Aikamyrsky
Keskiarvo 2.82
2.82 tähteä
Anna arvosana
star1
star2
star3
star4
star5
star6
star7
star8
star9
star10

Arvosanoja (44)
Kirjahyllytilastot

Aikamyrsky

Jeanette Winterson
Julkaistu: syyskuu 26, 2007 (Gummerus)
Alkuperäinen nimi: Tanglewreck
Tyyppi: spekulatiivinen fiktio
Tyylit: fantasia, nuoret

Alkuteos ilmestynyt 2006. Suomentanut Paula Korhonen. Kannen suunnittelu: Jenni Noponen. Sidottu.

Kukaan ei tiedä, miksi ja milloin aikamyrskyt alkoivat. Jotkut päivät ovat pitempiä, toiset lyhyempiä. Ihmisiä katoaa jäljettömiin, menneisyys ja tulevaisuus sekoittuvat keskenään. Koko Lontoo on sekaisin.

Kaukana Lontoon melusta asuu 11-vuotias Silver-tyttö. Silverin elämä muuttuu, kun salaperäinen Abel Darkwater kutsuu hänet luokseen Lontooseen. Darkwater kertoo Silverille taianomaisesta kellosta, jonka omistaja voi hallita aikaa ja sitä kautta koko maailmaa – mutta vain siinä tapauksessa, että ennustuksen osoittama Kultakasvoinen lapsi tuo kellon sille varattuun paikkaan. Silverin tehtävänä on löytää kello ja palauttaa se paikalleen. Yhdessä ystävänsä Gabrielin kanssa Silver lähtee matkalle ajan ja avaruuden läpi ratkaistakseen mystisen kellon salaisuuden.

Aikamyrsky tempaa lukijan mukaansa ja pitää otteessaan viimeiseen pisteeseen asti. Se on jännittävä tarina ajasta, hyvästä ja pahasta sekä kaikki esteet ylittävästä ystävyydestä.

Aikamyrsky on Jeanette Wintersonin ensimmäinen nuorisoromaani. Winterson on saanut romaaneistaan lukuisia palkintoja.

(muokattu 07.05.2012)

Muita kirjoja joista saatat pitää

Noidan laulu (David & Larissa, #4)Valpuri Vaahteran maaginen korvaAngedelin prinsessa (Roistoakatemia, #3)Ansa (Mahtavat 12, #2)Auringonnousu (Soturikissat: Kolmikon mahti, #6)

Kirja-arvioita (3)

TheDarkMission avatar
Kirjoittanut ()
3.0
Näin aluksi plussaa kirjan kannesta. Kerrankin oikein raikas ja hieno, vaikkei tämä juuri kuvannutkaan kirjan tapahtumia. En kuvitellutkaan antavani kuin kolme tähteä. Alku antoi aika tylsän vaikutelman. Tapahtumat saattoivat tapahtua välillä parilla lauseella vaikka kyseessä olisi merkittäväkin tapahtuma kirjan tapahtumien kannalta, ja välillä tapahtumat etenivät madellen ja käyttäen sivukaupalla kerrontaa jostain turhanpäiväisestä. Henkilöitäkin tuli alkuun kuin vettä ... (lisää)
Jackalbury avatar
Kirjoittanut ()
2.0
'Aikamyrskystä' minulla ei ollut mitään ennakkoluuloja ja kirjan alku vaikutti mielenkiintoiselta. Mutta Silverin ja Rokabyen Lontoon matkan jälkeen ja Darkwaterin talosta pakenemisen jälkeen tarina muuttui minusta yhä huonompaan suuntaan. Juoni hajosi sekalaiseksi joukoksi erilaisia tapahtumia ja yksityiskohtia, ja kirjan loputtua jäi sellainen olo, että mitäköhän nyt oikein luin. Kirjassa ei paljolti selitetty muuta kuin Silveriä ja Ajanottajaa, mutta näitäkään ei oikein ... (lisää)
Myrsky10 avatar
Kirjoittanut ()
3.0
Ei erityisen hyvä kirja. Tätä kirjaa tulee tuskin koskaan luettua toista kertaa. Kirja on kirjoitettu hieman suurpiirteisesti.
Paikalla 1 jäsen ja 61 vierailijaa
ツIvyy
Uusin jäsen: ツIvyy
Jäseniä yhteensä: 9097