Avaruuden rosvot (Raketti-sarja, #1)
Keskiarvo 2.55
2.55 tähteä
Anna arvosana
star1
star2
star3
star4
star5
star6
star7
star8
star9
star10

Arvosanoja (10)
Kirjahyllytilastot

Avaruuden rosvot

Jack Vance
Julkaistu: 1954 (Tammi)
Alkuperäinen nimi: Vandals of the Void
Tyyppi: spekulatiivinen fiktio
Tyylit: scifi, nuoret

Alkuteos ilmestynyt 1953.

1. laitos: Avaruuden rosvot. Suomentanut Hugo L. Mäkinen. Raketti-sarja 1. Kansikuvan tekijää ei ilmoiteta (= Alex Schomburg). Tammi, 1954.
2. laitos: Avaruusrosvot. Suomentanut Jyrki Ora. Mikrosarja 3. Mikrokirjat, 1958.

Amerikkalainen kirjailija Jack Vance uskoo, että tekniikan kehit­tyessä ja inhimillisen näköpiirin laajentuessa myös ihmisessä itses­sään tapahtuu kehitystä kohti kor­keampaa moraalia ja pienempää väkivaltaisuutta. Tässä kehityksessä Vance kuitenkin historian johdon­mukaisuuden perusteella uskoo tu­levan erään synkän vaiheen, jota hän nimittää avaruusrosvouden aikakaudeksi ja josta hän kertoo jännittävässä romaanissaan.

Kirjan päähenkilö Dick Murdock on syntynyt Venuksella, mutta matkustaa avaruuslaivalla Kuuhun, jossa hänen isänsä on observato­rion päällikkönä. Matkalla tavataan Maan ja Venuksen välinen vuoro­laiva 'African Star' kellumassa avaruudessa rikkiammuttuna ja ryöstettynä. Tämä on jo avaruus­rosvojen kolmas tuhotyö. – Keitä nämä rosvot ovat ja kuka heidän julma päällikkönsä Basiliski? Täl­laiset kysymykset vaivaavat huo­lestuneita matkustajia ja avaruus­laivan miehistöä.

Dick pääsee turvallisesti Kuuhun, mutta monet asiat siellä huolestut­tavat häntä. Onko Kuun tieteellisen retkikunnan joukossa Basiliskin asiamiehiä? Onko observatorion edellisen johtajan kuolema ollut puhdas tapaturma? Uhataanko toh­tori Murdockin henkeä? Puoleksi sattumalta Dick pääsee salaisuuden jäljille, eikä hän epäröi heittäytyä vaaraan ja seikkailuun paljastaak­seen avaruusrosvot ja tuhotakseen heidän laivastonsa.

muokattu 24.07.2010

Muita kirjoja joista saatat pitää

Taivaan avain (Endgame–trilogia, #2)NokkosvallankumousLoppuKevätuhrit (Kevätuhrit, #1)Time Riders: Saalistajan aika (Time Riders, #2)
Paikalla 1 jäsen ja 29 vierailijaa
Nokka10
Uusin jäsen: Maria Ketola
Jäseniä yhteensä: 9451