Pedot
Keskiarvo 3.48
3.48 tähteä
Anna arvosana
star1
star2
star3
star4
star5
star6
star7
star8
star9
star10

Arvosanoja (26)
Kirjahyllytilastot

Pedot

Frank Schätzing
Julkaistu: syyskuu 5, 2007 (Bazar)
Alkuperäinen nimi: Der Schwarm
Käännetty englanniksi: The Swarm
Tyyppi: spekulatiivinen fiktio
Tyylit: scifi, jännitys

Alkuteos ilmestynyt 2004. Suomentanut Heli Naski. Sidottu, kansipaperi.

Kalastaja katoaa jäljettömiin Perun edustalla. Erittäin myrkylliset meduusat piirittävät Australian rannikkoa valtavina parvina. Valaat saapuvat Kanadan edustalle epätavallisen myöhään ja käyttäytyvät oudon aggressiivisesti. Samaan aikaan öljynporaajat löytävät Norjanmeren pohjasta miljoonittain outoja matoja, joilla on valtavat pihtileuat. Tapahtumilla ei näytä olevan yhteyttä toisiinsa, mutta Sigur Johanson, biologi ja kaunosielu, ei usko sattumaan. Myös valastutkija Leon Anawak tekee pelottavia johtopäätöksiä ja pian tiedemiehet joutuvat kohtaamaan pahimmat painajaisensa.

Jokin on kääntänyt meressä elävät olennot ihmistä vastaan. Edessä häämöttävä katastrofi saattaa vaarantaa ihmisrodun tulevaisuuden. Mutta kuka tai mikä on katastrofin käynnistäjä?

Pedot julkaistiin saksaksi vuonna 2004. Jännitysromaanista tuli heti bestseller, jota on myyty Euroopassa jo yli 4 miljoonaa kappaletta. Kirjan käännösoikeudet on myyty 18 maahan, ja Uma Thurman ja saksalaiset tuottajat Ica ja Michael Souvignier ovat ostaneet elokuvaoikeudet (The Swarm). Saksan bestsellerlistoilla Pedot on ollut jo 2 vuotta.

"Maailma voisi tuhoutua ympäriltäsi lukiessasi Petoja, etkä huomaisi mitään." – Die Welt

"Tietoisuutemme maailmasta on rajallinen ja lyhytkestoinen." – Frank Schätzing

muokattu 12.11.2015

Muita kirjoja joista saatat pitää

Maa 2Venäläisen lohikäärmeen tapaus22.11.63TalviPimeää ainetta

Kirja-arvioita (3)

tintti89 avatar
Kirjoittanut
3.0
Kirjan idea oli mielestäni erittäin hyvä! Kirjailija osaa kirjoittaa, mutta erittäin paljon miinusta kirjalle antaa turhat selittelyt aina siellä täällä. Kirjasta olisi saanut huomattavasti paremman ja lyhyemmän, jos jaarittelut olisi tiivistetty. Jotenkin myös kirjan petojen alkuperä oli hieman kaukaa haettu, olisin itse toivonut ihan luonnollista selitystä merieläinten käyttäytymiselle. Kirjan henkilöitä oli aivan liikaa. Menin itse sekaisin koko ajan kuka oli kenenkin ... (lisää)
Katjuska avatar
Kirjoittanut
1.5
En tiedä, voinko arvostella tätä kirjaa, sillä luin siitä 726 sivua ja kirjassa oli kokonaisuudessaan 1032 sivua (kirja oli pokkarina). Alku oli mielenkiintoinen, mutta siihen kirja lopahtikin. En tykännyt yhtään PITKISTÄ (siis oikeasti usean sivun pituisia selityksiä madoista ja mitä ne tekevät) tieteellisistä selityksistä, joita suurimman osan on varmasti vaikea ymmärtää. Kirjassa ei tapahtunut juuri mitään mikä olisi herättänyt erityisiä tunteita ja käytännössä ... (lisää)
Joonas avatar
Kirjoittanut
5.0
Pedot on epäilyksettä yksi parhaista koskaan lukemistani kirjoista. Ahmin opuksen parissa päivässä, enkä varmasti olisi huomannut, vaikka maailma olisi tuhoutunut ympäriltäni. Juoni soljui mukavasti eteenpäin, ja teksti oli hyvin ravitsevaa. Vaikka tieteellä ja tutkimuksilla oli melko suuri osuus teoksessa, asiat pysyivät hyvin ymmärrettävinä, eikä maallikon tarvinnut pyöritellä päätään ymmärtämättömyydelleen. Juoni oli täyttä rautaa, henkilöhahmot erinomaisia, ja ... (lisää)
Paikalla 43 vierailijaa
Uusin jäsen: Kirsi Simola
Jäseniä yhteensä: 9569