Talventakoja (Kiekkomaailma (nuortenkirjat), #4)
Keskiarvo 4.24
4.24 tähteä
Anna arvosana
star1
star2
star3
star4
star5
star6
star7
star8
star9
star10

Arvosanoja (134)
Kirjahyllytilastot

Talventakoja

Terry Pratchett
Julkaistu: elokuu 9, 2007 (Karisto)
Alkuperäinen nimi: Wintersmith
Tyyppi: spekulatiivinen fiktio
Tyylit: fantasia, nuoret, seikkailu
Avainsanat: huumori, locus-palkinto, noidat
Osallistu keskusteluun (viestejä 114 kpl)

Alkuteos ilmestynyt 2006. Suomentanut Mika Kivimäki. Kannen kuva: Paul Kidby. Sidottu.

Locus-palkinto (paras nuortenkirja) 2007. Mythopoeic-palkintoehdokas (nuortenkirjat) 2007.

Hengästyttävän hulvaton fantasiatarina Tiffany Särkysen seikkailuista noitakoulussa

Noitakoulutuksessa ahkeroiva Tiffany Särkynen pääsee katsomaan tanssiesitystä ja innostuu siitä niin, että liittyy tanssijoiden joukkoon. Siitä puolestaan seuraa, että Talventakoja ihastuu häneen silmittömästi. Pian ikkunoiden kuuraan on joka puolella raaputettu Tiffanyn nimi ja taivaalta satelevat lumihiutaleet ovat kaikki Tiffanyn muotoisia. Talventakoja on niin sinnikäs ihailija, että Tiffanya alkaa suorastaan hirvittää, varsinkin kun ihailusta seuraa talven pitkittyminen. Tiffany kutsuukin avukseen pikkumiehiä ja vanhan ystävänsä Rolandin, jotta ikuisen talven uhka saadaan väistymään ja tyttö pääsee jatkamaan noitakoulutustaan.

Talventakoja jatkaa Tiffany Särkysen vauhdikasta tarinaa, joka alkoi Pratchettin kirjoissa Vapaat pikkumiehet ja Tähtihattu.

muokattu 29.04.2016

Muita kirjoja joista saatat pitää

Demonivankilan avaimet (Myyttihovi, #5)Kalle Kimalaisen tarinaSuihkukaivon taikaHirviMahtava Morris ja sivistyneet siimahännät (Kiekkomaailma (nuortenkirjat), #1)

Kirja-arvioita (6)

Jussi avatar
Kirjoittanut
5.0
Koska luin romaanin alkukielellä, käytän tässä arviossa englanninkielisiä termejä. Wintersmith on kolmas Tiffany Achingin seikkailuista kertova nuorten Kiekkomaailma-kirja. Pidin paljon kahdesta edellisestä, mutta tämä oli vielä parempi. Jotenkin kirja tuntui kunnianhimoisemmalta, tällä kertaa mm. seurattiin toista juonilinjaa, joka kertoi paronin pojan Rolandin tekemisistä. Wintersmith on Discworld-nuortenkirjaksi kohtalaisen pitkä: 400 sivua kovakantisena. Jo A Hat Full of ... (lisää)
Jackalbury avatar
Kirjoittanut
5.0
Tiffany Särkynen on vuorilla oppimassa noidaksi, sotkeutuessaan vuodenaikojen kiertokulkuun. Tiffany joutuu astumaan Kesänaisen kenkiin, pakoilemaan ensi kertaa olemassa olonsa aikana rakastunutta Talventakojaa ja auttamaan onnetonta Annagrammaa noituuden tiellä. 'Talventakojassa' oli vähemmän naurua ja parodiaa kuin aiemmissa osissa. Sen sijaan se oli synkempi, traagisempi ja koskettavampi. Tosin Neiti Kuusinen ja Ärsy, Juuttuneiden Laatikoiden Jumalatar, olivat hauskoja hahmoja, ... (lisää)
Dark Clark avatar
Kirjoittanut
4.0
Kirja jatkaa noitaoppilas Tiffany Särkysen tarinaa. Tässä osassa Tiffany joutuu tahtomattaan mukaan vuodenaikojen vaihtumiseen liittyvään rituaaliin ja saa talventakojan, talven hengen, sinnikkääksi ihailijakseen. Niin sinnikkääksi, että jumala koittaa jopa ryhtyä ihmiseksi... Kirjassa seikkailevat edelleen loistavat Feeglet, siniset pikkumiehet, ja enemmän tai vähemmän hassahtaneet noidat. Henkilöhahmot ovat mainioita ja nauroin ääneen heidän edesottamuksilleen. Kirjan juoni ... (lisää)
Jossu89 avatar
Kirjoittanut
4.0
Talventakoja ei tuottanut pettymystä kahteen edelliseen Tiffany kirjaan verrattuna. Se ehkä oli jopa hieman parempi. Juoni oli mielenkiintoinen ja viimeinkin päästiin tutustumaan hieman paremmin Rolandiin, jonka kanssa Tiffany on kirjeenvaihdossa ja josta vanhemmat noidat ovat hyvin kiinnostuneita. Talventakoja oli hyytävä, mutta kiinnostava hahmo. Pidin myös siitä kuinka suureen osaan vanhemmat noidat muori Säävirkku ja Nanny Auvomieli oli nostettu. Ja nauraahan tämän kirjan kanssa sai paljon. Mielenkiinnolla odotan, että pääsen lukemaan viimeisimmän Tiffanysta kertovan kirjan Keskiyö ylläni.
Denizen avatar
Kirjoittanut
4.0
Sarjan ensimmäisen kirjan ehdoton hyvä puoli oli se, kuinka se oli irrotettu kiekkomaailmasta lähes loppuun asti. Kuolema ei esiintynyt, muita vakiohahmoja tuli vasta aivan viimeisillä sivuilla - mikä olikin hieman turhaa ja ylimääräistä. Toisessa ja kolmannessa osassa tätä puolta ei ole näkynyt, vaan kirjoihin on laitettu paljonkin ennestään tuttuja hahmoja ja ilmiöitä, mikä on sinänsä harmi, mutta kolmannessa osassa jo siedettävää. Kolmas osa on huomattavasti ... (lisää)
Jawa_Kaapissa avatar
Kirjoittanut
5.0

Hauskin kirjasarja ikinä, kannattaa lukea.

Paikalla 1 jäsen ja 48 vierailijaa
Nokka10
Uusin jäsen: Patrik Beshar
Jäseniä yhteensä: 9734