Suomalaisia haltijoita ja taruolentoja
Keskiarvo 3.76
3.76 tähteä
Anna arvosana
star1
star2
star3
star4
star5
star6
star7
star8
star9
star10

Arvosanoja (21)
Kirjahyllytilastot

Suomalaisia haltijoita ja taruolentoja

Mervi Koski
Julkaistu: lokakuu 31, 2007 (Karisto)
Tyyppi: muu fiktio
Tyylit: tietokirjanuorten tietokirja
Avainsanat: kotimainen, suomalainen kansanperinne

Kuvittanut Sakari Tiikkaja. Sidottu.

Maahisia, metsänneitoja, aaveita ja veden väkeä

Iku-Tursosta Rölli-peikkoon ja Lordiin


Pirteä ja ajanhenkinen, lähinnä nuorille lukijoille suunnattu sukellus suomalaiseen kansantarustoon poimii esiin niin veden väkeä ja ilmojen haltijoita kuin kotitonttuja ja kummituksiakin. Ahti, Vellamo, Hiisi, Ukko, Tapio, Mielikki, Pellonpekko, ilmattaret, koirankuonolaiset, kalman väki, trullit… Monista lasten- ja nuortenkirjoista tuttu Mervi Koski esittelee värikkään joukon taruolentoja tapoineen, ominaisluonteineen ja vaikutusalueineen. Moniin hahmoihin liittyy mielenkiintoisia pieniä tarinoita ja sanontoja, jotka elävät tuoreina tänäkin päivänä. Joihinkin liittyy myös muita kytköksiä nykypäivään, ovatpa jotkut saaneet ihan uuden modernin ilmenemismuodonkin, esimerkkinä vaikkapa hirviöyhtye Lordi. Tällaisia hauskoja pieniä anekdootteja pilkahtelee erillisinä tietoiskuina tekstin lomassa.

Mervi Koski on Hämeenlinnan kaupunginkirjaston lasten- ja nuortenosaston osastonjohtaja, joka on kirjoittanut nuorille lukijoille niin tietokirjoja kuin fiktiivisiä tarinoitakin. Työnsä vuoksi hänellä on mainio näköala nuorten lukijoiden mieleen ja sieluun, mikä on auttanut luomaan oikeasti nuorenmielisen haltijahakemiston. Sakari Tiikkajan kuvitus irrottelee yltäkylläisestä aineistosta letkeitä kuvakulmia.

Teos on ihastuttava lahjakirja folkloristiikasta kiinnostuneelle aikuislukijallekin.

muokattu 24.06.2016

Muita kirjoja joista saatat pitää

Henkiinjäämisen suunnitelma ja muita esseitä kirjallisuudestaRoolipelaaminen: Eläytymistä ja fantasiaharrastusverkostoja (Nuorisotutkimusseura/Nuorisotutkimusverkoston julkaisuja, #93)Eläköön Nalle Puh! Juhlakirja koko maailman parhaalle karhulleRoskakirjallisuuden lyhyt historiaStar Wars: The Clone Wars: Kuvitettu opas
Paikalla 1 jäsen ja 58 vierailijaa
Päitsy
Uusin jäsen: Maketsu
Jäseniä yhteensä: 9720