoittavat että uhkaus on otettava täysin vakavasti.

Unohtumattomat tunnit alkavat. Niiden kuluessa lukija pääsee paikkoihin, jotka ovat sekä maailman tunnetuimpia että salaisimpia, paikkoihin joissa ratkaistaan ihmiskunnan kohtalo. Yhdysvaltain presidenti, Breznev, Giscard d´Estaing, Gaddafi, maailman etevimmät ydinfyysikot, tehokkaimmat agentit, psykiatrit, terroristit, taskuvarkaat, poliisit, valtaisa joukko miehiä ja naisia vallan huipulta, töhryisimmistä slummeista, lasin ja teräksen New Yorkista, erämaan pölyisistä teltoista tulee lukijalle tutuiksi.

Ja koko ajan jännitys kasvaa: tunnit kuluvat, samanaikaisesti kun pommia etsitään kuumeisesti New Yorkissa, suurvalta valmistautuu katastrofiin, kaupankäynti ihmiskunnan tulevaisuudesta kiihtyy...

Viides ratsastaja on aikamme kauhutarina, pirullisen tosi; sen jokainen yksityiskohta on tarkoin tutkittu; itse asiassa suuri osa on jo tapahtumassa olevaa todellisuutta...

muokattu 25.09.2015

Muita kirjoja joista saatat pitää

Rakastaja – vihdoinkin (Mustan tikarin veljeskunta, #11)Uudestisyntynyt rakastaja (Mustan tikarin veljeskunta, #10)Sitomaton rakastaja (Mustan tikarin veljeskunta, #5)TuliVarjot (Mustan tikarin veljeskunta, #13)
Paikalla 70 vierailijaa
Uusin jäsen: Marja Lindroos
Jäseniä yhteensä: 9859