Varjak Käpälä: Lainsuojaton (Varjak Käpälä, #2)
Keskiarvo 3.85
3.85 tähteä
Anna arvosana
star1
star2
star3
star4
star5
star6
star7
star8
star9
star10

Arvosanoja (66)
Kirjahyllytilastot

Varjak Käpälä: Lainsuojaton

S. F. Said, Dave McKean
Julkaistu: heinäkuu 14, 2007 (Gummerus)
Alkuperäinen nimi: The Outlaw Varjak Paw
Tyyppi: spekulatiivinen fiktio
Tyylit: fantasiaeläinfantasia, nuoret
Avainsanat: kissat

Alkuteos ilmestynyt 2005. Suomentanut Reetu Kurkijärvi. Sidottu.

Varjak Käpälä – Lainsuojaton jatkaa Varjak Käpälän tarinaa

Varjak Käpälä on mesopotamiansininen kissanpentu, joka asuu ystäviensä Tamin ja Katajan kanssa kaupungissa, jota terrorisoi kauhistuttava albiinokissa Selja Kalma. Varjakin tehtäväksi jää pelastaa kaupunki Seljan kynsistä. Tehtävä ei ole helppo, sillä Selja Kalma on Varjakiakin taitavampi taistelija ja on päättänyt tuhota Varjakin. Esi-isä Jalalin opetukset johdattavat Varjakia eteenpäin Tiellä silloinkin kun Varjakin itseluottamus horjuu ja pelko lähes musertaa hänet.

Varjak Käpälän tarina vetoaa sekä lapsiin, että aikuisiin. Tarina on tulvillaan jännitystä, yllätyksiä ja riemua.

Varjak Käpälästä sanottua:

”Vuoden parhaita lastenkirjoja.” – Hippo, 4/2006

”…vetävä seikkailuromaani lapsille.” – Helsingin Sanomat, 9.11.2006

”…hypnoottisen jännittävä lastenkirja. Sarjakuvataiteilija Dave McKeanin kuvitus käy hienoa vuoropuhelua tarinan kanssa. Filosofinen taso tekee kirjasta nautittavaa luettavaa aikuisellekin.” – Kotiliesi, 19/2006

Sf Said (s. 1967) on yksi Ison-Britannian lahjakkaimpia nuoria kirjailijoita. Said syntyi Libanonissa, mutta muutti kahden vuoden ikäisenä perheensä kanssa Lontooseen. Saidin esikoisromaani Varjak Käpälä ilmestyi suomenkielisenä syksyllä 2006.

muokattu 13.12.2014

Muita kirjoja joista saatat pitää

Myrsky nousee (Soturikissat, #4)Tähtiyö (Soturikissat: Uusi profetia, #4)Pimeyden joki (Soturikissat: Kolmikon mahti, #2)Karkotus (Soturikissat: Kolmikon mahti, #3)Vatukkatähden myrsky (Soturikissat-erikoisseikkailut, #7)

Kirja-arvioita (4)

Lilli Pii avatar
Kirjoittanut
4.0
Ihan hyvä seikkailu. Ykkönen oli parempi.Onneksi kuvittaja ei ole vaihtunut, niin kuin Supermarsun kanssa kävi.Toivon jatkoa.
Jackalbury avatar
Kirjoittanut
3.0
'Varjak Käpälä - Lainsuojaton' jatkaa Varjak Käpälän tarinaa siitä mihin alkuosa 'Varjak Käpälä' jäi. Varjak elää ystäviensä kanssa kaupungissa, mutta Selja Kalman nouseva mahti ja terrori ajavat Varjakin kumppaneineen oudoille teille. Samalla Varjak alkaa käydä vastarintaan Selja Kalmaa vastaan. 'Varjak Käpälä - Lainsuojaton' oli minusta jo parempi kuin alkuosa. Tosin tökeröhköä kuvitusta oli minusta vieläkin liikaa. Kirja ei ollut kovinkaan ennalta arvattava tai ... (lisää)
Sopu avatar
Kirjoittanut
5.0
Kirja on mainio jatko osa. Tunnelma oli kuitenkin erilainen kuin ekassa.
Yllatuus avatar
Kirjoittanut
4.5
Loistava kirja. Minusta oli parempi kuin ensinmäinen osa tämä oli todella mukaansa tempaava. Tykkään kirjan hiukan epäselvästä kuvista.
Paikalla 20 vierailijaa
Uusin jäsen: Virpi Larmila
Jäseniä yhteensä: 9384